Wat vind jij ervan?

wel of geen inkuilmiddel?

5


Waarschijnlijk wordt er maandag en dinsdag een berg gras van de eerste snede ingekuild. Wat vinden jullie onder deze omstandigheden: wel of geen inkuilmiddel? En zo ja, welke gebruik je (of gebruikt je loonbedrijf) dan?

Laatste reacties

 • jstut

  Ik zou gewoon een toevoeging gebruiken dit kan ook bij het uitkuilen veel schimmel en broei voorkomen. 1 graat temperatuur verhoging is 10 vem per kg ds. verloren. Hebben wij het nog niet over de betere opnamen van het gras door de koeien. 1 kg ds meer ruwvoer opname is ook 950 vem er is dan een kg duur krachtvoer besparen. Bij 3000 kg ds per ha, is dit al gauw veel geld.
  Hier in de buurt is een collega die met 100 koeien wel 9 verschillende kuilen heeft open liggen zonder broei of schimmel. hij gebruikt E.M. dit kost hem 19 euro per ha dus waar gaat het over. Altijd doen toch.
  Rendement uit eigen voer,
  Jaap Stut

 • Gerd-Jan

  Wij gebruiken ook EM gaat super. Weinig last van broei. En de smakelijkheid blijft hoog.

 • janskip

  Het gebruik van inkuil middelen is een extra toevoeging aan je voer kwaliteit dus je opname/voederwaarde dus uiteindelijk je inkomen, wij voegen aan onze kuilen Flora Optimaal toe een product van VITADOS wat perfect werkt daarnaast voegen wij van dit produkt 1 ltr per 1000 kg mengsel toe in de mengwagen wat een mega effect heeft gehad op de gezondheid van onze koeien celgetal naar beneden, voer efficientie omhoog vruchtbaar stappen vooruit en gewoon weinig problemen qua poot etc.
  daarnaast zelfs in gebruik bij onze kalveren vanaf dag 1 diarree etc is gewoon verleden tijd
  onze kosten bij 150 mk ca 16 euro per dag voor het melkvee rantsoen

 • Micro Nutritions BV

  Altijd doen! Het dient volgens mij als een verzekering voor het doen slagen van de kuil. De kosten van broei worden nog niet goed genoeg inzichtelijk gemaakt.
  Wij, Micro Nutritions, zetten al een heel aantal jaren Silo-King op de markt in Nederland. Het ultieme doel van ruwvoerbehandeling met Silo-King is een snelle en efficiënte stabilisatie van voer tijdens het inkuilproces. Dit resulteert in smakelijk en nutriëntrijk voer voor uw vee. Tevens zorgt Silo-King voor een minimalisatie van broei en een beperking van het verlies aan droge stof. Silo-King zorgt voor een verbetering van de verteerbaarheid en opneembaarheid van nutriënten door de koe.
  Silo-King bestaat uit 3 stammen melkzuurbacteriën; anti-oxidanten; schimmel- en broeiremmers; 16 enzymen. Silo-King is voerefficiëntie! Silo-King biedt een '5-star solution', dit betekent dat het naast goed conserveren en prefermentere, ook een service biedt! Deze service bestaat uit het nemen van voermonsters en laten zien wat Silo-King heeft gedaan. We gaan zelfs nog een stap verder, met deze voermonsters kunt u iedere 6 weken opnieuw uw rantsoen balanceren met hulp van Micro Nutritions BV en Agri-King.
  Silo-King is verkrijgbaar in granulaat en wateroplosbare vorm. Tevens is het goedgekeurd door SKAL en mag het ingezet worden voor de biologische landbouw!
  Meer informatie over Silo-King? Zie: www.micronutritions.com/inkuilen

 • Aad Baars

  In Belgie begin ik altijd eerst met de EM-1 van Agitron(waar Jaap Stut het in deze discussie ook over heeft)
  als ik bij een Boerderij kom waar problemen zijn met de gezondheid van het Vee. Dan komt de Boer er al snel achter hoe veelzijdig dit product is . De kosten zijn enorm laag en de service van Charles Marchant http://www.marchant.nl/ is geweldig . Ik heb de concurrentie ( vaak EM producten in een dure fles) wel geprobeerd maar dan mag je zelf alles uitzoeken omdat de kennis bij die bedrijven ontbreekt.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.