Wat vind jij ervan?

Streep door papieren Gecombineerde Opgave

4

Percelen opgeven en het indienen van de Gecombineerde Opgave (GO) kan in 2016 alleen nog via internet. 2015 was het laatste jaar waarin boeren percelen op papieren kaarten konden intekenen en in een uitgebreid formulier vee-aantallen en andere gegevens konden invullen. Voor een minderheid van alle ondernemers is dat misschien wel de meest ingrijpende wijziging in de jaarlijkse opgave van grond, aanvraag van subsidies en Landbouwtelling.
Wat zijn uw ervaringen van de Gecombineerde Opgave 2016? Start hieronder een discussie of stel zelf een vraag.

Laatste reacties

 • Professor P

  Belachelijk om zoveel onzinnige vragen te stellen. Hoeveel uur werkt u, etc. Onderhand moet elke boer verplicht met een stappenteller rondlopen. Waarom moeten alleen agrarische ondernemers meedoen met deze onzin en niet alle ondernemers? Je gaat toch ook niet aan een bouwvakker vragen hoeveel panlatten hij had op 1 april? Waarom moeten agrariërs 2x per jaar balansen en de rest van de ondernemers alleen maar op 31 december? Waarom lopen ha subsidies niet automatisch via de grondkamer? Waarom worden de percelen elk jaar gecontroleerd en blijkt bij elke controle dat het perceel kleiner is geworden? Waarom dieraantallen invullen als dit allemaal al gedaan wordt in KIP en I&R? Waarom wordt het aantal vragen in deze onzinnige opgave elk jaar meer? Subsidies wat mij betreft sowieso afschaffen en importheffingen heffen als andere landen wel subsidies blijven verstrekken. Subsidies drijven alleen de prijzen op. Belastingen omlaag in plaats van sigaren uit eigen doos blijven uitdelen.

 • a.t.herwijnen

  Zoveel onzinnige vragen. Veel antwoorden zijn natte vinger werk.

 • crumsloet@telfort.nl

  Men is er alleen mee bezig om zoveel mogelijk agrarieers te dwarsbomen zeg maar gerust om te ontmoedigen verder te ondernemen, er moeten immers nog heel veel stoppen om voor de overblijvers een fatsoenlijk inkomen over te laten op deze manier. Laten ze maar eens wat meer ambtenaren, zeg maar bemoeiers zonder verstand van(agrarische) zaken zo ontmoedigen betaal ze voor wat ze doen,niks.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Zojuist het nagewas ingevoerd; gerst is laat gedorsen en ook wegens andere werkzaamheden gisteren pas de ecologische groenbemester kunnen zaaien. Echter simpel via mijnpercelen een en ander regelen is geen optie. Je moet eerst de gecombineerde opgave met alle door vorige schrijvers genoemde reutel doorworstelen alvorens je de percelen tegen komt waar je de zaaidatum groenbemester kunt invullen

Of registreer je om te kunnen reageren.