Wat vind jij ervan?

Waarom moet de agrarische sector aan banden en de industrie niet.

2


De auto industrie bv. kan zoveel auto' 's maken als de markt vraagt . Voor de agrarische sector geldt dit blijkbaar niet . En ook de industrie krijgt subsidie. En passen die grote gebouwen wel in het landschap

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Als ergens industrie komt zijn er ook bopuwvoorschriften in een bestemmingsplan. Die zijn andere dan voor een agrarisch bouwblok, maar ook die bebouwing moet aan voorwaarden voldoen. Bedrijven die zich vervolgens willen vestigen krijgen ook een aantal eisen zoals MER aan hun broek, afhankelijk van de sport die ze beoefenen. Net zo goed als er agrarische bedrijven het niet kunnen redden gaan er ook elders bedrijven over kop. Helaas is dan vaak enkel het personeel en crediteuren de dupe en gaat de directie onder andere naam afgeslankt verder

 • Ferm

  In mijn beleving is de industrie veel sterker dan de individuele boer. Aan de individuele boer kun je eisen stellen, waardoor de kostprijs stijgt, de periferie eraan verdient en de burger blij van wordt. Behalve de primaire producent lijkt iedereen tevreden. De politiek behoud haar kiezers en de consument ziet wat ie graag wil zien, BV koeien in de wei.


  Dat de vliegtickets nog steeds in de aanbieding mogen en er geen tax op de kerosine betaald hoeft te worden, draagt niet echt bij tot een bewustere (milieuvriendelijkere)keus van de consument. Nee, die moet kunnen doen wat ie fijn vindt en vooral niet beperkt worden in zijn consumptiegedrag, want dat geeft onrust onder de burgers en vervolgens voor politici.


  Industrie/multinationals brengen geld in het laatje voor de BV Nederland, die gaan ze zo min mogelijk dwarsbomen en komen ze zoveel mogelijk tegemoet.


  Koninklijke Shell mag gewoon in Nigeria de boel vervuilen en uitbuiten en zo zullen er nog wel meer voorbeelden te noemen zijn.


  De politiek kan met de boeren mooi scoren bij de burger, want die burger blijft nog alle vrijheid houden om wel of niet voor een goedkoper product te kiezen, lees, een buitenlands product dat aan mindere productie eisen hoeft te voldoen dan de Nederlandse. Die boer die ploetert wel voort. Leg je de industrie of multinationals aan banden, dan verplaatsen deze zich naar het buitenland en loopt de Nederlandse schatkist geld mis.

Of registreer je om te kunnen reageren.