Wat vind jij ervan?

krachtstroom

5


Weet iemand wat de oorzaak kan zijn van het smelten van krachtstroom stekker

Laatste reacties

 • dylanreij

  Kan zo zijn dat een apparaat op 2 fasen liep door een slecht contact. Maar het kunnen zoveel oorzaken zijn. Misschien met een specifiekere uitleg komen

 • Melkveehouder Wim Friesland.

  Een stekker kan smelten door de combinatie van een hoge stroomsterkte en slecht contact van de kabel en/of stekkerdelen.


  Denk aan deels losgeraakte kabeldraadjes in de stekkerverbinding waardoor de stroom door een relatief klein contactoppervlakte vloeit met overmatige warmte-ontwikkeling (overigens een normaal verschijnsel in bedrading) op die plek.

 • maatje 1904

  Vaak in stallen beginnen de stekkerpolen te oxideren en maken ze slecht contact. Heb er nu een aantal met rvs polen en heb alle zwarte platte stekkers eruitgegooid en vervangen door ronde deze kosten een heel stuk minder. En net als wat wim zegt zorg dat je kabeldraadjes goed vast zitten.

 • deer123

  eind ader hulzen gebruiken !!! , en goed aan draaien !! overgangs weerstand geeft verliezen .. dus warmte

 • Jan-Zonderland

  Die adereindhulzen zijn wel goed om te gebruiken maar is wel een heel gedoe.
  Ik strip altijd 2 x zoveel als nodig is, af en draai het dan in elkaar en buig het terug zodat ik dubbel aderdraad in de contactpen heb. Dan schroef goed vastdraaien. Dit eel een veel betere verbinding die ook veel beter onder het schroefje blift zitten.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.