Wat vind jij ervan?

Gezocht Akkerbouwer om te interviewen over 't rapen van akkers na commerciële oogst

4

Ik ben Wendy een studente Anthropology of Food aan het SOAS University of London. Voor mijn afstudeer scriptie wil ik met richten op voedsel dat verloren gaat tijdens/ direct na de oogst.

Vaak blijft er een percentage van het gewas liggen omdat het te duur is om te oogsten of omdat je simpelweg sommige gewassen niet aan de cosmetische standaarden voldoen. Ik wil me focussen op ‘aren lezen’ (Gleaning) een oud gebruik waarbij mensen na de oogst de velden op mogen om de overgebleven tarwe/aardappelen en andere gewassen te rapen.

Ik zou graag in contact willen komen met akkerbouwers om met hen over dit onderwerp te spreken.Voor mijn onderzoek wil ik graag verschillende landbouwers spreken over dit onderwerp ook horen waarom ze wel of niet geïnteresseerd zijn om een dergelijk gebruik weer leven in te blazen om voedselverspilling tegen te gaan.

Het gesprek met de boeren hoeft niet langer dan een half uur te duren, het kan via de telefoon, via skype maar ik vind het ook leuk om de boerderij te bezoeken.

Laatste reacties

 • janknegt1

  Beste Wendy,
  Hierbij nodig ik je uit voor het interview. Ben geinteresseerd in het fenomeen verliezen tussen productie en uiteindelijk netto uitbetaalde kg opbrengst door de afnemers.
  met vriendelijke groet,
  H.J. Janknegt
  janknegt@introweb.nl
  0031654216527

 • lmdenboer1

  Beste Wendy,

  Als akkerbouwer vindt ik het een interessant onderwerp. Als je hierover van gedachten wilt wisselen kun je me mailen op lmdenboer@gmail.com.

  met vriendelijke groet,

  Lennert den Boer

 • Kees Antuma

  Hello Wendy , very interesting , I am farmer , contractor , innovations .in Holland and France . I will give you my tel.nr. 0031 (0 ) 653905420 for further details .
  your welcome. Kees Antuma

 • deblauwesluis

  Dag Wendy

  wim@wimdewitte.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.