Wat vind jij ervan?

Agrilight B.V.
Bedrijf

De AVILED®: 100% LED armatuur

0

Agrilight b.v. introduceert een 100% LED armatuur: de AVILED®

Agrilight® heeft op basis van innovatieve LED-technologie het AVILED®-armatuur ontwikkeld speciaal voor toepassing in de pluimvee-industrie. Het AVILED® armatuur levert een energiebesparing op van 30% ten opzichte van het huidige verlichtingssysteem. De lange levensduur van deze nieuwste innovatie maakt de AVILED® tot een investering voor de lange termijn.

LED-technologie
Voor de ontwikkeling van het AVILED®-armatuur heeft Agrilight® gekozen voor de nieuwste technologieën op het gebied van LED. LED-technologie is op de eerste plaats extreem zuinig in gebruik. Ook in levensduur is het verschil ongekend. Gaan conventionele lampen circa 10.000 branduren mee, het AVILED®-armatuur kan gemiddeld 40.000 branduren mee gaan. Het minder vaak vervangen van lampen levert een aanzienlijke arbeidsbesparing op. Bij gebruik van het AVILED®-armatuur behoren opstarttijden van de verlichting tot het verleden, het licht brandt direct. LED-technologie maakt de flexibiliteit van de verlichting groter. Het licht kan beter dan ooit worden gestuurd naar de plek waar het licht nodig is. Lichtverlies is daardoor verleden tijd. Het AVILED®-armatuur komt in aanmerking voor Energie Investering Aftrek (EIA). Bovendien is het interessant met het oog op de certificering Maatlat Duurzame Veehouderij.

Het AVILED® armatuur is volledig dimbaar. Vanwege deze uitstekende dimbaarheid is het zeer eenvoudig om het gewenste lichtregime in de stal te bewerkstelligen. Goed licht is een belangrijke factor op het gebied van dierenwelzijn. Met goede verlichting wordt de rust bij de dieren bewaard, wat ervoor zorgt dat uitval beperkt blijft.

De AVILED® is uitgevoerd met een lichtbron die een monochromatisch warm wit licht uitstraalt, wat een revolutionaire vondst is in LED-verlichting. De AVILED® is naast de witte lichtbron ook toegerust met blauwe powerLED’s. Door integratie van dit blauwe vanglicht is het niet langer noodzakelijk om twee armaturen separaat te installeren. Dit levert aanzienlijke winst in tijd en installatiekosten op. De AVILED® is leverbaar vanaf begin 2012.
Agrilight staat voor innovatie

Agrilight b.v. is als innovator al 10 jaar vernieuwend in verlichting voor stallen en viert dit jaar daarom ook haar 10 jarig jubileum. Om dit jubileum te vieren zal Agrilight b.v. begin volgend jaar een Gouden Armatuur leveren aan één van haar klanten. De klant die het Gouden Armatuur installeert wint een geheel verzorgde vakantie.

Agrilight b.v. is een onderdeel van Dool Industries. De groep bedrijven waar Agrilight b.v. toe behoort is naast verlichting in stallen ook wereldwijd actief met verlichting in kassen en met stroomvoorziening in datacenters. De groep is in 1975 opgericht en heeft kantoren in Nederland en Canada.
Of registreer je om te kunnen reageren.