Wat vind jij ervan?

Pootaardappelen uit zaad???

3


Het lijkt me verstandig dat Dhr. Hekkert even belt met een echt deskundige en ervaren aardappelveredelaar, bij voorbeeld bij Agrico Research.

Dit verhaal kent maar een/1 goede omschrijving: BROODJE AARDAPPEL!!Waarom deze zo succesvolle sector de stuipen op het lijf jagen met deze klinkklare nonsens. Zo'n artikel past niet bij een serieus blad als De Boerderij.Eerst geschreven en dan gedacht,

heeft al menig journalist narigheid gebracht!!

Laatste reacties

 • geert.hekkert1

  Ik begrijp uw scpetische houding tegenover deze nieuwe ontwikkkeling. Het commentaar is echter gebaseerd op een groot achtergrond artikel dat deze week in het weekblad is verschenen. Een deel van dit artikel is ook op de website te vinden onder het kopje ''Solynta wil hybride aardappel vermarkten" Dan zult u lezen dat de Boerderij redacteur meerdere bronnen en experts heeft geraadpleegd. En er inderdaad nog de nodige twijfels zijn bij concurrenten als Agrico.

 • lvdbos

  Kijk hier maar eens: http://www.solynta.com/

 • duofarm1

  Beste meneer Hekkert,


  Gezien de tetraploide genetische achtergrond en de veelvoud aan verschillende genen voor een/1 eigenschap is het zelfs bija ondoenlijk/zo niet praktisch onmogelijk om zelfs op haploied nivo homozygote lijnen te ontwikkelen om weer te kruisen met andere (homozygote) lijnen om eindproducten te krijgen in de vorm van zaadjes (mits de ouderlijnen nog vruchtbaar zijn).


  En zellfs dan wordt een bepaalde kwaliteit vaak nog bepaald door meerdere eigenschappen en meerdere genen, bij voorbeeld friteskwaliteit: d.s %, suiker%, etc., etc. En frites-of chipsfabrieken willen grote homogene hoeveelheden van het zelfde ras en kwaliteit, kleur, sortering, etc. Koken maakt minder uit maar niemand vindt geel/wit door elkaar leuk.


  Ook dan nog moeten de zaadjes nog enkele keren op knolnivo vermeerderd worden voor dat praktijk teelt kan plaatsvinden, waarbij in de praktijk nog van alles mis gaat/kan gaan.


  Ook TPS werkt ondanks miljoeneninvesteringen niet in de praktijk en bloedt dood in landen als India en China, waar het CPI zeer actief geweest is met zakken vol geld.


  Dus Nederlandse pootgoedtelers, maakt u zich geen zorgen ondanks op overheidsgeld beluste avonturiers. Staatssecretaris Sharon zal zich rot schamen als buitenlanders serieuze vragen gaan stellen over dit BROODJE AARDAPPEL!,Of registreer je om te kunnen reageren.