Wat vind jij ervan?

Natuurmonumenten en betalingsrechten

8


Als natuurmonumenten recht heeft op agrarisch bedoelde subsidies, met welk recht kan zij zich dan nog als natuurorganisatie profileren en grote sommen geld opstrijken die voor anderen onbereikbaar blijven?

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Sommige mensen hanteren een gebruiksnaam en laten via profielinformatie nog iets van zichzelf zien. Moeten we als deelnemers van dit medium nu met een zombie in gesprek?

 • Beheerder
  Redactie

  Deze discussie is gestart door G.J. Harmsen. Hij heeft zijn profielgegevens wel ingevuld, dus die haddden getoond moeten worden. We zoeken uit hoe het kan dat dit nu ineens niet gebeurt en proberen de storing op te lossen.

 • PetervanKempen

  Geen recht, maar maas in de wet en dar zijn die subsidie slurpers zeer bedreven in. Moet ook wel gezien de absurd hoge aantallen buromannen en veel te hoge salarissen waardoor er geen geld aan beheer wordt besteed. Daar hebben ze dan weer een paar koeien voor uit schotland die ze de onbenullen uit de stad als natuur verkopen. Het zijn hun low cost grasmaaiers. Boeren kunnen van deze sjoemelaars nog veel leren, zij zijn veel te eerlijk en lang niet zo brutaal.


  Wil je meer subsidie beuren dan moet je veel brutaler worden, zoals deze neptuurbeheerders.

 • koestal

  Daar betalen ze die dure directeuren mee

 • gerrit coppens
  Panellid

  Je hoofdactiviteit moet landbouw zijn. De zorgboer of de campingboer die als zodanig bij de KvK ingeschreven zijn vallen buiten de glb-bijdrages. Willen ze toch premie blijven ontvangen dan moeten ze het bedrijf splitsen in een agrarische tak en een zorg of campingtak. Voor natuurorganisaties geldt dat eveneens. Die staan ook niet als landbouw bij de KvK ingeschreven. Uiteraard kunnen zij hun landbouwbedrijfjes afsplitsen in diverse KvK nummers, maar of ze daar per saldo iets mee verdienen? Ze krijgen dan ook weer meer accountantskosten, verspelen mogelijk hun goede doelen status...

 • PetervanKempen

  Je mag er op rekenen dat als er een maas is NM die gevonden heeft.


  In dit geval kunnen ze hun doelstelling zo ruim maken dat ze alle zogenaamde extensieve landbouw percelen voor die GLB in aanmerking laten komen en dat doen ze dan ook en niet via allemaal aparte KvK nummers maar door het grondgebruik zo "voordelig" mogelijk te specificeren. Opeens is elke vierkante meter gras of wat daar voor doorgaat, vogeltjes land of dergelijke onzin, en elke verpachte oppervlakte krijgt dat label ook. Vandaar deze discussie. die moeite hebben ze er dus voor over om niet voor hen bestemd geld in te pikken, overigens stelen ze dat ook rechtstreeks door via het rijk een percentage van alle GLB ivm Plattelandontwikkeling en groen landschap beheer op te eisen, zoals iedereen toch wel weet dacht ik zo.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Het staat dan in ieder geval goed in hun cv voor het geval ze gaan solliciteren voor een directie post bij ABNAMRO of andere grootbank

 • Parel

  Sharon Dijksma: Landbouw is ook natuur.

  Natuurmonumenten denkt: Natuur is dus ook landbouw als het om geld gaat, maar anders niet. Daarom kopen ze landbouwgrond met heel veel subsidie van de overheid om er natuur van te maken.

  Nederland en grond? Dat is alsof je een kat met een knot wol laat spelen. Alles raakt in de knoop, en uiteindelijk moet de kat bevrijd worden.

  Ooit zei Joop den Uyl: We moeten af van die grote gezinnen. Kijk naar China, daar hebben ze 1 kind. Hoe moeten we al die mensen te eten geven als we in Nederland van die grote gezinnen blijven houden?
  Joop den Uyl had blijkbaar een korte termijn visie en beschikte totaal niet over het vermogen om duurzaam te regeren, omdat hij een visie op lange termijn niet kon bedenken.

  Anno 2015: Hoe moeten we de wereldbevolking blijven voeden, als Natuurmonumenten etc. de gronden uit de landbouw uit de productie blijft nemen?
  Het antwoord op deze vraag zien we in de Oostvaardersplassen.

  By the way: We neuken wat af in Nederland, zonder kinderen te krijgen. Maar de bevolking van Nederland groeit maar door. Rara, duurzaam regeren.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.