Wat vind jij ervan?

Bewustwording gevaar teken

1


Bewustwording gevaar teken groeit
De bewustwording over het gevaar van teken groeit. Dat blijkt onder andere uit het hoge aantal bezoekers van de website teekwerendekleding.nl. Sinds de lancering op 29 mei hebben al duizenden bezoekers een kijkje genomen op de site waar beschermende (werk)kleding te koop is. Dat zijn er veel meer dan Dennis van Aalten, die betrokken is bij de nieuwe website, vooraf had verwacht.

“We ontvangen veel positieve reacties”, zegt Dennis van Aalten. “Voor veel mensen is het een grote verrassing dat er zo’n complete kledinglijn bestaat die tegen teken beschermt. Van sokken, hemden, jassen en bodywarmers tot broeken, handschoenen én caps. Kleding die ook nog eens modieus is, vinden bezoekers.”

Eén ding hebben alle producten gemeen: ze zijn geïmpregneerd met een middel waardoor eventuele teken massaal van je afglijden. “Teken vormen een serieuze bedreiging voor iedereen die zich in de natuur begeeft. Dat kunnen wandelaars zijn, maar ook mensen die voor hun beroep veel buiten zijn”, zegt Dennis. Een tekenbeet kan de ziekte van Lyme veroorzaken. In Nederland wordt deze ziekte jaarlijks bij circa 22.000 mensen vastgesteld.

De ziekte van Lyme kan leiden tot chronische gewrichtsklachten, maar ook tot huidklachten, vermoeidheidsklachten, psychiatrische klachten en hartklachten. Omdat men vaak niet weet dat die klachten het gevolg zijn van een tekenbeet, lopen degenen die besmet zijn tegen een muur van onbegrip op. Gevolg is dat de behandeling meestal niet adequaat wordt aangepakt en de klachten verergeren.


Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.