Wat vind jij ervan?

Leo Tholhuijsen
Redactie

Akkerbouwpremie en Partij voor de Dieren

2


Telegraaf gezien van woensdag 2 mei?
Op de voorpagina stond onder het kopje "Dierenpartij voor schut' een verontwaardigd stukje over het feit dat de Partij voor de Dieren pleit vóór afschaffing van EU-subsidies en het feit dat Marianne Thieme indirect juist zou profiteren van EU-subsidie. Echtgenoot Jaap Korteweg is deelnemer in een biologisch akkerbouw-groentebedrijf en beurde om die reden EU-premie.
CDA-Kamerlid Ger Koopmans noemt het in de Telegraaf de PvdD 'volstrekt ongeloofwaardig dat de PvdD zeurt over de subsidie, maar ondertussen wel zelf beurt'. Koopmans zegt dat Jaap Korteweg het geld linea recta zou moeten overmaken naar de overheidskas.
Je kunt anders redeneren. Als een en ander al verband met elkaar zouden houden, kun je het ook positiever uitleggen: Dat Marianne Thieme er zelf indirect profijt van heeft, weerhoudt de PvdD er niet van te pleiten vóór afschaffing van de EU-subsidies.
Het eigenbelang speelt, als je er zo tegenaan kijkt, dus juist géén rol.
Wat vindt u?

Laatste reacties

 • sipmaa

  Alhoewel ik geen PvdD-aanhanger ben, ben ik het met de laatste redenatie eens: Dat Marianne Thieme er zelf indirect profijt van heeft, weerhoudt de PvdD er niet van te pleiten vóór afschaffing van de EU-subsidies.
  Bovendien vind ik het te ver gaan en een beetje goedkoop, om acties van de echtgenoot van Marianne Thieme, te linken aan argumenten van de Partij vdD.

 • Alette

  Zoals Marianne Thieme in het ochtendprogramma van Giel Beelen (3FM) woensdag 's ochtends al zei 'er zijn ook mensen in de politiek die voordelen hebben van de hypotheekrenteaftrek, terwijl de partij waarvan zij lid zijn deze willen afschaffen.' (giel.vara.nl/Uitzending-terugluisteren.457.0.html Geloof dat ze rond half 8 in de uitzending was)
  Ik heb dus ook niet het idee dat hier het eigenbelang speelt.
  Overigens zou ik het wel belangenverstrengeling vinden als de situatie andersom zou zijn: Een partij pleit voor het aanhouden van de subsidies en dat partijleden daardoor zelf grote subsidies ontvangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.