weidepaaltjes aanbieding?

25


Wie heeft er goedkope (mag 2e hands) weidepaaltjes in de aanbieding?
Ook op zoek naar: groen schapengaas, electrische draad, stroom apparaat.
Omgeving Lochem (gld.)

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ik heb onlangs mijn puntdraad vervangen door nieuw lint. Ik weet niet of ik er blij mee moet zijn. De kalveren schijnen de stroom niet te voelen en staan rustig onder de draad te schuren als ze jeuk hebben. De stroom staat er voelbaar op. Ik heb het probleem al voor gelegd aan Koltec. Echter die email blijft onbeantwoord. Of ze weten geen antwoord, of vragen mogen na verkoop spullen niet meer gesteld worden

 • Alette

  Gerrit: Moet zeggen dat ik puntdraad veel minder vind dan een schriklint. Vind die punten behoorlijk griezelig en het kan behoorlijk fout gaan met zo'n draad.
  Hoeveel stroom heb je op het lint staan?

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Monica: Wat (of wie) wil je er achter houden?
  Gerrit: Heb je de draad wel op diverse plaatsen doorgemeten?
  4all: Ik weet niet beter of mij is altijd wijs gemaakt dat spanning op prikkeldraad niet mag.

 • Alette

  Stroom op prikkeldraad is ook helemaal een no go. Mocht een dier verstrikt raken in dat draad zit het al vast (met alle gevolgen van dien) en dan daarna ook nog een flinke lading schokken erbij. Heb dan liever een lint met een flinke schok dan prikdraad.

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Maar is het ook verboden cq. strafbaar?

 • gerrit coppens
  Panellid

  Vroeger was de combinatie puntdraad en stroom standaard. Op een gegeven moment is die combinatie verboden. Ook wel strafbaar denk ik, maar wordt er ooit op gecontroleerd en hoeverre weet men van dat verbod? Praktijk is dat je geleidelijk aan de puntdraad die begint te kleuren vervangt door gladdraad of koord. Afgelopen voorjaar heb ik alle nog bestaande puntdraad vervangen door lint en/of koord. Ik ben hetzelfde stroomapparaat blijven gebruiken als voorheen. Koltec type Vulcan. Wat ik vreemd vind dat als ik meet, of desnoods zelf voel, de schokken wisselend zijn. Punt A kan ik een schok voelen, drie meter verderop niets en weer drie meter verder krijg ik weer de volle laag. Daar had ik ook van Koltec antwoord op hopen te krijgen

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Die verschillen in energie zijn waarschijnlijk te wijten aan het feit dat op dát specifieke meetpunt er weinig of geen geleidende draad op de oppervlakte/in contact is met je meetapparatuur of de bodem minder geleid.
  Weet niet welke soort 'draad' koord je precies hebt, maar ze verschillen nogal in materiaal, productiemethode , geleiding en sterkte.
  Zelf hebben wij nu enkele jaren de nieuwste generatie 'draad', deze bestaat uit een gevlochte kern met daar omheen een mantel waarin (6,9 of 12) geleidende draden gevlochten zitten. Deze gevlochten draden maken als het goed is regelmatig contact met elkaar hetgeen de geleiding ten goede komt. Ikzelf ben hierover zeer te spreken.

 • vofnagel

  Hoe is het apparaat geaard ..
  dit seizoen kreeg ik er niet genoeg stroom op. min. 3.5 kv .via via een expert erbij gehad. zijn eerste vraag was de aarde. moest bij dit apparaat 16 m diep zijn. je verliest anders spanning. het is gebeurt en verlies is nul via aarde. kosten ongeveer 350 euro.

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  En die was ik even vergeten, maar zéér belangrijk!

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ik denk dat ik binnenkort inderdaad de aarde eens door laat meten. Het apparaat hangt er al jaren en mogelijk is gedurende de tijd die aansluiting minder geworden

 • super interessant, ik ga is achter de info. van de beste soort omheining aan. mijn bedoeling is voor een simpel weiland (je) voor twee shetland pony's.
  voor koeien in iig een interesting topic, wordt vervolgd.

 • Alette

  Voor shetlandpony's zou ik zeker een behoorlijke omheining neerzetten. Jarenlang tussen de shetlanders rondgewandeld (en zelf een paar gehad) en op de één of andere manier zijn die (samen met Welshjes) kampioen in uitbreken. Gezien de stokmaat (tot 1.10) van pony's is zou ik de omheinig zeker niet te hoog zetten. Bij voorkeur tot net boven de borst.

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Joh, onze mini hengstjes blijven gewoon achter de draad (mits er spanning op staat). Wij hebben of een draad op borsthoogte en mochten de grote merries aan de andere kant lopen een op tweekeer borsthoogte (vanuit de mini's gemeten). Eigenlijk nooit problemen mee gehad.
  Voor Shetlanders zou ik wel dat electrische schapengaas afraden, mocht er wel iets gebeuren heb je een electrische paardenrollade, daar waar een of twee enkele draden breken.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Dat klopt. Als ze met de poten (voor sommige benen) in de gaas komen en beginnen te rollen om los te komen dan is het eind zoek

 • Aad Baars

  Deze discussie is een mooi voorbeeld van hoe BoerderijConnect een positief effect kan hebben op de Nederlandse Land en Tuinbouw. Gewoon eerlijk zijn en niet krampachtig (verkapte) reclame in de reactie's stoppen. We hebben het al moeilijk genoeg samen.
  Het is natuurlijk wel de bedoeling dat ook het bedrijfsleven een kans krijgt om nuttige producten aan te prijzen want daar is de Veehouder meestal naar op zoek. Dat kan deels ook door een persoonlijk berichtje te sturen naar degene die reageren of een discussie starten (klikken op de naam) maar verwijzen naar een website met nuttige en Eerlijke informatie is ook een optie.
  Voor allen een prettig weekend , Aad

 • henk fledderus

  heb je mooi goed aad en je leert hier en daar ook nog eens wat bij, ik wist nooit dat punt draad met stroom er op verboden was. een beetje onzineg in mijn belevings wereld maar daar gaat het hier niet om. die ponny rolade zie ik wel gebeuren met nylon schape gaas, flexi net hete het eerder geloof ik.
  we hadden eens jong ooitje dat zig er in wurmde toen de pootjes er in kreeg en klaar is kees. we stonden er bij toen het gebeurde maar het arme beest schijmbekken al mooi toen we de prik er af hadden en het hele zaakje weer los...

 • maar goed dat ik niet op zoek was/ben naar electrisch schapengaas maar gewoon een mooi groene afscheiding van het speelveld voor m'n zoontje. en electrisch draad, speciaal voor paarden voor een weiland.
  idd wel geweldig dat door een persoonlijke vraag zo'n goede discussie ontstaat. denk dat veel mensen niet eens weten dat het verboden is om stroom op puntdraad te zetten.

 • ruben.ottenschot1

  Ik ken eigenlijk geen melkveehouder die geen stroom op puntdraad heeft staan! Bij paarden word wel eens gladde draad gebruikt met stroom(vrachtwagen accu) in plaats van lint.

 • die draden voor paarden zijn toch dikker en zo speciaal gemaakt voor dat doeleinde? En wel degelijk staat er stroom op veel prikkeldraad. Vooral op de bovenste draad, een extra zekerheidje zoals velen het beschouwen.

 • Alette

  @Gerrit: Heb jij toevallig een bron met het verbod op prikkeldraad met stroom? Heb even zitten googlen maar ik kom niet zo heel ver...

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Arm zoontje van Monica.... Dacht ik dat ik het vroeger moeilijk had in een 'schapentuigje' met 6 meter touw vastgeknoopt aan de muur, maar nee huidige generatie moeders pakt het beter aan en sluiten hun kinderen voor eigen veiligheid op in een electrische round pen. Kan je beter een soort van kennel maken met een schuilhok. correctie: speelhuisje!

 • gerrit coppens
  Panellid

  Alette, ik heb het ook enkel ooit in een van de vakbladen gelezen. maar ik zal ook eens zoeken

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ik heb Koltec gebeld en betrokken verbod staat in EN60335-75 of EN60335-76.

 • hahaha, hoezo iets uit z'n verband trekken ;)
  straks praat men nog over rollades van kinderen, ahum.
  maar weer back to reality gaat om de essentie mag je nou wel of geen stroom op prikkeldraad.
  welke instantie regelt dit?

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ik heb die verordeningen die Koltec noemde niet na gegoocheld, maar het zou misschien Europees kunnen zijn omdat het met een E begint, of iets uit de energiewet vanwege EN

Laad alle reacties (21)

Of registreer je om te kunnen reageren.