Wat vind jij ervan?

Willen akkerbouwers vaste mest

4

Willen akkerbouwers graag vaste mest op hun land of hebben ze dat juist liever niet?

Laatste reacties

 • Althof

  Ja ik heb graag vaste mest op mijn land. Dat is noodzakelijk voor het herstel van de weidevogelstand. Het mag alleen niet van de regelgeving.

 • kuijpers reniers

  het wordt tijd dat ze de vaste mest (stalmest) stimuleren gewoon uitrijden van feb. nov. je loopt dikwijls tegen problemen aan na mais tarwe zaaie ja kan maar je kunt er geen stalmest in rijden wnat de regelgeving laat het nie toe, en in het voorjaar kun je er niet over want de grond is niet draagkrachtig genoeg en ja in mei hoef je er niet meer door te rijden met mest .......

 • ZaadjesBV

  Reniers, je kunt ook vers organisch materiaal op je land rijden, het is 100% plantaardig en mag het het hele jaar door uitrijden.het is ook nog zeer gunstig voor de mineralen boekhouding.
  heb het hier al een paar jaar ebruikt op de akkers, in 1 woord perfect

 • Althof

  Als je vaste mest uitrijdt in de winter vriezen met een beetje geluk de parasieten dood, hoef je in een nat voorjaar niet over je land, kunnen insecten zich voortplanten en als voedselbron werken voor broedende weidevogels. Nadelen zijn er nauwelijks, omdat de stikstofemissie van vaste mest mogelijkerwijs slechts iets hoger is dan geinjecteerde mest. Nadeel daarvan is naast het ontbreken van de broedplaats voor insecten, op grasland ook nog eens de zode flink vernield word en het bodemleven schaadt.

Of registreer je om te kunnen reageren.