Wat vind jij ervan?

'Domeinen' biedt weer pachtgrond aan via openbare inschrijving

3

Ondanks politieke weerstand en gemor vanuit de hoek van LTO gaat het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (RVOB), voorheen Domeinen, in september dit jaar 392 hectare vrijkomende pachtgronden via openbare inschrijving aanbieden.
In september vorig jaar bood het RVOB ook al pachtgrond aan bij openbare inschrijving. Het hoogste bod was toen €2.751 per hectare voor een stuk grond van ruim 23 hectare in Bant (Fl.) voor een duur van zes jaar. Het gerucht dat te ronde doet dat de hoogste bieder de grond uiteindelijk niet in gebruik heeft gekregen, omdat de bank tegenwerkte, wordt ontkent door de RVOB. Volgens het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf zijn alle elf percelen die vorig jaar bij openbare inschrijving zijn aangeboden gegund aan de hoogste bieder.

Er is weerstand tegen dergelijke veilingen, maar waarom? En hoe moet RVOB dergelijke percelen dan wel aanbieden? Aan de huidige zittende pachter of hebben andere boeren net zoveel recht op die pachtgrond??

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Als de Overheid ondernemer was hadden ze groot gelijk dat ze voor de beste prijs gingen. Echter de Overheid is geen ondernemer maar Overheid. Middels pachtwetgeving wordt geprobeerd een evenwicht te vinden tussen rendement voor de verpachter en een redelijke kostprijs pachter. Overheid heeft als taak wetgeving te bewaken. Het is derhalve ongepast dat Overheid de grenzen opzoekt zodat het normale prijsevenwicht in de pacht verstoord wordt

 • piet.bouw17@gmail.com

  Bij zulke pachtprijzen kun je beter kopen met deze lage rente lijkt mij??

 • Jongman

  verdeel de pachtgronden aan de buren. Zij hebben het er meeste baat bij. De overheid moet ze gewoon verpachten voor de gemiddelde regionale pachtprijzen Daar is de overheid voor!

Of registreer je om te kunnen reageren.