Wat vind jij ervan?

Afdekhoezen voor aardappelkisten

2


Aardappelen zijn goed te bewaren via natuurlijke trek. Dat kan in een aangepaste loods, maar eventueel ook buiten. In dat geval moeten de kisten wel goed afgedekt zijn. Op het internet zijn kant-en-klare kistenkleden te vinden voor (tijdelijke) buitenopslag:

Bij deze aanbieder varieert de prijs van €37 tot €43,50 per stuk, afhankelijk van de afname. Iemand ervaring met dergelijke kleden? Is het water goed van de kleden te krijgen na een regenbui? En hoe zit het uberhaupt met inregenen in de kisten als ze buiten staan?

Laatste reacties

  • ErikEveleens

    wij hebben er geen ervaring mee. maar het lijkt mij idd wat je al zegt dat er na de regen water op blijft staan, en inderdaad inregenen, ik zou er niet aan beginnen in ieder geval.

  • piethein

    werkt inderdaad heel goed, let wel op dat je ze op de goede manier rond de kisten spant, op de hoeken de elastieken tussen de sleuven van de planken doen, zelden waait er 1 af bij ons. Inregen van de kist via de zijkant is slechts minimaal, alleen niet binnenzetten als het net flink geregend heeft, maar inregenen is alleen een beetje aan de buitenkant vd kist, binnen korte tijd weer droog, aardappels worden bij de spleten wel groen natuurlijk, voor consumptie is buiten drogen niet toepasbaar. Langer dan 4 weken buiten drogen zou ik niet doen, ivm gewichtsverlies door temp. wisselingen, maar buiten drogen werkt wel beter als bij ventilator (niet gelijkmatiger) Ik vindt de prijs vd zeiltjes behoorlijk hoog. wel even opletten als je de bovenste kist van een stapel afhaalt en als er een plas water op t zeiltje staat (natte douche voor de heftruckchauffeur)

Of registreer je om te kunnen reageren.