Wat vind jij ervan?

Vleestaks?

3


De invoering van een extra heffing op de consumptie van vlees komt steeds dichterbij. Volgens Albert Jan Maat (LTO) is er geen nieuwe coalitie te vormen zonder partij die daar voorstander van is. De voordelen voor de staatskas zijn evident: het kan maximaal een miljard per jaar opleveren. Maar de kans dat het de consumptie flink afremt (zoals veel partijen willen), lijkt niet groot. En als supermarkten hun prijzen er niet op aanpassen, betalen boeren de rekening. Wat vindt u?

Laatste reacties

 • Leo Tholhuijsen
  Redactie

  Hoezo betaalt de boer de rekening? Door de vleestaks wordt toch alleen maar het vlees in de winkel duuurder. Je schrijft immers zelf dat de taks de consumptie nauwelijks zal afremmen.
  Het is de consument die de rekening betaalt.

 • politiek

  Inderdaad denk ik ook dat de consument de vleestaks gaat betalen. Het huishoudboekje zal sluitend moeten zijn voor Nederland. Ook roken, brandstof, alcohol zal duurder worden door een extra taks. Zal de burger die rookt , auto rijd, en een pilsje of wijntje drinkt dat nu ook echt verminderen. Ik denk het niet. Zo zal dat met vlees ook gaan denk ik.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Als men de auto opruimt vanwege de benzineprijzen dan wordt dat gezien door de buren. Als men droog brood eet dan wordt dat niet gesignaleerd en kan men naar buiten toe toch mooi weer spelen. Supermarkten zullen derhalve toch proberen de kopende klant binnen te houden en de vlees prijzen verlagen. Echter de supermarkt snijdt daarvoor niet in eigen vlees

Of registreer je om te kunnen reageren.