Wat vind jij ervan?

Regeren is vooruit zien.

5

DOC fuseren met DMK : WEL DOEN
Regeren is vooruitzien en dat DOC met DMK ( of eventueel ARLA ) als cooperarie de beste garantie is voor de veehouder gelet op de komende jaren. Zowel DMK als ARLA zijn door hun posities op de wereldmarkt ( met merken) in staat de komende jaren de moordende concurrentie vol te houden en daarmee beste garantie voor continuiteit ( en stabiel melkprijs. Behalve enkele kleine niche spelers ( waarbij zeer geringe hoeveelheden melk zijn gemoeid) is RFC de beste fusiepartner maar dat zal Brussel niet toestaan.
Nog meer bulkkaas ( samen met DOC en Deltamilk) is gegarandeerd de door in de pot . De fusie in het noorden was destijds ook ingegeven door de misere in de (bulk)kaas en het ontberen van merken. Inmiddels is wel bewezen dat deze succesvolis en dat zal DMK en ARLA ook gaan lukken zei het wat later want worldwide posities opbouwen in merken vereist nu eenmaal een lange adem en dat hebben particulieren ( zoals al bewezen in het verleden ) zeker niet. Dus DOC next best en tus toch maar DMK omdat RFC op slot zit en A-ware dringend verlegen zit om melk ( zeker na het aflopen van de periode dat men goedkope melk van RFC ( afgedwongen door Brussel) gaat missen.De verborgen agenda van A-ware ( angst voor tekort aan melk en dus te dure fabriek ).

Laatste reacties

 • botervloot

  joep 46 weet jij wel hoelang die periode is dat a-ware melk uit de pot van rfc kan krijgen dan

 • joep46

  Botervloot,

  10 jaar 300 mln kg ( goed voor 35.000 ton kaas ). Veel te weinig om de bulkfabriek van 80.000 ton in Heerenveen te vullen. Dus logisch dat men tracht boeren te pikken van de cooperatie DOC. Als de tent gevuld is zal men wel weer een aantal leveranciers 'lozen" want men gaat natuurlijk voor winst en daaraan is de prijs van de melk ondergeschikt. Dus als de vos in Heerenveen de passie preekt geldt ook nu: BOER PAS OP JE KIPPEN !!

 • koestal

  ze willen in Heerenveen alleen maar leveranciers met meer dan 1 miljoen kg melk

 • botervloot

  nee hoor laat je beter informeren

 • joep46

  Is botervloot ingehuurd of toch vragen naar de bekende weg danwel een welgevallig antwoord ? Goed koopmanschap vereist waarheidsgetrouw handelen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.