Wat vind jij ervan?

APH Group
Bedrijf

Manter levert nieuw model weger

13


Manter International BV, binnen APH Group de fabrikant van Weeg- en Verpakkingsmachines voor de Groente- en Fruitindustrie werkt op dit moment aan het vernieuwen van zijn modellen wegers. Een compleet nieuw model geschikt voor klein verpakking van 0,5 – 5kg is de M12 V. Een 12-schalige weger met V-vormige weegschalen.

Geringe val
De nieuwe M12 V weger is uitgevoerd met 12 compacte Weegschalen in één rij. De V-vormige weegschalen hebben 2 kleppen die naar links of rechts openen. Hierdoor wordt het gewicht direct op de aftransportband gestort en is een verdeelklep niet noodzakelijk. Door het direct storten wordt de val van het product tot een minimum beperkt.

Flexibel en snel
De weger is uitvoerbaar met diverse afvoersystemen. Waarbij het mogelijk is om met verschillende Verpakkers tegelijk te werken. Snelheden boven de 60 per minuut zijn met deze compacte machine mogelijk.
De combinatie van direct storten, snel afvoeren en toepassing van de laatste mechanische technieken maakt de M12 V een snelle, nauwkeurige en flexibele weger.
De weger is uitgevoerd in de nieuwe kleuren en voorzien van nieuwe software en touchpaneel voor het eenvoudige programmeren en bedienen.
De machine kan optioneel worden opgenomen in een netwerk waardoor oa op afstand monitoren mogelijk is.

Meer informatie
De weger is te gebruiken voor veel verschillende food- maar ook non-food producten.

Laatste reacties

 • Aad Baars

  Een aantal phytophthora stammen bouwt in hoog tempo resistentie op tegen alle soorten landbouwgif. Deze maatregel is gewoon een uiting van wanhoop door deze fabrikant.
  Het is een teken aan de wand. Schimmels bestrijden is niet lang meer mogelijk op deze manier.
  Beter is om te kijken waar het mis begon te gaan.
  Waarom hebben boeren die stoppen met ploegen na een aantal jaren veel minder last van uitval door pathogenen en schadelijke schimmels ?
  Heel simpel ! Door de bodem niet te veel te verstoren blijft het bodemleven effectief en kan er om het wortelstelsel een beschermende mantel van plantspecifieke mycorrhiza schimmels groeien. De Plant is dan beter in staat om nuttige bouwstoffen op te nemen en er is geen plek voor een schadelijke schimmel. Verder zorgt een gezond bodemleven voor de afbraak van afvalstoffen en blijft de zuurgraad van de bodem stabiel.
  Bestrijdingsmiddelen doden het bodemleven ! www.klv.nl/.../VanderWurff%20Weerbaar%20substraat.pdf

 • fvanegmond

  Zo lang je gewasbescherming nog landbouwgif noemt, denk ik niet dat je verstand hebt van plantgezondheid. Los van het feit dat voorkomen inderdaad de basis is van een gezonde groei, daarbij is bodemgezondheid en plant weerbaarheid belangrijk.

 • Aad Baars

  Gewasbescherming klinkt inderdaad beter dan landbouwgif .

 • gerrit coppens
  Panellid

  Gewasbescherming is ook een beter woord dan de verzamelnaam lanfbouwgif qua uitstraling naar buiten toe

 • gerrit coppens
  Panellid

  Kijk eens aan; Aad en ik samen online met gelijke gedachten :)

 • Çim Tohumculuk
  Bedrijf

  Helemaal mee eens, door de bodemgesteldheid weer terug te brengen in oorspronkelijke staat kunnen de planten weer de voedings elementen opnemen die ze nodig hebben. Momenteel zijn we druk bezig om een volledig biologisch product gecertificeerd te krijgen om in Europa op de markt te brengen. Het is een alles in een handeling om van alle ellende af te komen, fungussen, bacterieen, oplossing van eerder gebruikte chemische bestrijdingsmiddelen, en natuurlijk groei, bloei en opbrengst verhogend. Zodra de certificering rond is, zouden we graag enige agrariers bereid willen vinden om het product voor ons uit te willen proberen.
  meer informatie kan worden ingewonnen bij Atlantis Biolojik Tarim, İzmir Turkije, email adres atlantistarim@gmail.com. Bekijk ook de facebook pagina onder Atlantis Biyolojik Tarim.

 • Jacob-JanButh

  Kunnen we dat dit seizoen nog toepassen of volgend seizoen?

 • Aad Baars

  Dit rapport www.louisbolk.org/.../2214.pdf doorlezen is leerzaam Jacob- Jan

 • Çim Tohumculuk
  Bedrijf

  Stuur ons een foto van de plant dichtbij waarop te zien is wat er mis is en een foto van het geheel (beplantte land) we gaan er vanuit dat we wel wat meer informatie nodig hebben, maar we kunnen bekijken wat er dit seizoen eventueel nog haalbaar is

 • Martijn Knuivers
  Redactie

  @Atlantis. Dat klinkt een beetje als een wondermiddel. Heeft het al in onafhankelijke proeven gelegen bij bijvoorbeeld Wageningen Universiteit?

 • Aad Baars

  Martijn, onze onderzoekswereld loopt op het gebied van Weerbaar telen ernstig achter de feiten aan . Jaren lang is alleen maar gekeken naar de inzet van zware chemische middelen en onstonden onder invloed van deze troep verschillende resistente pathogenen. Verwacht de eerste 10 jaar geen omslag vanuit Wageningen want daar kijken de onderzoekers op hun gemak de kat uit de boom terwijl de Land en Tuinbouw ten onder gaat ! Soms is er een Onderzoeker in wageningen die tegen de stroom i gaat zoals http://edepot.wur.nl/176209 . Met name effectieve microorganismen kunnen veel ellende op de akker voorkomen en zijn relatief goedkoop http://www.eminfo.nl/

 • Çim Tohumculuk
  Bedrijf

  Beste Martijn, de meeste wonder middelen zijn vaak gebaseerd op onderzoek en toepassing, en vooral kennis van wat planten en gewassen nodig hebben, het is simpel, maar zeer doeltreffend.

 • Aad Baars

  fvanegmon, lees deze 2 artikelen eens aandachtig door en bepaal dan wie er nu echt verstand heeft van plantgezondheid ! www.umcn.nl/.../LandbouwgifveroorzaaktresistentieAspergillusschimmel.aspx --- www.groentennieuws.nl/nieuwsbericht_detail.asp. Waar jij denkt de Natuur te kunnen verslaan werk ik graag in harmonie met de Natuur!

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.