Wat vind jij ervan?

Farm-O-San
Bedrijf

Anti hittestress bij pluimvee

25
AHS is:
Rijk aan elektolyten en vitamine C
Goed oplosbaar en bruist niet

AHS draagt bij aan:
Handhaving van productiviteit
Stabiele vochtbalans
Stabiele pH waarden van het bloed

Tips & Tricks:
Bij verwachte hitte: 1 kg per 1000 liter drinkwater
In geval van stress: 2 kg per 1000 liter drinkwater
Bij gebruik van Dosatron: maak een pre-oplossing van max. 200 grams per liter water (45°C)
Niet gebruiken in combinatie met zuren

Laatste reacties

 • Alette

  Ik hoop dat de koe dan wel direct goed geraakt is en niet heeft geleden. Vraag mij af wat voor normen en waarden deze mannen hebben als ze zoiets doen. En waarom? Wat heeft het voor zin om een koe dood te schieten die in een weiland stond te grazen? Of is het gewoon voor de lol, om maar iets te doen te hebben...
  ...Wat er nog bij komt: Komen er nu meer gekken op het idee om zoiets te doen? Gezien de gekke dingen die je hoort...

 • gerrit coppens
  Panellid

  [quote]Zolang deze mannen niet gepakt zijn, keert de verzekering niets uit.[/quote]

  Vreemde zaak, dus als er ergens ingebroken wordt keert de verzekering de schade ook pas uit nadat de inbreker gepakt wordt?

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Bij inbraak keert de verzekering ook niet altijd de schade van de inbraak uit en wel de gestolen goederen. Hierbij is wel het verschil dat bij inbraak de gestolen goederen afgesloten dienen te zijn (deur, ramen dicht en op slot).
  In dit geval liepen de koeien buiten en is er vanaf de openbare weg 'schade' toe gebracht aan de koe.
  Kort en simpel gezegd: Meestal keert een verzekering uit wanneer je als eigenaar/gebruiker/verzekerde er alles aan hebt gedaan om de schade te voorkomen.

 • van Ieperen

  Als mensen dit al gaan doen, wat kunnen we dan nog meer verwachten?
  Het is ook al vreemd dat een koe eigenlijk volgens de wet in waarde wordt gezien als bijvoorbeeld hetzelfde als het vernielen van een paar glazen platen van een bushokje.
  zo'n bushokje kun je snel weer in goede staat brengen, maar al het werk, tijd, de emotionele band met het dier en moeite dat gedaan is om deze koe, van kalf tot koe te krijgen is niet te beschrijven.
  De daders moeten worden gepakt en dan mogen ze ook eens meelopen met de eigenaar van de koe. Dan kunnen ze zelf eens zien hoe de ondernemer het beste met zijn dieren voor heeft en wat hij daar allemaal voor over heeft.

 • Chiele91

  Ben je wel heel erg ziek als je zoiets doet! Dan ben je gewoon een moordenaar, voor die boer is het gevoel niet te beschrijven als je zoiets meemaakt! Laten we hopen dat het bij 1x blijft.

 • Alette

  boerderij.nl/.../Koe-doodgeschoten-in-Westwoud-1026179W Zie hier de video van dichtbij.nl
  Quote van de eigenaresse: 'ik hoorde mensen lachen.'

 • Ben van de Weer

  Gerrit, op welke verzekering wil je dit dan gaan claimen? Er zijn een zeer beperkt aantal verzekeraars, die een dekking kennen dood door ongeval, maar er zijn maar weinig melkveehouders, die dit verzekeren.
  Het enige is dan verhaal op de daders

 • Ben van de Weer

  Ook jullie wil ik vragen op welke verzekering je dit dan wilt claimen?

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ben, uit het verhaal van Monica begrijp ik dat deze boer zijn vee verzekerd heeft. Of dit een landelijke maatschappij of een plaatselijk veefonds is weet ik natuurlijk niet. Ik ken dus ook de bepalingen niet, of de verzekering enkel bij zieke koeien uitkeert die al of dan niet geholpen doodgaan en moord uitsluiten?
  Knedo, helaas heb ik ook een keer een inbraak ervaren. Gelukkig werd ik wakker en voordat ik onder was, ze hoorde me blijkbaar, waren de vogels gevlogen. Vernield slot, openstaande deur en verder geen schade. Ze waren niet binnen geweest. Verzekering heeft mijn onkosten van slotvervangen uitbetaald. Bij mijn weten zijn de daders nooit gesnapt.
  Daarentegen is ook enkele jaren geleden de draad van mijn weiland doorgeknipt zodat men gemakkelijk bij een aangrenzend huis kon inbreken. Die schade was te laag vergeleken met mijn eigen risico

 • Ben van de Weer

  Uit het verhaal van Monica blijkt volgens mij niet, dat het vee verzekerd is, want anders hoeft men niet te wachten op het bekend worden van een dader. Ik ben als agrarisch adviseur verzekeren werkzaam en wil anders Monica aanbieden (gratis) behulpzaam te zijn, indien de dieren verzekerd zijn tegen ongevallen.
  Wat betreft de inbraakschades ben ik het ook niet helemaal eens. De meeste agrariers willen hun zakelijke inventaris en gebouwen vaak alleen tegen brand, storm en inductie verzekeren, zodat schade door inbraak buiten de dekking valt. een dekking voor inbraak is ook vaak zinloos, omdat het dan meestal een afgesloten gebouw dient te zijn en dat is vaak in de praktijk niet mogelijk of zelfs verboden bij levende have

 • Alette

  @Ben: Op gebied van verzekeringen zijn er vaak heel veel uitzonderingen. Stel er lopen meerdere gekken rond die dit soort kunstjes uit gaan halen, hoe kan een boer zich dan verzekeren? De personen die hebben geschoten zijn (nog) niet gepakt.
  In dit geval is het natuurlijk zichtbaar dat de koe is doodgeschoten, er is een rode auto gezien. Maar wie zegt dat de verzekering van de andere partij (de schutters) zegt 'ja, maar misschien heeft de boer ook wel zo'n auto, heeft hij hem zelf doodgeschoten'. Gezien een verzekering bij voorkeur niet uitbetaald (winstmarge) is zo'n antwoord natuurlijk wel mogelijk...

 • Ben van de Weer

  Alette, de enige mogelijkheid is de dieren tegen ongevallen verzekeren. De verzekering van de schutter(s) zal ook niet gaan uitbetalen, omdat ze het blijkbaar bewust hebben gedaan en een WA-verzekering dekt geen opzettelijk veroorzaakte schade

 • Alissa

  @knedoStables. Wat jij zegt is niet helemaal waar "Hierbij is wel het verschil dat bij inbraak de gestolen goederen afgesloten dienen te zijn (deur, ramen dicht en op slot)" Heb het zelf meegemaakt. Deur dicht getrokken maar niet afgesloten met gevolg dat er ingebroken is. Heb toch alles vergoed gekregen van verzekering.

 • Ben van de Weer

  Alissa, dan waren het vermoedelijk privespullen, die waren verdwenen. Voor particuliere inboedel hebben verzekeraars vaak geen braakclausule, maar voor zakelijke inventaris wel

 • ruben.ottenschot1

  Ben, ook een ongevallenverzekering dekt geen schade in dit geval. zoals de naam al zegt, alleen bij ongevallen. Ik ben een agrarisch adviseur en als boeren zoon opgegroeid.
  Een koe verzekeren van rond de 1400,- voor dergelijke zaken kan niet uit financieel als de boer maar 0,30 ontvangt voor de melk. Ook de frequentie is te laag om dit risico te gaan verzekeren.
  Bij paarden word dit wel gedaan gezien het financieel belang veel hoger ligt. daarom word elk paar gekeurd etc. Zie website FSO (Friese onderlinge) voor meer info. voor vanaf welke bedragen etc. om het kort te houden.
  Enkele dure koeien, zoals die gespoeld worden voor embrio's etc. worden wel verzekerd. maar ook daar worden deze zaken als "molest van buiten af"niet gedekt. vanaf 15.000,- word dat pas interesant om te doen.
  Er is maar een manier om de zaak vergoed te krijgen en dat is de dader(s) vinden en zelf te laten betalen.
  Betreft de diefstal verzekering:
  Er worden hier 4 dingen doorelkaar gehaald:
  De inboedelverzekering - brand/stormdekking gebouw - uitgebreide dekking voor gebouwen en inventaris verzekering.
  Daar zitten de verschillen in en we krijgen nu verjaardagspraat omdat de kans groot is er geen van de genoemde diefstallen etc. de zelfde dekking hebben! Dus we hebben het over appels en peren.
  Wie wil weten hoe die verzekerd is, kan vrijblijvend bij elke goede adviseur dit na laten kijken.
  Waar ben wel gelijk in heeft, is dat er vaak pas na er een dode op het kruispunt is gevallen, er een stoplicht word geplaatst!
  Dat was bij ons agrarisch bedrijf ook echt niet anders.
  Ik wens De Boer in Westwoud veel sterkte toe en hopelijk pakken ze de dader.

 • Alette

  Laten we het wel centraal houden op 'Verzekering vee' in combinatie met de doodgeschoten koe.
  - Beheer Boerderij Connect -

 • whlpost

  Fijn verhaal is dit weer. De burgers willen dat de koeien weidegang krijgen en diezelfde burgers schieten dan de koeien in de weidegang dood voor de lol. Zo krijg je alleen maar meer argumenten om je koeien niet naar buiten te doen. Misschien ook eens een idee voor de overheid om, in gebieden waar zij zo graag wandelpaden etc door de weilanden willen hebben, haar verantwoordelijkheid te nemen en dit soort zaken te verzekeren. Als de overheid wil dat de mensen tussen de koeien kunnen wandelen dan moet zij ook zorg dragen voor de schade die eventueel aangebracht wordt.

 • j.gorter4

  Lijkt me duidelijk dat 2 criminelen hun nieuw aangeschafte vuurwapen even wilden uitproberen.
  Zoiets is in ieder geval niet verzekerbaar en maakt iedere discussie hierover overbodig.

 • beeldman
  Panellid

  Ik denk dat we het verhaal wel even in zijn proporties moeten blijven houden. Er is één koe doodgeschoten. De gevolgen voor het dier en de veehouder zijn groot, maar het lijkt me wat overdreven om alle koeien met kevlar bepantsering de wei in te sturen.
  Ik ben bang dat George en Ilona de Boer het gelag moeten betalen. Bedrijfsrisico moeten we maar denken. De stichting Zinloos Geweld tegen Dieren; Zij loven € 1.000 uit voor de gouden tip die leidt naar de daders. Geef de familie de Boer dat geld. Dan hebben ze nog wat.

 • jstut

  Ik denk dat wij ons beter kunnen afvragen of deze schutter de volgende keer niet een mens zal proberen. Een koe dood schieten is niet nieuwe het is in de vorige eeuw in de Bijlemermeer ook al gebeurd. Men schoot toen vermoedelijk van uit een flatgebouw op koeien in die in het land liepen. Het is zorgelijk dat er in deze maatschappij mensen zijn die over dergelijke wapens kunnen beschikken, en de effecten van deze krachtige wapens testen op koeien.

 • wimpieb

  bij mij is mijn springstier de spieren van zijn achterpoot doorgesneden. verzekering ? dag jan.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Het gaat helaas vrolijk door


  In het Noord-Brabantse Lage Zwaluwe zijn schapen beschoten met pijlen. 2 schapen hadden volgens de politie een pijl van 38 centimeter in het lijf, meldt de NOS.

  Dinsdag zag een voorbijganger dat er in de wei een schaap graasde met een pijl in zijn bil. Agenten gingen samen met de eigenaar kijken en ontdekten dat ook een 2e schaap was geraakt, in de rug. Volgens de politie is het een wonder dat beide dieren nog in leven zijn.

  De politie vermoedt dat de schapen met een kruisboog zijn beschoten en roept getuigen op zich te melden.
  Terug


  Auteur:

  Sjoerd Hofstee


 • jpf

  vast staat dat je van redelijke afstand met een legaal geweer dit niet doen kan.
  Misschien dat er meer achter zit dan een verschrikkelijk soort vandalisme, ik kan me niet voorstellen dat een normaal mens zoiets doet. Ik kan me best voorstellen dat een veehouder zo enorm bang gemaakt wordt, misschien met een reden ?
  Het is van alle tijden... Lang geleden al eens drie hoog dragende koeien in een wei gestolen. Kort nadien vondt men een gestolen trailer vol koeienbloed en slachtafval.
  Ik zou wel eens willen weten wat er gebeurd als deze boer deze "mensen" betrapt ...
  Kijken of de heer Fred Teeven dan nog steeds de terrechte stoere taal spreekt van "beroepsrisico van de inbreker "
  Goed versnippert, en gevoerd aan hongerige varkens vind je zo'n *** nooit meer terug.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Vroeger had je het wel eens dat een meningsverschil met bijvoorbeeld een veehandelaar op een dergelijke manier beslecht werd

Laad alle reacties (21)

Of registreer je om te kunnen reageren.