Wat vind jij ervan?

mengen van vers gras

3

Wie heeft ervaring met het mengen van vers gras in een mengwagen? Het gaat om het mengen van de producten maïs met structuur rijke graskuil en dus vers gras. Kan dit of geeft dit teveel vermoesing? Hoe is de opname? Is er veel restvoer? Krijg je last van broei op de voergang? Blijft het smakelijk?

Laatste reacties

 • Boer Maarten

  nou ik denk dat het te veel word iets minder mais want dat is een beetje paperig maar met met voerwagen kan dat best denk ik

 • Thijs Arendsen

  Mengsel word zeer broeigevoelig, kans op vermoesing van het verse gras is groot. je kunt beter het verse gras apart voeren of over het mengsel heen draaien.

 • jstut

  Hallo Boerbert 1, Super goed idee maar dan wel 2x per dag voeren. De koeien gaan meer ruwvoer opnemen.Dit komt door de smakkelijheid van het verse gras. Geen grote vrachten halen en geen messen in de opraapwagen, voor kom vermoesing met de opraapwagen. En de kans op pensverzuring neemt sterk af.
  Het grote voordeel is dat je flink minder krachtvoer kan voeren 6 tot 7 kg per 100 kg melk. Dit is uiteraaard afhankelijk hoeveel versgras je gaat voer.
  Bij goed versgras voer je al gauw 1000 tot 1100 vem in de de drogestof.
  Daar kunnen weinig voedermiddelen tegen op.
  Veel succes gaat zeker goed en je gaat beter nog veel beter in de kringloop en Bex minder aanvoer mineralen lager door dat je 6 a 7 kg krachtvoer per 100kg/melk minder aanvoerd en er zijn geen inkuil verliezen. Een punt van aandacht is wel, zorg voor een goed draagvlak koop goede banden om structuurschade te voorkomen nogmaals geen grote vrachten laden zeker niet bij natte omstandigheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.