Wat vind jij ervan?

Nickerson-Zwaan
Bedrijf

Sponsoring schaatsploeg

3


Groenteveredelingsbedrijf Nickerson-Zwaan gaat het ijs op met een echte schaatsploeg! Met ingang van het seizoen 2011-2012 is het bedrijf partner van de Gewestelijke Selectie Noord-Holland/Utrecht Noord van de KNSB. NHU Noord is de selectie van de beste schaatsers in de regio Hoorn-Alkmaar-Haarlem-Amsterdam. Een sterk team dat zich, net als Nickerson-Zwaan, op volle snelheid ontwikkelt en beschikt over een echte winnaarsmentaliteit. Meerdere leden van het team hebben zich geplaatst voor het NK Afstanden 2011-2012, dat plaatsvindt van 4 t/m 6 november aanstaande in Thialf Heerenveen.


Het team bestaat uit de rijders Bart Schipper, Bas Bervoets, Britt van der Star, Dominique van Maas, Emma van Rijn, Inge Bervoets, Iris Ertugrul, Myrthe Brommer, Ricardo Hernandez, Rosa Pater en Tibor Arends. Het wordt begeleid door hoofdtrainer Robin Derks en assistent trainer Martin Admiraal, en beschikt ook over een krachttrainer, een fysiotherapeut en een mental coach.


Manager Benelux Marion Visssers: “Nickerson-Zwaan voelt met deze ploeg en de sport die zij beoefent een sterke verwantschap. Resultaat dat telt, voortdurend blijven verbeteren, vooruitgang door techniek en beheersing, teamsamenwerking en een solide no-nonsense mentaliteit zijn ook voor ons bekende begrippen. De schaatssport vervult een groeiende maatschappelijke rol door mensen met elkaar te verbinden en gezond bezig te laten zijn en ook dat spreekt ons aan. Last but not least is het schaatsen bij onze relaties in het algemeen zeer geliefd, het sluit aan bij de belevingswereld van onze klanten.”


Het team heeft afgelopen zomer gebouwd aan stabiliteit, en een hoge trainingsstandaard opgebouwd. “Het team is klaar om met een grote dosis plezier grenzen te verleggen”, aldus coach Robin Derks. “We zijn erg blij met de sponsoring door Nickerson-Zwaan en vooral ook met de grote betrokkenheid van de mensen van Nickerson-Zwaan bij ons teamgebeuren. Zo’n sponsor heb je echt nodig, want het schaatsniveau in Nederland is zo hoog geworden dat je alleen de top nog haalt als je voldoende middelen ter beschikking hebt.”


De naam Nickerson-Zwaan zal het komende seizoen dus herhaaldelijk op volle snelheid voorbijkomen, sportief op de snelle baan, te beginnen in Thialf dit weekend tijdens de NK Afstanden. De verrichtingen zijn te volgen op de website http://www.gewestnh.nl/

Laatste reacties

 • Anton

  bij ons was het een combinatie van oorzaken onder andere overbezetting, ventilatie of tocht,
  en voeding gifstoffen uit schimmels in granen
  groet Anton

 • Alette

  Hoi Guus, ik geloof dat je het onderzoek van Ireme Camerlink bedoelt? Heb even een paar artikelen toegevoegd. Heb ook gelezen dat staartbijten wordt verminderd door het ophangen van bijvoorbeeld jute zakken. Door de afleiding van het bijten in die zakken wordt er minder aan de staarten gegeten. In ieder geval is het fijne achterliggende informatie.
  Verband tussen klimaat en staartbijten
  26 maart 2012
  Wisselingen in het klimaat hebben volgens sommige varkenshouders een effect op staartbijten. Onderzoeker Irene Camerlink gaat kijken of ze dat kan bevestigen met haar onderzoeksinformatie.
  Het mogelijke verband tussen klimaat en staartbijten kwam naar voren tijdens het symposium Vreedzame Varkens. Een aantal varkenshouders merkte op dat ze vaak zien dat staartbijten begint nadat er schommelingen zijn geweest in het klimaat.
  Bij het onderzoek naar het effect van huisvesting op gedrag heeft onderzoeker Irene Camerlink veel gegevens vastgelegd. Ook het verloop van het klimaat is bekend. Net als de momenten waarop het staartbijten begint. Camerlink gaat nu onderzoeken of er daadwerkelijk een verband is tussen klimaat en staartbijten. Om zo het idee van de varkenshouders mogelijk te kunnen bevestigen.
  bron: www.varkens.nl/.../verband-tussen-klimaat-en-staartbijten
  en
  Beter gedrag = harder groeien
  26 maart 2012
  Varkens die zich beter gedragen groeien harder. Minder staartbijten kan bijvoorbeeld wel 43 gram groei per dag schelen.
  De relatie tussen groei en staartbijten is onder andere bevestigd door Irene Camerlink in haar experiment met vleesvarkens. Op het symposium Vreedzame Varkens liet ze de resultaten van haar onderzoek zien. Daarbij vergeleek ze vleesvarkens met een genetische aanleg voor sociaal gedrag met vleesvarkens die een aanleg hebben voor asociaal gedrag.
  Een van de resultaten van dit onderzoek gaat over de gevolgen van staartbijten. Camerlink heeft uitgebreid gemeten hoeveel tijd varkens daar mee bezig. Staartbijten blijkt een probleem als varkens gedurende meer dan twee procent van de tijd in de staart worden gebeten. Gemiddeld daalt de groei van de varkens dan met 43 gram per dag. Dat is ook het geval als er nauwelijks zichtbare schade is en de varkenshouder het staartbijten mogelijk niet eens heeft opgemerkt.
  www.varkens.nl/.../beter-gedrag-harder-groeien

 • Martijn DUETZ

  In België mogen we de staartjes afdoen enkel als we kunnen aan tonen dat het helpt!!
  Maar het helpt wel goed de varkens met gebeten staarten zijn wel verminderd maar om er helemaal geen meer te hebben moet er nog iets uitgevonden worden. Ik weet het nie ze ma ik denk da het voeder niet 100% oké is
  grts Martijn

Of registreer je om te kunnen reageren.