Wat vind jij ervan?

VOERBOEVEN

4


Is het u als dierverzorger niet opgevallen dat zodra de varkensprijs iets stijgt de voerboeven ook hun prijzen laten stijgen?

Is het geen schandelijke zaak dat de CHV uit Veghel, destijds een van de grootste en met ledenkapitaal werkende, prettige, goedkoopste voerboer, oftewel de huidige Agrfirm van de goedkoopste en beste voerleverancier van de vorige eeuw, gezakt is tot een slecht funtionerende en vooral de duurste voerboer van Nederland? Met een asociaal door hoogmoedswaanzin gedreven bestuur, handelend als een echte voerboef.

Wij missen de oude CHV nog steeds.

Gaarne reactie

Laatste reacties

 • hout&co

  Waarom wordt er dan niet een nieuw bedrijf opgezet dat het voer maakt en dan op een goedkopere manier ?????

 • Roozen

  Wij als boeren zijn altijd de sluitpost, enkel als de (oplossing) cooperatie lein genoeg is en dus geleid word door boeren die nog een groot deel van de leden kennen, kan het goed gaan. Dus is het steeds nodig de huidige cooperaties te vernieuwen (vervangen) door kleine nieuwe initiatieven.
  Maar ook de supermarkten moeten nieuwe concurrenten krijgen, misschien wel door een groep boeren, en dan bedoel ik serieuze concurrentie, overname van een gehele supermarktketen. Waarom lukt jumbo dat wel, en wij boeren durven hierover nieteens te denken.
  Ik wil wel meedoen.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Er zijn al boeren mee aan de gang via het concept van de landwinkel. Maar die voornamelijk op de boerenerven. Het idee is natuurlijk uit te werken om vanuit dat landwinkelconcept ook winkels te openen in kleine kernen die supermarktloos zijn. Je mist dan de kracht dat je niet door het glas in stal,kaasmakerij etc kunt kijken. Maar dat is mogelijk te ondervangen

 • farmerbn

  Boeren die personeel moeten aannemen om hun producten te verkopen in supermarkten zullen erachter komen dat de supermarkten waar ze nu mee werken erg goed en relatief goedkoop hun werk doen. Daar zit volgens mij geen voordeel. Als je vindt dat supermarkten teveel marges nemen dan kun je beter aandelen kopen van die ondernemingen. Je profiteert dan gewoon met hen mee. Dit geldt ook voor die voerjongens: een keer geen investering in je eigen bedrijf doen maar gewoon aandelen kopen van die voerfabriek. Hoe hoger de voermarge hoe meer je profiteert! Boeren moeten ophouden om al hun (geleend)geld in hun eigen bedrijf te stoppen.

Of registreer je om te kunnen reageren.