Wat vind jij ervan?

zonnepaneelplanning en realisering met veel knowhow

19


Rekeninghoudend met het groeiende interesse biedt Trilandis Greenlife het knowhow in fotovoltaik – het “oogsten van electriciteit uit de zon – ook in de BeNeLux-landen met name beginend in Nederland aan. Met een ruime ervaring kunnen wij alle maten zonneinstallaties voor zowel particulieren, ondernemers en ook in onze thuisbranche, de agrarische sector, realiseren.

In 1977 in een kofferbak begonnen werkt het bedrijf met zijn partners al bijna 40 jaar in de tweede generatie aan een moderne en duurzame wijze van bouwen. Daarom werd ook al een ruime tijd geleden besloten aan het opwekken van duurzame energie een grote oogmerk in ons portefeuille te leggen. Het exploiteren van zonnepaneelinstallaties, windmolens en biogas was tot nu toe gericht op de Duitstalige markt, maar met het instappen van de tweede generatie in persoon van Reiner Manstetten komt nu de Nederlandse markt erbij. Nederland als de tweede belangrijke thuismarkt en een segment van de nieuwe BeNeLux-strategie zul nu gaan profiteren van deze ruime ervaring en de voordelen van autonome energieopwekking.

Thuismarkt

Liggend op het drielandenpunt van Nederland, Belgie en Duitsland is de stap in de BeNeLux-landen maar een logische vervolgstap. Door de taalkennis in het Nederlands, Frans en ook een Letzebuergsch kunnen deze markten, van ons beschouwd worden als thuismarkten. Dit komt vooral mee uit de werkervaring van Reiner in deze landen. Hij is dan ook met hart en ziel supporter van het oranje elftal.

Met een vestiging in Aken, Schwalmtal/Niederrhein en Boekel zijn erop gericht voor onze klant en optimale oplossing voor zijn energieopwekking te vinden. Vak werd gevraagd, of bijv. zonnepanelen überhaupt rendabel zijn, Wij denken dat juist het stelsel in Nederland veel mogelijkheden biedt om in de kosten van energie te verminderen. Bijzondere aftrekregelingen zoals EIA en MIA VAMIL maken het produceren voor ondernemers en boeren bovendien aantrekkelijk. Maar ook voor particulieren kann het aantrekkelijk zijn, zo’n installatie op het dak te zetten. Als je kijkt na de prijsontwikkeling van electriciteit, dan kan de autonomie, die je op langtermijn kunt ontwikkelen ook heel veel geld in je portemoinnae laten.

Belangrijk is dat er alle mogelijkheden gebreukt worden, om van zo een installatie een succes te maken over de hele afdragperiode. Het innen van subisidies is daarom ook een belangrijke stap. Ook al zitten de potten niet vol, kan de subsidie volgens de SDE + ook nog een handje erbij helpen. Onze ervaring gaat dan wel daarna uit, dat feitelijk de subsidies wel een positief effect heeft op het rendement van een installaties. Vanuit de regeling bekeken zou dan immers een zonnepaneelinstallatie ook zonder dit extratje rendabel draaien.Laatste reacties

 • FSE Frank

  voorkom stress en zorg voor een optimaal en constant klimaat

 • ketelbinkie

  Toch een andere voerleverancier????

 • Aad Baars

  Voor zoogdieren ( zijn wij ook ) zijn de leefomstandigheden in de stal uiterst belangrijk . Als je een aspect niet goed voor elkaar hebt kun je als veehouder al een probleem hebben. Ga bij jezelf na wat voor een prettig leven minimaal noodzakelijk is. Voldoende afleiding voorkomt geestelijke klachten en een prettig klimaat is al even belangrijk. Water en voer in de juiste dosering en qualiteit en schone lucht zijn essentieel. Maar bij alle recentelijke onderzoeken komt toch naar voren dat het gebrek aan goed licht in veel stallen de storende factor is. Doordat varkens gevoelig zijn voor het stroboscopische effect van kunstlicht houden de Veehouders het lichtniveau op schemerstand om onrust te voorkomen. Het beschikbare licht gebruikt een dier voor 25% voor het waarnemen en de rest van de straling gaat via de oogzenuw naar de pijnappelklier. Dit orgaantje reguleert de hormoonhuidhouding en de biologische klokken. Bij een tekort aan daglicht loopt alles in de soep en worden de dieren minder vitaal. Doordat de spijsvertering ook verstoord raakt is de opname van voedingstoffen verre van optimaal . De conversie van voer naar biomassa ( Groei ) is dan zeker 40% lager Een inefficiente darmflora zorgt tevens voor een verlaagde weerstand + gevoeliger voor pathogenen = hoog medicatiegebruik . http://edepot.wur.nl/169206 http://edepot.wur.nl/15160

 • bdortmans1

  Aad, volgens mij denk je in een verkeerde richting. Als we terug kijken in de tijd, zijn de technische resultaten alleen maar gestegen, terwijl we de dieren steeds minder ruimte en licht aan zijn gaan bieden, een tendens die gelukkig is doorbroken, we gaan nu weer de goede kant op. Maar 25 jaar terug bracht een zeug 16 biggen groot, nu gaan we richting 30. Ook zijn we de laatste jaren steeds minder gebruik gaan maken van medicijnen en moet er dus beter voer gemaakt worden, ook omdat de overheid de voerindustrie strengere eisen oplegt. Langs de genetische verbetering is ook hard gewerkt, dus dat aanbod van licht voor het dier de grote aanjager is dat betwijfel ik. Uiteraard erken ik wel dat licht, water en ruimte van wezenlijk belang zijn voor het presteren van welke diercatogorie dan ook.

 • Aad Baars

  Beste bdortmans1, de enige weerstand die ik ondervind komt van de land en tuinbouw toeleveringsindustrie en naieve ondernemers in de sector. Laten we nu gewoon proberen om samen een goede oplossing te vinden voor de Nederlandse Veehouderij in plaats van alleen aan de groei van uw jaarwinst te denken. Ik heb toch duidelijk geschreven dat ALLE aspecten optimaal moeten zijn en dat licht meestal ernstig onderschat wordt. Momenteel worden nog steeds enorme stallen gebouwd waarin de dieren echt nooit een straaltje daglicht te zien krijgen. Monogromatisch kunstlicht( tl en led ) met een laag lumenniveau maakt het leven van een dier dan tot een Hel. Zodra ik in Belgie een stal omvorm naar Diervriendelijk met daglichtsystemen zien Veehouderij binnen een week al de nodige verbeteringen.
  Genetisch gepruts geeft het monsanto het recht om zich eigenaar te kunnen noemen van alle winstgevende rassen . www.argusoog.org/monsanto-wie-de-voeding-beheerst-beheerst-de-wereld ( ergens onderaan maar lees gerust de rest ook )
  Misschien is het op de randje lopen van wat genetisch mogelijk is gewoon enorm gevaarlijk! Zo vallen sommige rashonden en katten spontaan dood neer door hartfalen doordat alleen op het uiterlijk is doorgefokt. 16 biggen was misschien te weinig maar 30 biggen werpen zet een enorme druk op het gestel van een zeug. Deze topzeugen in Denemarken worden als leukemiepatienten behandeld aangezien echt ALLE beschikbare energie in de biggen gepompt moet worden . Een natuurlijke weerstand op peil houden is dan niet meer mogelijk . Een darmflora hebben deze Dieren niet meer dus krijgen ze sondevoeding en chemische vitamine's en sporenelementen.
  Indien jij echt denkt dat de mensheid op deze manier nog een tijdje door kan prutsen mag je van mij gewoon verder slapen.
  De consument zal de komende tijd steeds meer met de neusd op de feiten gedrukt worden en elke massale uitbraak van het volgende (door de bio industrie ontwikkelde ) virus zal de intensieve veehouderij verder ten gronde richten. Ook lobbyisten die jaren lang de Brusselse en Haagse politiek hebben gestuurd taaien af nu ze zien wat ze hebben aangericht . Blijkt dat deze personen wroeging hebben en er achter komen dat je uiteindelijk allemaal maar een zak met botten en water bent.

 • Romeijn

  Interessant om te zien hoe de ziektekiemen als varkenspest zich over de Verenigde Staten en de rest van de wereld verspreiden via geld:
  http://bcove.me/n1u35mtd
  Bijzonder is dat deze wetenschappers daar blijkbaar meer belang aan hechten dan aan verspreiding via trekvogels...

 • Jan Bakker

  ziektekiemen verspreiden via geld, is dat niet parelen voor de zwijnen gooien?

 • Aad Baars

  Voorlopig dus maar geen roebels aannemen van de Russen dus !

 • info389

  Wat een onzin reacties komen voor bij in dit soort discusies!!
  Volgens mij alleen mensen die er eigen belang bij hebben of uit frustatie schrijven over de reacties (volgens mij hoor ik bij de laatste groep), of misschien ze worden betaald om reacties te produceren!
  Varkens houders zijn in Nederland al heel hard op weg om met steeds minder antibiotica en (nog) meer zorg voor de dieren verantwoord en duurzaam te produceren. Met gezonde genetica (eigen belang) en SPF houderij is er inderdaad nog meer mogelijk om de genetische potentie te benutten.
  Gel*l over daglicht, sondevoeding en leukemie patienten is volgens mij ongepast en voegt niets toe in deze discussie

 • rdronald

  Inderdaad groot gelijk ! info398 ! ondernemers weten echt wel waar ze mee bezig zijn. Antibioticagebruik daalt steeds verder en alternatieven worden ook steeds meer naar gekeken zoals medicijnen wat geen antibiotica is zoals entingen en pijnstillers. Maar ook prebiotica en etische olien en ga zo maar door, nu alleen nog kijken naar het beste resultaat. Het is die kleine groep mensen die tegen de intensieve veehouderij is die vaak geen verstand hebben hoe het nou in de praktijk er aan toe gaat maar vaak alleen alles geloven wat er in de media wordt gepresenteerd. Deze mensen zijn zo beinvloed baar dat je er moeilijk mee kunt communiseren en die je vaak maar gewoon in zijn waarde moet laten en niet teveel energie in moet steken, want hier doe je het nooit goed genoeg voor.

 • Aad Baars

  Jammer genoeg bepalen die makkelijk beinvloedbare mensen op termijn wel of je als veehouder nog wel bestaansrecht hebt. Rd Ronald.

 • rdronald

  Ja inderdaad dat is nog altijd geweest dus een eerlijke prijs voor de ondernemer zal zorgen voor ons bestaansrecht en dat we kunnen blijven vernieuwen en innoveren. Wij willen, nu de consument / burger nog!

 • Aad Baars

  Rd Ronald, ik sta vaak op open dagen bij boerderijwinkels ( echt een aanrader ) en dan krijg je een beter beeld van wat er echt leeft bij de Consument! De tussenhandel/voedingsindustrie laat de Land en Tuinbouwer een vervrongen beeld zien van de realiteit! Gezondheid is enorm belangrijk en de Consument wil echt wel betalen voor zijn Hoogwaardige voeding. De Supermakten hebben echter de macht en pakken de woekerwinsten . Het gevolg is dat de Producent zijn productiewijze aanpast om toch nog een boterham te kunnen verdienen. De economische situatie veranderd nooit als de Mensen die de risico's lopen en hard werken hun zakken leeg laten halen gewoon door de struikrovers bij unilever/plus/aldi/lidl/jumbo

 • rdronald

  IDD hehe we zitten bij deze op 1 lijn haha. Maarja hoe zorg je ervoor dat wij die macht krijgen, want alle ondernemers samen werken en zeggen wij leveren met zijn alle alleen voor die prijs is tot op heden nooit gelukt. Weet u de oplossing?

 • Aad Baars

  Echt alle ondernemers op een lijn krijgen is op korte termijn onmogelijk Rd Ronald.
  # Het is zaak om via internet zoveel mogelijk Consumenten voor te lichten over het onrechtvaardige handelen van de tussenhandel. En ook de gevolgen van de prijsdruk en lage marge's bij de Land en Tuinbouwers goed onderbouwd inzichtelijk maken werkt.
  # Vooral het imago van de Sector heeft zwaar te leiden onder de negatieve informatiestroom. Daar moet met goed onderbouwde tegenargumenten op geantwoord worden.
  # Elke Ondernemer zou per geleverd product de actuele kostprijs kunnen publiceren op een gezamelijke website . Dan is snel duidelijk dat veel producten onder deze kstprijs weg gaan !
  # Een paar weken geleden hingen dicht bij de distibutiecentra van de grootste supermarkten spandoeken van Veehouders met daarop "Jumbo /AH perst de Veesector uit". Dat soort actie moet dagelijkse kost worden en de giertank mag gewoon in de Albert Hein geleegd worden als het nodig is
  # Verder moet er een Europees verbod komen op kiloknallers en reclameactie's met Vlees producten want daar is altijd de producent de dupe van !
  # Het afdwingen van een minimumprijs voor Land en tuinbouwproducten bij de EU is noodzakelijk maar dan moeten we waarschijnlijk voor langere tijd de aanvoer van producten vanuit Rusland en buiten de EU verhinderen.
  # de ouderwetse buurtsuper moet weer in het straatbeeld terugkomen in de vorm van afhaaladressen van lokaal geproduceerde producten. Dan zet je de supermarketn volledig buiten spel aangezien ze dan alleen nog maar de troep uit israel en dergelijke kunnen aanbieden.
  # de Duitse supermarkten leveren graag lokale producten . Ga gezamelijk eens een gesprek aan met de mensen die de logistiek van de Aldi/Lidl regelen in Nederland. De kans is groot dat je zo een doorbraak kan forceren.

 • Varkensarts

  Gezondheid van varkenstapel verhogen kan op allerlei manieren. Keuze maken voor gezond fokmateriaal en hoog gezond (SPF) opstarten. Indien je deze keuze niet maakt, binnen je huidige bedrijf structuur aanbrengen door het toepassen van meer-weeks-systemen; multi-site toepassen; betere contactstructuur, overbezetting voorkomen, goede hygiëne, goede diagnostiek en vooral dit volhouden. Binnenbochtjes nemen kost gezondheid.
  Er zijn grote stappen te maken door de diercategorieën te scheiden. Denk er eens aan om de speenbiggen elders te huisvesten.
  En strak (op stal of bedrijfsniveau) all in all out toe te passen.
  Gezondheid verbeteren is maatwerk én keuzes maken.

 • J.Smale11

  Ik had gehoopt bij boerderij connect serieuze discussies te zien en te kunnen voeren, maar het is hetzelfde gebazel als op andere internetfora. Gemiste kans!

 • rdronald

  De heer J.Smale11 op welk antwoord had jij gehoopt dan? wat is volgens jou de oplossing en waarom hebben we dat nog niet bereikt dan? Graag van u een antwoord want iedereen roept vanalles wat maar niemand doet iets.

 • xterminator

  Ratten en muizen kunnen ziektes en bacterien overbrengen.
  Probeer dit probleem zo goed mogelijk aan te pakken.

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.