Wat vind jij ervan?

nieuwe kaasfabriek

7


A-Ware in Lopik en Fonterra gaan een kaas- en ingrediëntenfabriek in NL bouwen. Grote investering.Gereed in 2014. Zoeken leveranciers hiervoor.

Laatste reacties

 • frank.donkers

  Stop met zoeken. Kingspan Duurzame Bouwsystemen is producent van geisoleerde paneelsystemen (sandwichpanelen) voor gevels, vloeren en daken. Toepassing is variabel van agrarische projecten tot aan geconditioneerde ruimtes met een hoge kierdichtheid en isolatiewaardes oplopend tot 11 in verband met EIA. Veel kaasfabrieken zijn reeds gebouwd met onze kostenefficiente sandwichpanelen. Zie www.kingspanpanels.nl of bel 0622908275.

 • Alette

  Om wat voor leveranciers gaat het Klaas? Ook verschillende soorten melk? (Koeien, Schapen, Geiten?)

 • klaas.van.der.horst1

  Re Frank en Alette
  Aan Frank: de discussie gaat over de komst van een nieuwe speler op de Nederlandse kaasmarkt. Mensen die mee willen discussiëren, hoeven denk ik niet te worden belast met zaken die feitelijk 'off topic' zijn.
  Aan Alette: Als we in de zuivel spreken over een kaasfabriek, gaat het in wezen altijd over kaas van koeien. Als dat anders is, wordt het gespecificeerd. Geitenkaas is een klein segment. Een bericht daarover is ook nieuws, maar van een andere orde. Voor schapenkaas geldt dat nog meer.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Of er plek is voor een nieuwe speler op de markt zal de tijd leren. Dat Fonterra de ogen ook op Europa gericht heeft, en daarvoor Nederland als ingang gebruikt, zat er al aan te komen met de benoeming van Spierings in de directie. Friesland Campina zit ook in hun achterland

 • Wijnand Hogenkamp

  Dat Fonterra Europees gaat is niet zo verwondelijk. Vorig jaar september zetten ze ook al een stap door samenwerking te zoeken en vinden met het Britse First Milk.
  Daarbij komt dat de voorspellingen zijn dat de productie van de Nederlandse melkveehouderij in Nederland in 2015 toeneemt. Als dat 10 procent is, betekent dat pakweg 1,1 miljard kilo melk. Dan zit die nieuwe fabriek wel vol dunkt mij?

 • kremer

  Jippy, dan komt er meer vraag naar melk en bij een gelijk blijvende aanbod stijgt de prijs.

 • jstut

  Als er meer melkverwerkers zijn neemt de vraag naar melk voor verwerking in eerste instantie toe. Zeker zolang de melkproductie niet vrijgegeven is. Een nieuwe speler op de markt die gewoon kaas gaat maken of melkproducten, zal ook afzet moet vinden. Dus op den duur gaat deze nieuwe verwerker inbreken op de afzetmarkt. Dit gaat vaak tekosten van de afzetprijs. Voor alle zuivelaanbieders is dat geen goede zaak. Het zal dus op lange termijn een lagere melkprijs gaan opleveren. Alleen als een nieuwe verwerker echt vernieuwende, nieuwe producten gaat maken en daar voor een nieuwe markt gaat bewerken zal het een aanwinst zijn en de vraag naar melk verbeteren. Rendement zit hem in het vergroten van de afzetmarkt zal ik maar zeggen. Jaap Stut.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.