Wat vind jij ervan?

Wat zou de beste tepelvoering zijn

3

Binnenkort moet ik de tepelvoering vervangen. Nou hoor ik veel verschilldende verhalen over alle soorten tepelvoering de laatste tijd
ronde tepelvoering
driehoekige tepelvoering
vierkante tepelvoering
Wat is volens jullie de beste tepelvoering?
Een paar jaar geleden leek siliconen tepelvoering de toekomst, maar daar hoor en lees ik weinig meer over.

Laatste reacties

 • Thijs Arendsen

  Tepelvoeringen zijn maatwerk.


  Begin eerst met het in kaart brengen van je gemmiddelde speenlengte, dikte, melksnelheid en de slotgatkwaliteit daarna kan je bepalen wat past. Vraag je leverancier tweemelkstellen uit te voeren met de aanbevolen voeringen en laat hem een natte meting doen. Ook op de huidige voeringen. In de regel is Silicone iets trager melkend veilig en duurzaam vierkant en driehoek halen hogere melksnelheden en iets hoger speenbelasting. Voorspanning van voering in beker verandert de eigenschappen en snelheid van de voering aanzienlijk.en geeft grotere effecten dan vorm en materiaal. bij sommige melksystemen werkt kopbeluchting goed terwijl dat bij andere nauwelijks effect heeft.

 • Martin Oldenhof

  Inderdaad Thijs Arendsen, de spenen van de melkkoeien zijn hierin ook belangrijk, zelf hecht ik ook waarde aan gebruikers ervaring van anderen en waarom ze juist die keuze hebben gemaakt.

 • peterhoogendoorn

  Ben overgestapt van de standaard tepelvoeringen van Fullwood naar driehoekvoeringen van Milkrite. Bij de ronde meer dan de helft van de koeien niet goed uit en teveel rauwe slotgaten. Sinds driehoekvoeingen met kopbeluchting koeien echt veel beter en sneller uit, na een jaar bijna alle koeien weer mooie slotgaten en als bijkomstigheid veel minder luchtzuigen. Elektronische melkmeters moesten wel opnieuw geijkt en afgesteld worden, doordat de melkstroom veel hoger is door die kopbeluchting.

Of registreer je om te kunnen reageren.