Wat vind jij ervan?

BioAg Europe BV
Bedrijf

Hoe kan het dat GMO mais niet wordt aangevreten door muizen?

16

Als muizen het al niet willen eten zouden we ons dan niet moeten afvragen is het dan wel okay voor onze landbouwhuisdieren. Dit is toch een simple proef die iedereen kan uitvoeren. check ook de lezingen van Don Hubert

Laatste reacties

 • Krijna

  Eekhoorns eten het ook niet

 • joohoo

  Als de consument het wel wil eten en het groot winkel bedrijf er om vraagt is het toch goed!!!!!.

 • awhurenkamp1

  ik eet het ook liever niet. dieren zijn niet gek of dom...

 • Krijna

  Hier een foto van twee soorten mais, gentech en gewoon. De eekhoorns laten de gentech staan.

 • nietbekend

  GMO geeft een andere foute lading aan het product en dat voelen dieren omdat ze dichter bij de natuur staan.

  De mens is die factor in de meeste gevallen kwijt en voelen dit niet direct of kunnen het niet verklaren.

  Dat het slecht is, is haast wel zeker

  Ga maar eens kijken op een gentech lab en zie de mensen die daar werken als een soort sombie rond lopen.

 • Krijna

  + Wetenschappers waarschuwen voor ernstige gevolgen van wijdverbreide toepassing glyfosaat. Glyfosaat wordt gebruikt op gentech gewassen, de zogenaamde Roundup Ready gewassen zoals bv mais, soja en koolzaad (canola).

  De wetenschapper Don Huber , die onlangs met pensioen ging bij de Purdue Universiteit , vertelt dat uit zijn onderzoek blijkt dat het wijdverbreide gebruik van glyfosaat negatieve effecten heeft op de bodem, de planten, gezondheid van dieren en de gezondheid van mensen. Hij vond een stelselmatige toename van een bepaalde schimmel op tarwe waarop glyfosaat was gebruikt. Glyfosaat blijkt ook te leiden tot minder mangaan, wat essentieel is voor de afweer van de plant tegen ziekten en milieu-stress. Huber : "glyfosaat kan voedingsstoffen zoals mangaan, koper, kalium, ijzer, magnesium, kalk en zink in planten vastleggen zodat ze niet meer gebruikt kunnen worden. Glyfosaat doodt onkruid door essentiële nutriënten voor de afweer van planten te binden. Glyfosaat doodt onkruiden niet direct maar blokkeert hun afweer zodat pathogenen in de bodem in actie kunnen komen en de onkruiden doden. Glyfosaat verzwakt de plant dusdanig dat het vatbaar wordt voor schadelijke bodemschimmels."

 • Krijna

  Vervolg

  Het is helaas zo, dat steeds meer boeren hun granen rijp spuiten met Roundup. De Deense varkensfokker Ib Borup Pedersen heeft in 2012 in eigen onderzoek aangetoond dat zijn Roundup Ready soja (gentech soja) uit de VS 250 mg/kg (ppm) glyfosaat bevatte maar dat zijn eigen gerst 2.500 mg/kg glyfosaat bevatte. Hij had dit rijp gespoten met Roundup. Hij was dit onderzoek begonnen omdat hij misvormde biggen bleef houden nadat hij zijn gentech soja uit het voederrantsoen had geschrapt. De video van zijn presentatie in Kopenhagen in het kader van de Growing Doubt campagne. van Greenpeace is te zien op YouTube: Changeover to Non- GMO soya in Denmark - YouTube .Stop onmiddellijk met het gebruik van Roundup! "Een gewas en bodem met koolstof en mineralen in balans geven onkruiden, insecten, plant- dier- en beschavingsziekten weinig kans"

 • Krijna

  Vervolg 2

  Fragment lezing Dr. D. Huber:  Glyfosaat:  Niet waargemaakte Beloften – Overdreven voordelen  Hogere opbrengsten

  Lager gebruik pesticiden

  Minder na verliezen bij oogst

  Verbeterde stikstof N-fixatie

  Droogte en zout tolerantie

  Verhoogde fotosynthese

  Sterkere wortelgroei & fysiologisch functioneren

  Ziekte resistentie

  Lagere risico‘s (economisch)

  Lagere kosten

  Verhoogde veiligheid

  Eenvoudiger beheer – resistante onkruiden & ziekten

 • Krijna

  Farmer: I set up feeders, side by side, with regular feed-store feed. And the chickens chose the non-GMO feed. Naturally. They emptied the feeder without touching the other one, so I refilled it, and I says, "I'm gonna play a trick on my birds." I flipped it, flipped the two feeders from spot to spot and the birds still chose the non-GMO food. Which is incredible. From Genetic Roulette: The Gamble of our Lives, video of Jeffrey Smith

 • Krijna

  Andrew Kimbrell - Director, Center for Food Safety; Author: No one gets up in the morning wanting to buy a GMO-food. No one, not a single human being on Earth gets up and says, "Boy, I can't wait to go to the supermarket and buy a GMO-food." Now, why is that? That's because after 30 years, and hundreds of billions of Dollars of public and private investment, they have not been able to come up with one thing in this food that actually helps the consumer. No better taste, no lower price, no more nutrition, nothing, zip, zero, nada.

 • Krijna

  .Andrew Kimbrell - Director, Center for Food Safety, auteur, Vertaling: Niemand staat 's-morgens op met de wens gentech voedsel te gaan kopen. Niemand, geen enkel mens die op aarde woont en zegt: "jongens, ik kan niet wachten om naar de supermarkt te gaan en gentech voedsel te kopen". Nu, waarom is dat? Dat is omdat na 30 jaar, en honderden miljoenen dollars van publiek- en private investering men niet in staat is geweest met een ding in dit voedsel dat de consument eigenlijk helpt. Geen betere smaak, geen lagere prijs, niet meer gezonde voedingstoffen, niets, zip, nul, niks

 • Krijna

  Vertaling: Boer: "Ik zette voerbakken naast elkaar neer, met regulier voer uit de winkel. En de kippen kozen het gentechvrije voer. Zij leegden de voerbak zonder de andere aan te raken, dus vulde ik de bakken weer en ik zeg: "Ik ga de vogels voor de gek houden." Ik verwisselde de twee voerbakken van de ene plaats naar de andere en de vogels kozen nog steeds het gentechvrije voer. Wat ongelooflijk is. Van: Genetic Roulette: The Gamble of our Lives, video van Jeffrey Smith.

 • joohoo

  Krijna; als je graan rijp spuit met roundup mag het niet meer voor veevoer , alleen nog maar voor humane consumptie!!,

  Dit is een EU maatregel die al meer dan 20 jaar oud is.

 • Krijna

  Dat wist ik niet, joohoo. Wat is de reden hiervoor? En waar staat dat zwart op wit?

 • Krijna

  Als de dieren genetisch gemodificeerd veevoer te eten krijgen, gaat het immuunsysteem overuren maken omdat de vreemde eiwitten niet worden herkend en als indringers worden beschouwd. De maagwand van de dieren met een GMO-dieet gaat ontsteken en uiteindelijk vallen er gaten in.

  Dan komt de glyfosaathoudende voedselbrij in de zuurstofarme maagholte. Mochten er nog beschermende stoffen in de maagholte aanwezig zijn dan worden die buiten werking gesteld door het glyfosaat. Clostridium-bacteriën die in de voedselbrij aanwezig zijn, gaan in het zuurstofarme milieu van de maag botuline vormen: de koeien krijgen aids-achtige verschijnselen en sterven een langzame en pijnlijke dood door botulisme. Dr. Monika Krüger heeft de hypothese onderzocht en deze bleek juist te zijn. Fragment van NVLV.

 • Krijna

  Dr. Monika Krüger heeft jarenlang (1998-2012) onderzoek gedaan naar het optreden van chronisch botulisme bij melkvee. Dr. Don Huber heeft haar op de mogelijke oorzaak gewezen, op een seminar in Berlijn in 2011. De boosdoener blijkt de gifstof botuline te zijn, gevormd door een Clostridium-bacterie.  Clostridium-bacteriën behoren tot een van de meest voorkomende soorten bacteriën op en rond het maaiveld. Botuline wordt ’s zomers regelmatig gevormd in vijvers en waterpartijen met stilstaand water. Door toenemende stralingsintensiteit van het zonlicht komen er meer algen in het water. Het zuurstofgehalte daalt daardoor en de Clostridium-bacteriën kunnen onder zuurstofarme omstandigheden botuline gaan vormen in het bodemslib. Dit leidt tot sterfte onder vissen en watervogels. Botuline kan echter ook gevormd worden onder zuurstofarme omstandigheden in de maagholte. Fragment van NVLV.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.