Wat vind jij ervan?

grondwaarde

3

Geachte heer/mevrouw,

We zijn op zoek naar actuele grondwaarde in Noord Brabant.

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ik kan gemaktshalve zeggen €70000,-/ha gaand richting €80000,- maar daar ben je niet mee geholpen. Er zijn natuurlijk regionale verschillen. Belangrijker is, en dat hoef ik verder niet te weten, wat is het doel van je vraag. Ben je verkoopster en wil je de beste prijs of ben je actief als koopster. Zoek je slechts 1 hectare of wil je beduidend meer kopen. Een klein perceel is voor een buurman soms interessant en het is beter betaalbaar dan een blok van 20ha en zal mogelijk een hogere prijs doen. Belangrijk is ook de kwaliteit van de grond. Is het akkerland of is het enkel als wei te gebruiken. Hoe meer mogelijkheden grond bied hoe groter de kopersgroep. Anderen kijken minder naar de prijs omdat de grond niet direct productiewaarde heeft voor een gewas, maar men heeft die grond nodig om de veestapel uit te laten groeien. Dit soort dingen kan een extra plus aan de prijs geven en die plus is voor iedere koper anders

 • martijn.ter.horst1

  Check: http://www.boerderij.nl/Home/grondmarkt/

  Je kunt koopaktes opvragen van transacties bij je in buurt. Dit geef je een indicatie van de prijs, maar zoals Gerrit Coppens zegt: elke transactie is uniek. De een heeft er meer voor over dan een ander, los nog van de kwaliteit en omvang.

  Je kunt ook hier kijken: http://www.boerderij.nl/Home/grondmarkt/Grondprijzen/

  Het geeft een indicatie van de prijs bij je in de buurt.

 • shovel-joopie

  In en rond Gemeente Steenbergen NB prijzen 75000/ha in Kruisland vallen bedragen tot 90000/ ha dus een flink verschil op nog geen 10 km afstand.

Of registreer je om te kunnen reageren.