Wat vind jij ervan?

Dirk de Wit vraagt zich af waar DCA de varkensprijs op baseert.

1

Al 40 jaar handel ik in varkens en biggen en aan de hand van de beursprijs van de Nederlandse bond van Handelaren (NBHV) hebben wij in het verleden als handel toch vaak de juiste richting kunnen geven aan de handel. Echter, door het besluit van de NBHV om met de beursprijs te stoppen, heb ik het gevoel dat de prijs nu wordt bepaald door mensen die geen feeling bij de markt, dan wel andere belangen hebben.
Nadat afgelopen herfst al commotie is geweest over de uitgebrachte notering (die meer dan 3 cent lager was dan de gemiddelde inzending) had ik, en met mij vele anderen, afgelopen vrijdag het gevoel dat er flink vraag naar varkens was en dat er dus reden was de prijs met enkele centen te verhogen. Het argument dat Duitsland niet had verhoogd geldt maar ten dele, omdat varkens die in de 2e helft van de week daar worden geleverd op de nieuwe prijs, worden afgerekend.
Waar DCA de verdere informatie vandaan haalt die tot de onveranderde notering leidde, is mij een raadsel. Voor veel varkenshouders is het toch wel erg zuur dat, in een tijd waarin elke euro welkom is, de juiste feeling voor de markt ontbreekt, dan wel dat er andere belangen spelen.
Dirk de Wit, handelaar in Nieuwerbrug.

Eén reactie

  • krulsaart

    Je vergeet de biggen Dirk😉

Of registreer je om te kunnen reageren.