Wat vind jij ervan?

plaatsing melkrobots in de stal

5

Hallo,

We zijn al 15 jaar aan het robot melken, het bevalt best. Alleen is volgens mij nu de tijd aangebroken beide a2's in te ruilen en nieuwe robots te plaatsen. Alleen kom ik er niet uit waar ik de robots in de stal moet zetten. Nu wil ik voor mijn gemak ze graag bij elkaar. Alleen is dit nu niet het geval. We hebben een 2+1 stal voorste helft en een 2+2 aangebouwd in 2007.
Nu heb ik een foto toegevoegd van de plaatsing van de melkrobots, het best naar mijn eigen idee. Alleen krijg ik van fabrikanten van de melkrobots een verschillend verhaal. Een denkt dat de koeien te ver moeten lopen, en de ander denkt dat het wel zal gaan.
Het de koe die in de box het verste van de robots ligt moet 72.5 meter lopen. Ook wordt het qua koeverkeer erg druk voor de melkrobots..... als tegen argument. De roostergang achter het voerhek is 3 meter breed en tussen de boxen 2,5 meter.

Ik heb graag adviezen over de plaatsing van de melkrobots en de verbouw van de stal is niet echt een probleem, moet toch weer minimaal 10 jaar mee.
Ook wil ik wel graag kunnen separeren en zodat ze zelf rondjes kunnen lopen.
Een nieuwe stal bouwen past niet in het budget.
Misschien dat er iemand ook 2 robots heeft staan in een 2+2 stal, als ervaringsdeskundige.

Alvast bedankt,

Ivo

Laatste reacties

 • ivopoelen1

  bijdeze de afbeelding van de stal

 • botervloot

  gewoon koeien in 2groepen houiden en robots niet bij elkaar plaatsen werkt veel makelijker dan alles bij elkaar veel meer rust bij robot en als je een koe zoeken moet in koppel van 140 koeien of 70 koeien is het ook makkelijker

 • alblashoeve1

  Ben het met botervloot eens, koeien in 2 groepen. Geeft meer rust in de stal, makkelijker om een koe te halen. Wij werken al 16 jaar met 2 robots in 2 groepen en dat systeem bevalt prima.

 • 344412

  Robots tegenover elkaar aan verschillende kanten van de voergang zetten, in de oude stal. Aan de brede kant van de stal dan droge koeien, separatie en split- entry wachtruimte en robot. Smalle zijde afkalfhok, seperatie dan robot.

 • mooiwarker

  Maak een oversteek over de voergang dmv wildroosters zo wordt de loopafstand beperkt en geeft het mee mogelijk heden met koeverkeer

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.