Wat vind jij ervan?

FHuiden
Redactie

Toekomst voor de omkeerinrichting?

2


Valtra importeur Agritech overweegt de Finse Elho maaier naar Nederland te halen. Via deze link beter te bekijken: http://www.elho.fi/tuotteet/niittomurskaimet/elho-duett-7300.html
De 7,3 meter brede maaier is aan de achterhef van een trekker met omkeerinrichting te hangen waarmee Agritech het TwinTrac systeem wil stimuleren. Maar er zijn ook andere en oudere merken te vinden met een omkeerinrichting die de maaier kunnen dragen, al dan niet custom-build. Agritech ziet voordelen ten opzichte van een triplemaaier aan een trekker of aan zelfrijders als een omgebouwde hakselaar. Hoeken zijn beter uit te maaien dan bij een trekker met (vlinder) triplemaaier en ten opzichte van de zelfrijder-triplemaaier combi is de trekker ook los te gebruiken. De omkeerinrichting is ook bruikbaar met driepunts hakselaars of een achterlader.
Zal deze manier van maaien aanslaan in Nederland?. En hoe denkt u überhaupt over de omkeerinrichting als concept?

Laatste reacties

 • Gijs
  Panellid

  Voor een loonwerker misschien, voor een gemiddelde veehouder denk ik dat een triplomaaier voordeliger is. en dan kun je altijd nog met je frontmaaier de hoeken hut maaien. daarnaast de 2 dikke zwaden die de maaier neer legt is ook meer vermogen nodig om die weer goed gechud te krijgen. ik zie het persoonlijk niet zo zitten. maar zo is er voor iedereen weer iets anders.

 • henk fledderus

  ik vind een omkeer inrichting een leuk consept maar ik geef het niet heel veel potentieel.
  voor maaiers denk ik dat achter op de trekker een ideale plaats is vanwege de sterkere hef en minder vervuiling van de radiator. ook zijn die maaiers vaak wat dichter op elkaar gemonteerd zodat in bochten minder bijft staan. Een maai combinatie met 1 voor en 2 achter heeft een betere balans. Verder kan ik niet zo direckt werk bedenken waar het ideal zou zijn. Mais hakselen misschien?
  Mocht je een achter lader monteren voor het vullen van de voerwagen of zo dan gaan deze werkzaam heden weer overlappen en dat kan wel eens lastig worden.
  omdat een trekker kabine eigenlijk gemaakt is met het idea of vooruit te werken vraag ik me af hoe goed en comfortable het is om andersom te zitten. Ik heb er geen ervaring mee.
  Ik zie het ook niet dierect zitten

Of registreer je om te kunnen reageren.