Wat vind jij ervan?

Sector draait om malaise heen

3

Het gaat economisch beroerd in de varkenshouderij. De opbrengstprijzen van biggen en vleesvarkens zijn hard gedaald en vooral zeugenhouders gaan failliet of dreigen dat te gaan. Toch durft - uitgezonderd varkenshouder Johnny Hogenkamp – niemand openlijk te spreken van een crisis of failliet van de sector. Discussieer mee. Is het verstandig dat bedrijven in de periferie, belangenbehartigers en de varkenshouderij zelf de malaise in de sector bagatelliseren?

Laatste reacties

 • Popejapie

  Beste Kees,
  Het gaat in deze niet om het failliet van de sector, maar om het failliet van individuele bedrijven. En daarover spreekt niemand openlijk, de bank niet , de voerleverancier niet, en de ondernemer zelf ook niet. Dit gegeven maakt dat discussieren in het openbaar hierover weinig of geen zin heeft, wel heeft het zin om te kijken hoe er weer rendement in de sector kan komen. Daarvoor zullen bedrijven gesaneerd moeten worden, zodat er minder varkens komen. De vraag blijft wie de koe bij horens vat in deze !!

 • schoenmakers1

  het is zoals met alles, als de extra eisen die de overheid ons oplegt niet door diezelfde overheid vergoed worden, de consument zal dit nooit doen, wat men ook aangeeft te willen doen ( zie nu ook weer tesco in engeland met de melk die een extra prijsje had, het wordt snel al te duur en men zegt eenzijdig het contract op), zal het als sector altijd moeilijk blijven

 • schoenmakers1

  daar helpt geen krimpen aan, of men moet willen krimpen tot nul

Of registreer je om te kunnen reageren.