Wat vind jij ervan?

tijd winst met rubbere voering op lely a4

4

We zijn vorig jaar een keer overgestapt van siliconen naar rubber en het scheelde 30 seconden per melking. Dat scheelt op 180 melkingen 90 minuten per dag!!!!!
Toen de rubberen voeringen een keer op waren op vrijdagmiddag en we er weer siliconen in hadden gezet, was het een drama. Op zaterdag ben ik naar een collega gereden om weer met rubber te melken. Je monteur zal zeggen dat je 4x vaker moet wisselen van voeringen, maar het kost me 5 minuten te wisselen in 2 weken en ik krijg er elke dag 90 minuten voor terug.


Zijn er meer mensen met deze ervaring?

Laatste reacties

 • japke33

  we melken met een A3 en hebben ook rubber tepelvoeringen. Dit omdat we met silliconen het idee hebben dat ze niet goed worden uitgemolken.
  De melksnelheid is bij ons niet echt hoger dan met silliconen. Dus ik kan niet zeggen dat het sneller melkt, maar zeker niet langzamer.

 • Mennohoudijk

  Met de a2 kon ik geen verschil merken, silconen zijn goedkoper omdat ze langer meegaan dan rubber.
  € 60 voor silcoon en rubber € 27 x 4 = 108
  de silconen hebben een zachtere en hogere rand en passen zich beter aan het uier dus minder kans op lucht zuigen.

  ik heb nu a4 robots
  wil graag weten of je ander merk en type rubber tepelvoeringen heb dan de lely versie kan ik het ook een keer proberen .vrije tijd op robot wordt ook krap bij mij


 • josrodenburg

  wij hebben gewoon bij lely de rubbere voeringen gekocht, heb daar geen verschillende modellen gezien.

 • henky++

  Ik ben 2 jaar geleden overgestapt naar rubber met A4. Melkt sneller (+ 0.2) en heb het idee dat ze ook beter uitmelken. Heel weinig uier problemen. Wel iets lastige vaarsen. Rubber melkt iets agressiever. Wissel om de 3000 melkingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.