Wat vind jij ervan?

Perfect weertje

4


Volgens het KNMI is er totnogtoe sprake van een normaal neerslagtekort. Vorig jaar was het juist droog rond deze tijd. Bovendien was het in mei warmer dan normaal en scheen de zon meer dan normaal. Is dit terug te zien in de gewassen?

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ik vind het een beetje vroeg om nu al een oordeel te vormen. Natuurlijk de mais is door het koude natte weer twee weken later gezaaid en zou dus normaal nu een grotere plant zijn. Ik heb de tweede snede gras binnen, maar op veel plaatsen staat de teller nog op een. Het graan staat er goed bij, maar echt conclusies kun je pas trekken op het eind van het jaar. Een slechtere start in het voorjaar kan in de zomer nog gemakkelijk gecompenseerd worden net zo goed als een vliegende voorjaarsstart in de zomer de deksel op de neus kan krijgen

 • Gijs
  Panellid

  mee eens. je kunt pas zeggen of je jaar goed is als het groei seizoen voorbij is. ook verschilt het per regio. wij wonen in het noorden. hier is het over het algemeen wat later. maar wij hebben de mais er mooi op tijd ingekregen. mooi in de vochtige grond. maar nu is het koud. en voor hoelang... dat houd het weer spannend!

 • Martijn Knuivers
  Redactie

  Je ziet nu mooi verschil tussen delen van Nederland. Vorige week op Texel en in de Wieringermeer stonden de aardappelen net boven, terwijl in Oost-Nederland het gewas al zo goed als gesloten is. Het werd vrij droog, maar het vocht wordt nu mooi aangevuld.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Zonder duimstok kon ik zondagmorgen, na de regen van de nacht al zien, dat de mais voor het huis een stuk omhoog geschoten was. Vandaag komt er de zon weer door, dus met de nieuwe vochtvoorraad en de zon erbij zullen de gewassen wel groeien

Of registreer je om te kunnen reageren.