Wat vind jij ervan?

ECOstyle B.V.
Bedrijf

Derrex, de nieuwe, niet milieubelastende slakkenkorrel

10


ECOstyle BV levert, naast Sluxx, per direct een nieuwe, effectief werkende en niet milieubelastende slakkenkorrel op basis van de natuurlijke werkzame stof ijzer III fosfaat, genaamd Derrex. Een extra wapen in de strijd tegen het groeiende slakkenprobleem in de Nederlandse land- & tuinbouw. De veranderde klimatologische omstandigheden, het afnemend aantal grondbewerkingen en de groeiende inzet van groenbemesters zijn mogelijke oorzaken van de groeiende problemen met slakken in diverse teelten.


Derrex
Is een droog geperste korrel op basis van 97% zetmeel met 3% ijzer III fosfaat en heeft een adviesdosering van 7 kg per hectare. Wanneer deze adviesdosering wordt gehanteerd dan worden er ca. 55 korrels per m² gestrooid, zodat de slak snel contact komt met de korrels. De korrels worden door de slak gegeten waarna deze slak nagenoeg meteen stopt met eten, waardoor er minder vraatschade ontstaat. De slak trekt zich terug in zijn schuilplaats waar hij na enige dagen sterft en in de organische kringloop wordt opgenomen. Er worden dan ook niet of nauwelijks dode slakken gevonden.

De milieuvriendelijke slakkenkorrel
Derrex is qua effectiviteit en kosten vergelijkbaar met de toegelaten chemische alternatieven en kan het gehele jaar rond worden ingezet. Slakkenkorrels op basis van de werkzame stof ijzer III fosfaat werken ook prima bij lagere temperaturen. Derrex is verkrijgbaar in zakken van 25 kg en kan worden besteld via de bekende ECOstyle-distributiepunten.

Laatste reacties

 • Roozen

  Verkiezingsretoriek van Bleker, hij was best goed bezig voor de boeren, maar sinds er nieuwe verkiezingen aankomen lijkt hij een andere koers gekozen te hebben.
  Als zoiets doorgaat betekent dat deense taferelen. Onwerkbare en onbetaalbare manier van werken, kortom wij betalen het gelag, en kunnen weer niets doorberekenen, en dat alles voor niets, want voordelen zitten er nauwelijks aan, want dan word de onafhankelijkheid van de dierenarts toch weer in twijfel getrokken en zijn we weer niets verder, en heeft de retail weer een (steeds dezelfde) stok om te slaan en dus de prijzen onder druk te houden.

 • beeldman
  Panellid

  Het grote verschil zit natuurlijk in de bestemming van het dier. Het hertje en wild zwijn van de televisie worden niet geacht om op het bord van de consument te eindigen. Primair wordt de gezondheid van deze dieren ondergeschikt gemaakt aan de gezondheid van de consument. Daar is op zich wel wat van te zeggen. Blijft natuurlijk overdreven om voor elk medicijn de dierenarts te laten komen. Een sluitende administratie is daarbij een pré, evenals goede sluitende controles aan bijv. slachtlijn en melkontvangst. En natuurlijk liggen er in de supermarkt alleen maar producten waarvan de herkomst bekend is en gecontroleerd. Ook die uit het buitenland. Toch?

 • gerrit coppens
  Panellid

  www.omroepgelderland.nl/.../Illegale-antibiotica-kuikensector.htm
  elke keer dat zulke berichten naar buiten komen krijgt de serieuze veehouderij stevige klappen in het gezicht en duurt het weer geruime tijd eer dat dat imageverlies met alle investeringen in IKB en hoe die programma's allemaal heten mogen hersteld is

 • JackS
  Panellid

  Bleker roept weer eens wat. Het gaat net zo als met de hedwige polder, dit voorstel gaat ook geen doorgang krijgen. Bij een goede administratie en een goede controle is het natuurlijk niet nodig om alles door de dierenarts te laten doen.Dit alles is toch al in gang gezet. Als blijkt dat dat niet werkt , kom dan eventueel met andere maatregelen. Kom niet met zo´n voorstel omdat je bij de politiek iets wilt bereiken. Bij de achterban win je hier geen stemmen mee.

 • Schapenhouder

  Bleker zijn uitspraken is net zoals de wind, het kan alle kanten op.

 • jstut

  Het gevaar dat wij straks door te veel gebruik van antibiotica`s te veel imuniteit kweken ligt op de loer. Dat er tegen bepaalde infectie`s geen redmiddel meer is om deze te bestrijden, moet je eerst maar eens in je naast ongeving mee gemaakt hebben. Een dierbare verliezen omdat er geen hulpmiddel meer is. Natuurlijk kun je met een goede administratie en een goede controle veel afvangen. Dit zal ook moeten om e.a. betaalbaar te houden, maar goed gebruik van medicamenten zal ook een stuk begeleiding, voorlichting en instructie vragen van een deskundige.
  In Noorwegen is het gebruik van antibiotica aan zeer strengen regels verbonden, dit houd in dat er eerst een dierarts moet constateren of dit middel ingezet moet worden wel of niet. Dit bezoek kost geld maar dan wordt het middel zwaar ingezet zodat de kwaal ook zeker bestreden wordt. De veehouder mag na een goede instructie en een gedege administratie het middel zelf toedienen. Wel dient hij bij dit gebruik via internet een dier administratie bij te houden zodat de betreffende dierenarts ook kan zien of de antibiotica wordt aangewend voor het juiste dier. Ook dit is natuurlijk niet een waterdicht systeem. Maar wie wil rommelen, vindt altijd wel een weg. Hoe voorkom je dus rommelaars, die het voor de hele mensheid verkoeien.

 • Aad Baars

  Beste jstut,
  Ik denk dat we misstanden in de voedingsindustrie pas kunnen voorkomen zodra de consument volledig objectief voorgelicht zou worden over de gevaren van te intensief produceren voor de toekomst.
  Zo kan het misbruik van de laatste werkzame antibiotica ( de oude soorten worden alleen als groeistimulator gebruikt ) uiteindelijk de nekslag voor de mensheid betekenen.
  Ook het gebruik van schimmelweerders in de tuinbouw veroorzaakt op termijn een ernstig probleem nos.nl/.../307463-meer-patienten-besmet-met-resistente-schimmels.html.
  Waarom denk je dat intelligente mensen alleen hoogwaardie schone voeding ( Biologisch Dynamisch of Demeter ) tot zich nemen en hierdoor niet vatbaar zijn voor de meeste "welvaartziekten"? Deze voeding houd je lichaam in stand ! Probleem is dat ruim 90% van de reguliere producenten graag richting Biologisch produceren zou gaan maar door de lage inkomsten gewoon de mogelijk niet krijgt .
  Zodra de consument inzicht krijgt in de kosten van verantwoord produceren en de gevolgen van onverantwoord zal er een omslag naar fatsoenlijk plaats kunnen vinden.
  Het zou dan wel heel snel heel erg druk kunnen worden op deze planeet aangezien iedereen dan gelukkig erg oud zal willen worden en een groot gezin nastreven om al dat geluk mee te delen.
  Het is maar welke kant je op wilt . Zo vind ik rokers hele aardige mensen aangezien ze meewerken aan het inperken van de vergrijzing ( Als ik maar niet hoef mee te roken ).

 • Aad Baars

  Misbruik van antibiotica is in mijn ogen een misdaad tegen de mensheid en zolang er mensen zijn die voordeel kunnen halen ( valse concurrentie ) door zich in andere landen te misdragen zal er nooit iets veranderen. In Duitsland hebben ze dat al een tijdje door en werken ze sterk aab het terugdringen van de ivoer van levensmiddelen . De producent die straks nog wil experteren zal echt richting Duurzaam produceren moeten gaan. De groep laagbegaafde consumenten die alleen maar op de prijs let zal kleiner en kleiner worden.

 • Nieuwsbrief LTO Noord Vakgroep Vleesveehouderij
  ________________________________________
  LTO: antibioticabesluit veel te drastisch
  Aanleiding
  Het antibioticabesluit van de regering is gebaseerd op incidenten en twee onderzoeken uit het verleden. Het gaat aan de realiteit voorbij, laat LTO weten.
  Nieuwsbrief LTO Noord Melkveehouderij
  ________________________________________
  Extra maatregelen antibiotica niet nodig
  Wat de rundveehouderij betreft hoeven minister Schippers van Volksgezondheid (VWS) en staatssecretaris Bleker van Landbouw (EL&I) geen extra maatregelen te nemen in het antibioticabeleid. De maatregelen van de bewindslieden om rundveehouders te verbieden zelf antibiotica toe te dienen en op voorraad te hebben, zijn vanwege sluitende kwaliteitsystemen volstrekt overbodig.
  "Het gebruik van antibiotica is verantwoord en transparant. Dat blijkt steeds uit de verschillende rapportages van LEI en anderen. Dit jaar werken we nog aan het inrichten van de systemen om te rapporteren. Eind van het jaar kunnen we keiharde cijfers presenteren", zegt voorzitter Toon van Hoof van de Stuurgroep ABRES. Onder de vlag van ABRES werkt de rundveesector al geruime tijd aan het realiseren van de reductiedoelen.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.