Wat vind jij ervan?

Tectonik pour-on 2,5 liter

11


Dit weideseizoen is er naast de 1 liter verpakking ook een 2,5 liter verpakking van Tectonik pour-on te bestellen bij Virbac Nederland of uw groothandel. Voor de toediening van de Tectonik pour-on 2,5 liter is een applicator van degelijke kwaliteit ontwikkeld.

Voor Tectonik is een definitieve aanvraag tot registratie als biocide ingediend. Deze aanvraag wordt ondersteund door uitgebreid veldonderzoek uitgevoerd in Nederland.
Tectonik is uitsluitend toegestaan in het gebruik als bestrijdingsmiddel voor het bestrijden van vliegen op runderen en het bestrijden van Culicoïdes (knutten) bij runderen.

Tectonik pour-on
Tectonik pour-on bevat permethrin als werkzame stof (3,6 gram/100 ml). De dosering bedraagt 10 ml per 100 kg lichaamsgewicht met een maximum van 25 ml per rund. De wachttijden na gebruik van Tectonik voor vlees en melk zijn respectievelijk 3 en 0 dagen. Het advies is alle dieren in een koppel tegelijk te behandelen en de behandeling na 7-11 weken te herhalen.

Laatste reacties

 • hilko.bos1

  Even een aanvulling van trouw.nl, want 24.000 kippen zou natuurlijk veel te weinig zijn.
  De maximum aantallen die volgens Bleker mogen worden gehouden:
  Melkkoeien: 400-500 (incl. jongvee)
  Vleeskalveren: 1.500 - 2.000
  Melkgeiten: 1.500 - 2.000
  Fokzeugen: 1.000 - 1.500
  Vleesvarkens: 7.000 - 10.000
  Leghennen: 150.000 - 175.000
  Vleeskuikens: 200.000 - 240.000
  Het is naar mijn idee goed dat dierenwelzijn en effecten op de omgeving van stallen in de gaten gehouden wordt. Maar met het argument dat vanwege dierenwelzijn de aantallen beperkt moeten worden, ben ik het absoluut niet eens. Het maakt een kip volgens mij niet uit of hij nu met 38.000 andere kippen of 150.000 andere kippen op een bedrijf zit.

  Door het noemen van deze getallen, zit een aantal bedrijven nu al aan de grens of zullen dat binnenkort zijn. Ik vraag me verder af hoe het met deze getallen zit: is dat per bedrijf, of per locatie?

 • Aad Baars

  Gelukkig hoef jij niet te leven in een megastal Hilko. Ik ben dagelijk getuige van het leed dat bio-industrie heet. Harteloos oordelen over het welzijn van dieren is voor sommige mensen geen probleem . Zo woonde ik in Boskoop tegenover een schapenhouder die zijn schapen invalide schopte als hij zijn frustratie kwijt moest . Op een dag lag hij zelf te stuipen op de grond na een ontmoeting met een stuk hout ! Uiteindelijk ontkom je niet aan Karma !

 • Kristof Van Hoye

  waar wil je heen Aad? als je die veehouder niet aangepakt hebt voor mishandeling van dieren pleegde je schuldig verzuim, ben je medeplichtig en laf. als je genot hebt ondervonden van een medemens zijn stuipen ben je een onmens.
  reageer ter zake aub of zwijg.
  die aantallen zijn ook tot stand gekomen om de locatie( het beslag) te beschermen tegen calamiteiten, ziekte uitbraken met verplichte ruiming tot gevolg, echter niets verbiedt een veehouder om aan de overkant van de straat een tweede bedrijf te starten op naam van vrouw of zoon. elke ondernemer moet die risico's voor zichzelf kunnen bepalen.

 • Aad Baars

  Wees gerust Kristof, ik ben niet laf , medeplichtig of een onmens . Google ' Karma' en leer!
  Die veehouder behandelde niet alleen zijn Dieren erg slecht maar had tegen de verkeerde mensen een grote bek. Dat ging een tijd goed tot hij de verkeerde tegen kwam. Ik had samen met mijn naaste buren al een aantal x aangifte gedaan maar daar werd telkens niets mee gedaan. Nadat deze griezel hersteld was van zijn letsel stopte hij met zuipen en liepen zijn schapen niet meer mank in de wei.
  Ik weet dat ik in het openbaar beter niet kan zeggen dat ik voor dierwelzijn ben maar volgens mij mag ik mijn mening wel uiten.
  Ik help gemiddeld 40 reguliere veehouders per jaar met de overstap naar diervriendelijk . Dan blijkt dat het mogelijk is om op een rustige manier met een beperkt aantal dieren gewoon weer kan genieten van je vak. Meedoen aan de ratrace en nergens meer tevreden mee zijn breekt je uiteindelijk een x op. Als je momenteel zo'n stal neerzet ben je trouwens niet op de hoogte van de actualiteit . Nu dat Jumbo binnen een paar jaar naar duurzaam vlees gaat kunnen de andere ketens niet achter blijven. Afrika kan niet gezien worden als een eindeloos afvoerputje van ondernemers die verkeerd gokken met hun vermogen.
  Zeker is dat de schaalvergroting op den duur alleen maar problemen op zal leveren . In megastallen is het bedrijfsrisico enorm hoog dus MOET gewoon preventief met medicatie gewerkt worden. Doordat de darmflora van het vee hierdoor verstoord wordt neemt de weerstand af . Logisch gevolg is dat je juist als veehouder de kans op een uitbraak vergroot.
  In Noorwegen is een strikt beleid op het gebied van bedrijfsgrote en medicatie gebied .
  Hebzucht is in mindere mate een drijfveer en als een collega zich misdraagd meld men dit in het belang van de sector. Op Boerderij direct zie ik het tegenovergestelde gebeuren. (onderwerp Bloedluis bij pluimvee) Daar geeft iemand het advies op een verboden middel in te zetten omdat hij ziet dat het bij een maatje werkt. Dan glij je samen af naar een heel laag pijl.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Die getallen van Bleker doen het denk ik goed in verkiezingstijd. Ik hoop niet dat hij ze wettelijk gaat verankeren. Het aantal dieren zegt op zich weinig. Toen er met de hand gemolken werd had je met 25 koeien een megabedrijf. Als je een bedrijf hebt waarbij je op je tenen moet lopen om de zaak rond te krijgen heb je een te groot bedrijf. Voor een ander persoon met andere (technische) middelen zou dat te groot bedrijf een klein bedrijf zijn.

 • Aad Baars

  Ben jij deze Kristof ? twitter.com . Want dan begrijp ik jouw reactie. Je verdient immers een vette boterham aan de intensieve veehouderij.

 • Aad Baars

  Een megastal met vleeskuikens met de hand ruimen ? Ben je gek gewoon met de kippenveger www.wakkerdier.nl/.../plofkip-campagne ( derde filmpje van boven )

 • rdronald

  Niemand weet wat een megastal is want er staan geen aantal dieren voor. De gezondheid op een groot bedrijf kan velen malen beter zijn dan op een klein bedrijf. Het enige waarom er dalijk normen worden gesteld aan het aantal dieren is de maatschappelijk beleving. Schaalvergroting en grote bedrijven hoeft niks te maken hebben met hebzucht , wij ondernemers worden gedwongen dit te doen om de kostprijs te drukken anders kunnnen we niet overleven. Echter zou je ergens een optimum kunnnen zeggen zoals 10 a 20000 vleesvarkens bijvoorbeeld. Wij hebben 4300 vleesvarkens. Voor mij hoeft dit echt niet groter maar als wij zouden gaan uitbreiden dat zou dat puur zijn om te kunnen overleven en absoluut geen hebzucht. Het probleem is dan ook je moet de rotte appels uit de intensieve veehouderij verwijderen, die verzieken het voor de rest. Een dier heeft geen gedachte , wij mensen wel dus als je tegen de bio- industrie bent dan ga eens kijken hoe het er daadwerkelijk op bedrijven aan toe gaat en niet toevallig 1 bedrijf (rotte appel) die het slecht voor elkaar heeft. Als bio-industrie oftewel gewoon gangbaar / normaal niet goed zou zijn dan was die er allang niet meer . Het zijn die paar mensen / groepen die dieren vergelijken met mensen en dat alles zielig is, want een dier slachten is zielig dan is een vis een vissenkom ook zielig en een hamster in 1 kooi ook want die willen ook vrij zijn in de natuur bla bla bla. Iedereen heeft een mening en dat is ook goed, maar het is jammer dat sommige mensen zo raar kunnen denken maargoed respect voor iedere mening en sommige mensen hebben gewoon nog niet voldoende juiste informatie toch zijn eigen beschikking waardoor ze normaal kunnnen oordelen over een bepaalde sector / onderwerp.
  Het begrip megastal is een beleving: de dieren worden niet anders gehouden zoals normaal gewenst is tenzij de ondernemer hier niet geschikt voor is en eigenlijk verwijderd zou moeten worden uit deze sector en maar iets anders zou moeten gaan doen

 • Aad Baars

  Hoi Ronald, Jij geeft precies aan waar de schoen knelt! Fatsoenlijke Veehouders zijn in de afgelopen jaren steeds meer onder druk gezet door de tussenhandel en toeleverings bedrijven.
  Ik zie hetzelfde in de glastuinbouw . Eerst kan een gezin makkelijk ( met weinig zorgen) rondkomen maar dan komen de promotoren van geweldige technieken en hulpstoffen. Gouden bergen worden beloofd. Zodra de sector overgeschakeld is stapelen de problemen zich op en nemen de kosten enorm toe. Personen als Kristof Van Hoye verdienen goud geld met de verkoop van allerlei vreemde innovatieve stofjes die het zogenaamd mogelijk maken om gigantische massa's dieren op elkaar te proppen in een donkere stal . Totdat de consument( kiezer ) NEE zegt (gebeurt momenteel ) kun je op deze manier als een stel kippen zonder kop achter de farmaceutische/chemische industrie en stallen bouwers aan lopen tokken maar uiteindelijk zijn alleen alle bedrijven rondom de land en tuinbouwers die de winst pakken. Ondernemers die opschalen werken ook bewust aan het onderuit schoppen van de kleine ondernemers en verwachten misschien dat ze op termijn meer slagkracht hebben . Deze vlieger gaat niet op !
  Hou het lekker bij die 4300 Varkens en werk aan het verbeteren van de leefomstandigheden.
  Zodra je een ster krijgt van de Dierenbescherming neemt de waarde van jouw product enorm toe.
  Dan heb je in de nabije toekomst meer kans om te overleven dan degene die zijn vlees niet meer kwijt kan aan de consument. Op een gegeven moment zal de overheid de kosten niet meer vergoeden die je als ondernemer hebt bij een ruiming van een megastal en bij verzekeringsmaatschappijen hoef je ook niet aan te komen met een claim.

 • Gerd-Jan

  Aad, jij gaat eerst de sector beetje zwart zitten maken door 1 iemand die een helemaal fout voorbeeld geeft. En nu zeg je dat het probleem bij de tussenhandel zit. 'het bewust zwart maken'van de sector. De boeren worden dus weer als de schuldige aangewezen terwijl ze dat niet zijn. Erg jammer!

 • Gerd-Jan

  Tja, wat moet ik ervan zeggen? Ik zie onszelf geen 500 koeien houden tussen (in) de bossen. Aantal is dus nog steeds plaats gebonden.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.