Wat vind jij ervan?

Ervaringen water toevoegen aan rantsoen

2


Wie wil zijn ervaringen delen met het water toevoegen aan het rantsoen van de melkkoeien? ook wel bekend onder 'het Deense voersysteem' of 'compact voeren'. Het was een half jaartje geleden een hype, maar ik hoor er niet veel meer van.

Laatste reacties

 • schellach

  Sinds november voeren we volgens het Deense systeem. Aan het eind van de mdidag doen we alle krachtvoer en mineralen in de voerwagen, voegen water toe. De hele nacht weekt dit. 's Ochtends mengen we gras en mais erdoorheen, dit wordt langer gemengd dan voorheen. Het is belangrijk om de juiste verhoudingen te vinden.


  Bij ons bevalt het erg goed. De koeien krijgen allemaal hetzelfde rantsoen, er wordt minder met voer gegooid, er is meer rust in de stal. De melkproductie is duidelijk gestegen.

  Kaasboerderij Schellach, Marja Kwekkeboom.

 • JackS
  Panellid

  Pas begonnen met water toevoegen. Sinds pinsterweekend. 8 liter / koe tot 35% ds in basisrantsoen. Het duurt even maar nu komen de koeien minder naar het voerhek als er gevoerd word. Geen last van broei. Vet eiwit en lactose iets omhoog. Eerste indruk is positief, even afwachten voor een definitief oordeel.

Of registreer je om te kunnen reageren.