Wat vind jij ervan?

Innoresult
Bedrijf

Water Tune Systeem

9


Korte omschrijving van Water Tuning:

Het WATER TUNE Systeem is gebaseerd op de nieuwste inzichten van natuurkundige ontdekkingen betreffende het elektromagnetisch sturen van watermoleculen.

Dit proces maakt het mogelijk de eigenschappen van het water dusdanig te beïnvloeden dat bezinksels en kiemvorming in waterleiding- systemen zeer belangrijk worden verminderd.
Het systeem bestaat uit een microprocessor (Control) en een speciale buis “Stream“.
Met de toepassing van dit systeem wordt bereikt dat op geen enkele wijze stoffen aan het water moeten worden toegevoegd of verwijderd.
De microprocessor stuurt de elektromagnetische frequenties aan waardoor slechts het gedrag van het water wordt beïnvloed.
Dit resulteert in een afname van bezinksels en biofilm en een verbetering van het oplossend vermogen van het water.

Er zullen zich géén nieuwe bezinksels vormen.
Het bijzondere van de WATER TUNE is dat het systeem zichzelf vanwege de speciale software controleert en dientengevolge de frequenties constant verandert.

Verwijderd en verhinderd duurzaam:
√ De afzetting van een biofilm
√ De achterblijfselen van kalk,- ijzer,- en mangaan

Optimaliseert:
√ De waterleidingshygiëne
√ De waterkwaliteit
√ De oplossing van toevoegingen zoals entstoffen, medicijnen of additieven
√ Het oplossend vermogen en water en wateracceptatie
√ De gezondheid van het dierbestand

Verminderd:
√ De wacht en reinigingskosten tijdens de service perioden
√ De kosten voor de reinigingsmiddelen tijdens service perioden
√ De kosten en tijd van onderhoudskosten

Water Tune Systeem.

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ik kreeg vorige week ook een briefje van een of andere club dat er van mijn bedrijf nog geen medicijngebruik in dat Medirund genoteerd stond. Ik heb dit jaar ook nog niet gekocht/gebruikt, dus ik heb dat briefje voor kennisgeving aangenomen.
  Echter ik heb begin januari contact opgenomen met de veearts over hoe en wat? Zij zaten met dezelfde vragen als ik. Het was hen ook niet helemaal duidelijk wat de bedoeling was. Een maandje geleden, bij een visite hebben we de papieren santakraam in orde gemaakt

 • Misschien toch verstandig om dit briefje even kort te sluiten met de dierenarts. Het zou zo vervelend zijn als je ineens een vette bekeuring op de deurmat krijgt terwijl er niet eens antibiotica is gebruikt! Misschien dat het dan niet geregistreerd hoeft hoor, zoveel weet ik er niet van. Maar wellicht dat de dierenarts dit wel weet en dan kan hij het iig even afvinken in Medirund. Dat schijnt heel simpel te zijn en kan een hoop problemen voorkomen. Succes!
  btw, wat top, het is juni en nog geen antibiotica nodig gehad! complimenten van deze kant!

 • van Ieperen

  Als student op de Cah te Dronten heb ik net het rapport over het beleidsthema antibioticagebruik in de melkveehouderij afgesloten.
  De veearts en de veehouder hebben een een-op-een relatie, dit houdt in dat beide verantwoordelijk zijn. Dus de veehouder moet ook de veearts controleren.
  We hebben met iemand gesproken van Lto, die vertelde ons dat de resultaten van het voorschrijven en de grote van voorraden over een korte periode bekent zijn en hierop wordt de aanpak aangepast per veeartsenpraktijk.
  Dit kan betekenen als praktijken veel medicijnen en dan vooral de derde generatie middelen verkoopt dat zij haar recht als praktijk verliest.
  Daarnaast zullen de veehouders die weinig dierdag doseringen gebruiken en voldoen aan de gestelde voorwaarden (voorstel) niet te maken krijgen met veranderingen.
  De bedrijven die wel veel verbruiken komen onder strenge toezicht en mag alleen de veearts alleen maar antbiotica toedienen. De veehouder mag dan ook geen enkele voorraad meer hebben.

 • Aad Baars

  gerrit coppens ,
  Goed om te lezen dat je dit jaar nog geen antibiotica hebt gebruikt.
  Dat geeft aan dat het qua welzijn voor de Dieren op uw bedrijf wel goed zit.
  Mr.van Ieperen ,
  Bedankt voor de deskundige inbreng in deze discussie.
  Veel reactie's worden door ongelukkige ondernemers geplaats en niet op de realiteit gebaseerd.
  Door objectieve informatie te brengen op BoerderijConnect kan voorkomen worden dat we verzanden in misleiding en slap gezwam. Een prettig weekend, Aad

 • Heijdravleesvee

  Beste Aad, Voor wat betreft dit dossier is hte ongelukkige gevoel van ondernemers volledig terecht. Dat kan ik met objectieve feiten onderbouwen.
  Feit 1: Het conventant dat ten grondslag ligt aan de PVV-verordening Registratie en Verantwoording Antibioticagebruik in de rundveehouderij is eind 2008 al ondertekend.
  Feit 2: De partijen die dit conventant hebben ondertekend, zijn daarna achterover gaan leunen.
  Feit 2: De PVV-verordening is per 29-08-2011 juridisch van kracht geworden.
  Feit 2: Pas daarna - eind november 2011 is het Productschap samen met LTO Nederland informatiebijeenkomsten gaan organiseren. Alleen rundveehouders die lid zijn van LTO zijn voor deze bijeenkomsten uitgenodigd.
  Feit 3: Tijdens de bijeenkomsten zijn meer vragen ontstaan dan beantwoord.
  Feit 4: de database voor de centrale registratie van geleverde antibiotica is per 4-1-2012 opengesteld.
  Feit 5: Dierenartsen uit het buiteland (Duitsland/België) die al jaren een vaste relatie met hun rundveehouders in de grensstreken hebben, kunnen tot op de dag van vandaag (8-6-2012) nog steeds niet inloggen in MediRund.
  Feit 6: Dit komt omdat de organisatie die de Unieke Dierenarts Nummers uitgeeft, de Stichting VAK, deze codes nog niet uitgeeft aan buitenlandse dierenartsen.
  Feit 7: Hierdoor, dus volledig buiten de verantwoordelijkheid van de rundveehouders om, kunnen deze veehouders nog steeds niet aan hun verplichtingen voldoen.
  Feit 8: Een veehouder kan kiezen of hij zich aansluit bij een door het PVE erkend kwaliteitssysteem (QRUND of IKB RUND), of niet.
  Feit 9: Wanneer hij zich niet aansluit, moet hij zichzelf 1 x per jaar laten controleren door QLIP of CBD. Dit hoeft dus pas uiterlijk op 28 augustus 2012 namelijk 1 jaar na het ingaan van de verordening.
  Feit 10: Wanneer hij zich niet aansluit, hoeft hij niet perse een GEBORGDE dierenarts in te schakelen.
  Feit 11: De rapportage uit MediRund rammelt nog steeds aan alle kanten.
  Feit 12: Rundveehouders die bij QRund waren aangesloten, werden automatisch als melkveebedrijf gerapporteerd, terwijl zij vleesvee houden.
  Feit 13: Afgelopen week ontvingen duizenden rundveehouders een dreigbrief van het PVE.
  Veehouders die alles op orde hebben, ontvingen een brief dat zij hun zaken niet op orde hebben en veehouders die hun zaken niet op orde hebben, ontvingen geen brief.
  Feit 14: In de brief wordt gedreigd met tuchtrecht, openbaarmaking van de overtreders en boetes.
  CONCLUSIE: TERWIJL DE OPSTELLERS, ONDERTEKENAARS EN HANDHAVERS VAN DE VERORDENING REGISTRATIE EN VERANTWOORDING ANTIBIOTICAGEBRUIK IN DE VEEHOUDERIJ HUN ZAAKJES NOG LANG NIET OP ORDE HEBBEN, WIJZEN ZIJ VEEHOUDERS DIE - BUITEN HUN SCHULD SIMPELWEG NOG NIET KUNNEN VOLDOEN AAN DE VOORWAARDEN - MET HELE GROTE WOORDEN OP HUN VERPLICHTINGEN. DE POT VERWIJT DE KETEL DAT HIJ ZWART ZIET IS WAT MIJ BETREFT HET SPREEKWOORD DAT HIERBIJ PAST!
  Een centrale database voor toegediende antibiotica in in ons aller belang. Als de uitvoerders van het beleid hun werk goed hadden gedaan en daarna duidelijk en positief hadden gecommuniceerd wat er van veehouders verwacht wordt, dan was het allemaal allang geregeld en waterdicht.
  Wie vragen heeft, kan altijd bellen! (www.heijdravleesvee.nl)

 • Aad Baars

  Duidelijke woorden Heijdravleesvee, voor veel Veehouders is overleven in deze tijd al een enorme opgave. Als je dan ook nog te maken krijgt met allerlei stompzinnige regeltje en trage/inefficiente organisatie's ( overheid ) die hun zaakjes niet op orde hebben is de ellende niet meer te overzien. Nu hebben we ook nog eens te maken met een stuurloze regering die met alle winden meewaait.
  Ik ben zelf in een aantal Europese landen Glastuinbouwer en zie veel Nederlandse bedrijven omvallen omdat er simpelweg geen droge boterham meer te verdienen is door de regelgeving. Soms krijg ik het gevoel dat de overheid graag het westland vol wil bouwen met burgerwoningen en industriepanden en in gaat zetten op de import van voeding. Wie heeft dat gevoel ook wat betreft de Vee sector?

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Over die feit 13: zelfs veehouders met 1 rund ontvingen die brief.
  Die veehouder hier in de buurt, snapte er bar weinig van, maar begreep wél dat het nog een mooie boel gaat worden wanneer je een waarborgsysteem niet correct operatief kan opzetten, maar het wel denkt te kunnen gaan handhaven.

 • Heijdravleesvee

  Inderdaad Knedo; het is EEN aaneenschakeling van fouten en onjuiste en onvolledige informatie. De beleidsmakers maken er een chaos van en de veehouders worden weggezet als criminele organisatie. Wat gaan we daartegen doen?

 • Smieke

  Ja hier ook een oudere man met een paar ''hobby'' koeien de beste man loopt al tegen de 80. wat moet die daar nu mee..

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.