Wat vind jij ervan?

Gecombineerde Opgave invullen nog nooit zo makkelijk?

16

Uiterlijk 15 mei moeten alle boeren de Gecombineerde Opgave 2015 indienen bij RVO.nl. Percelen opgeven staat voor het eerst los van de meitelling. Voor het eerst moeten veehouders ook hun stallen registreren.
Is het opgeven van de percelen en het invullen van de Gecombineerde Opgave makkelijk? Deel uw ervaring hier of mail naar:

martijn.ter.horst@reedbusiness.nl

Laatste reacties

 • Kowalski

  Opgave percelen is een makkie en zeer eenvoudig, maar 25 maart woensdag smorgens om zeven uur in 36 minuten tijd 2 percelen op kunnen geven en opslaan. Maarja internetsnelheid van 0.17Mbps is wel erg laag.
  Mijn grootste zorg is dan ook gaat het lukken met deze internetsnelheid of moet het weer op papier?

 • gerrit coppens
  Panellid

  Met percelen ben ik ongeveer 2 uur bezig geweest. Bepaalde tools om dingen te veranderen kwamen bij mij niet in beeld, maar dat is opgelost doordat iemand van de helpdesk meekeek. De meekijker was overigens verbaasd dat het programma traag was. Hier is nooit geen verkaveling geweest, dus ik heb twaalf kavels, waar ik 18 codes op gelegd heb. Had minder gekunnen, want percelen samenvoegen, omdat er nu toevallig hetzelfde gewas staat, lukte niet. Niet getreurd, volgend jaar maak ik mogelijk weer de splitsing. Je kunt door bepaalde dingen aan te vinken ook allerlei kleurtjes oproepen. Zoals bijvoorbeeld de leeftijd van het grasland (belangrijk) of de grens van de provincie (waarvoor nodig?). In dat lijstje mis ik wel de kadastrale grenzen. Hun idee van perceel is anders dan het onze. Hun perceel bestaat in een onverkaveld gebied vaak uit meerdere boerenpercelen. Intekenen gaat dan gemakkelijker als er kadastrale grenzen zichtbaar zijn. Antwoord van helpdesker dat je foutmelding krijgt als je op kavel buurman tekent snijdt weinig hout, ook buurman moet op gevoel tekenen en kan mogelijk fout zitten

 • gerrit coppens
  Panellid

  Op dit forum schrijven en lezen natuurlijk meerdere mensen, maar het is relatief een kleine groep. Maar mogelijk dat er vanuit de redactie, waar men meer ingangen kent en heeft, gelobbyd kan worden om ook kadastrale grenzen oproepbaar te krijgen

 • WPMV

  En waarom alleen compatibel met Internet Explorer, Chrome en Firefox... Mateloos irritant!

 • martijn.ter.horst1

  @Gerrit Coppens
  Ik verzamel alle reacties en zal ze terugkoppelen met RVO.nl ruim voor 15 mei, zodat iedereen voor de deadline weet hoe het zit en wat de reactie is van de uitvoeringsorganisatie.

 • gerrit coppens
  Panellid

  WPMV, tel je zegeningen. Een paar jaar terug gebruikte ik eenmaal per jaar Explorer. Namelijk voor de opgave. Chrome en Firefox waren vloeken ik de kerk van het ministerie. Heb hoop, over een paar jaar is het lijstje mogelijk langer

 • WPMV

  Ja Gerrit, dat zal wel omgekeerd evenredig groeien met de hoogte van het uit te betalen bedrag van de betalingsrechten, als ik het overzichtje zo eens bekijk... ;)

 • hensie

  6 maart erachter gekomen dat alle percelen 3 x voorkwamen in "mijn percelen".
  Antwoord helpdesk: dit hebben we nog nooit zo gezien. We gaan met de technische mensen kijken hoe we dit gaan oplossen. U wordt teruggebeld.
  2 telefoonnummers achter gelaten maar teruggebeld worden: even niet.
  zowel 25 als 26 maart zelf maar weer eens gebeld. Zelfde antwoord: U wordt teruggebeld.
  31 maart half negen 's morgens weer zelf gebeld, dat ik nu toch eindelijk mijn percelen wel eens wilde gaan invoeren.
  Een heel attente medewerkster van de helpdesk, die ook vond dat eea wel heel lang duurde, beloofde mij dat ik rond de middag teruggebeld zou worden met een oplossing.
  Hoewel weinig vertrouwen van mijn kant, ging om 1 uur de telefoon. De medewerkster van die morgen belde terug en via meekijken werd de boel opgelost.
  Jammer dat deze oplossing 25 dagen op zich heeft laten wachten, maar lof voor de medewerkster van de helpdesk die ook van mening was dat deze gang van zaken niet de juiste was.

 • gijsbert

  Wegens onteigening nieuw bedrijf. Akkerrandenbeheer aanvragen had al eerder gemoeten, helaas te laat! E-herkenning moet kloppend zijn met het nieuwe adres bij kvk! Even regelen....Inloggen, lukt niet. We zullen teruggebeld worden door RVO-medewerker, moet nog gebeuren! E-herkennig gebeld, ho wacht, we beginnen altijd met EH1, eerst upgraden, papieren printen, opsturen, terugmelding, enz! Het werkt. Percelen overnemen. Even de grenzen verzetten, Ho even. Eerst moet de vorige grondgebruiker gecheckt worden, of mijn opgave wel klopt! Het kan nog even duren voor de laatste puntjes op de i staan..........

 • gerrit coppens
  Panellid

  Martijn, nog een stukje onzin van het ministerie om voor aan de bel te trekken. Op twitter wist @RVO_agrarisch te melden dat een agrarier met een akkerrand strafbaar is als de bloemen die in die rand groeien geplukt werden door voorbijgangers. Want dan was er sprake van productie in plaats van vergroening.

  Je moet dadelijk nog een draadje van 380V (ook verboden) moeten plaatsen om niet gekort te worden op je GLB ontvangsten

 • gerrit coppens
  Panellid

  Op het beginblad zag ik dat mijn KvK code met 111 begon, Verderop stond dat code 011 zou moeten zijn. Bij RVO snapte ze het niet, ze hadden al meer dergelijke vragen gehad. Navraag bij KvK bleek mijn code 011 te zijn. Typefout bij RVO

 • frieba 538

  Bij RVO medewerkers zijn de conseqenties van een typefout niet zo groot. Als je zelf een fout maakt werkt dat anders!!! Dat is meten met twee maten!!!!

 • Martin Oldenhof

  Meerdere keren doordeweeks ingelogd, maar de snelheid van internet (0.14 Mbps) is zo traag dat percelen downloaden (te) tijdrovend is. Op hemelvaartsdag alles snel op het beeldscherm met 55 min. klaar komt er ineens een foutmelding, storing bij de RVO.
  Conclusie op de dagen dat bijna alleen de agrariër werkt en dan snel kan internetten (bij gebrek aan glasvezel) 0.95 Mbps kan de RVO site het niet aan.

 • Jack1968

  30% van de nederlandse bevolking heeft slechte toegang tot snel internet. Dit deel woont op het platteland/buitengebied. Onze overheid heeft hier lak aan door tegenwoordig vrijwel uitsluitend via het internetportaal te werken. Dan maken ze vervolgens een GLB pakket te zwaar voor onze lichte verbindingen, waardoor wij gedwongen worden om de aangifte via betaalde adviesbureaus te laten behandelen. Het gemak en de besparing zit slechts bij een partij, onze overheid. Regering Rutte: wij willen anno 2015 ook kunnen aansluiten op snel internet! Besteed daar maar eens een miljard aan i.p.v. aan bijv. de ambtenarij in Europa.

 • g.g

  als aan akkerrandbeheer doet en 3 gewasseneis. Is het haast noodzakelijk om hier een programma voor te hebben om alles enigzins rendabel door te rekenen.
  dit jaar voor eerst mijn acc. ingeschakeld om mee te kijken.Jammer , de eerste paar honderd euro is hiermee al weer weg.

 • martijn.ter.horst1

  Geef je mening over de Gecombineerde opgave 2015 en vul de Boerderij-enquête in. Zie http://www.boerderij.nl/Home/Achtergrond/2015/6/Enquete-Gecombineerde-Opgave-1774997W/

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.