Wat vind jij ervan?

Graslanddemo

7


Graslanddemo door Westrenen Mechanisatie B.V., AgruniekRijnvallei, en Lely:Deze graslanddemo zal worden gehouden door Westrenen Mechanisatie, AgruniekRijnvallei en Lely. Hierbij zullen verschillende machines getoond worden zowel staand als werkend.
Tijdens deze presentatie zullen er maaiers, schudders, harken, opraapwagens en een balenpers geshowd worden. AgruniekRijnvallei zal hierbij informatie verstrekken over de winning en teelt van ruwvoer.

De Demo zal plaats vinden in Heteren aan de A50.
Polderstraat 26, 6666 LD Heteren. 15:00 tot ong. 22:00 in twee delen gegeven met een pauze.


Wij zien u graag bij de Graslanddemo in Heteren op 23 augustus 2012!

Laatste reacties

 • JackS
  Panellid

  Door minder grasland te scheuren blijft het organische stof gehalte beter op peil, en dus de mineralenbenutting. Wat dat betreft maakt het mischien niet zoveel uit.

 • jstut

  Ha definitie blijvend grasland, betekend dat ook niet meer vernieuwen van het grasland?? Zoja dan kun je een flink probleem krijgen als je te veel kweek en te veel straatjesgras in je zode. Hierdoor zal gras productie met sprongen afnemen. Ook de smakkelijkheid en de voedingswaarden. Zonee, indien je wel op nieuw of zo je wild het grasland mag vernieuwen dan ben ik het direct met nieuwelijn eens dat het organische stof % en dus de bodem vruchtbaarheid er op vooruit,. Het bodem leven verbeterd en dat zal ook op den duur de grasopbrengst ten goede kunnen komen.
  Maar waarom weer een beperking stellen voor een ondernemer, die met steeds meer regels en beperkingen zijn brood moet proberen te verdienen.

 • Gijs
  Panellid

  Ik denk dat het zoiezo goed is om je land een keer om te doen die mineralen worden in het volg gewas ook weer benut door een hogere opbrengst (tarwe of mais of andere akkerbouw gewassen) zo na die tijd kun je ook je land weer mooi inzaaien met nieuwere gras rassen voor smakelijker gras en hogere opbrengsten.

 • hspons

  we zijn veehouder. We hebben blijvend grasland en tijdelijk grasland, want we verhuren voor pootaardappelen. We verbouwen ook mais. Zijn we nu akkerbouwer? Als we op tijd kunnen inzaaien hebben we een zeer goede opbrengst. Zoniet, dan hebben we geen eerste snedeen misschien ook geen goede tweede snede. Door de jaren heen is de opbrengst zeer goed. Maar nu mogen we steeds minder stikstof gebruiken en gaat dit niet goed. Moeten we nu kiezen voor blijvend grasland of moeten we akkerbouwer zijn en geen grasopbrengst meer hebben? 7% geen opbrengst en de koeien geen voer van onze eigen grond?

 • gerrit coppens
  Panellid

  @ beeldman: een reden te meer om komend jaar veel 'blijvend' grasland om te zetten in mais zodat de keten van 5 of 8 jaar doorbroken is

 • gerrit coppens
  Panellid

  @jstut: Volgens mij mag je volgens de nieuwe regelgeving nog steeds in het voorjaar je gras scheuren en daarna opnieuw met gras inzaaien. Dat is normale bedrijfsvoering en de grond blijft dan blijvend grasland

 • gerrit coppens
  Panellid

  Overigens er zijn ook gemeentes waar in het bestemmingsplan geregeld is dat je voor het vernieuwen van grasland eerst een aanlegvergunning moet vragen. Dat heeft dan meestal landschappelijke redenen

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.