Wat vind jij ervan?

lidmaatschap LTO

54


Veel melkveehouders die dus lid zijn van LTO mogen zich wel eens achter de oren krabben.

Komt deze club nog voor mijn belangen op of laten ze de toekomst van de melkveehouderij

over aan de politiek.

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Boevermans, jij hebt slechte ervaringen met LTO?

 • boevermans

  Had inderdaad in het verleden slechte ervaringen met LTO.


  Ben daarom al jaren lid van de NMV.


  LTO vindt imago schijnbaar zo belangrijk dat men alle nieuwe regelgeving


  gewoon over zich heen laat komen. Ga er gewoon eens dwars voor liggen LTO.

 • massan

  Ik ben het helemaal met Boevermans eens. Ben lid van ZLTO en melkveehouder maar vraag me ook vaak af welke belangen ze dienen. LTO laat de politiek/milieubewegingen maar onzin roepen in de media zonder hierop te reageren. Burgers krijgen hierdoor een verkeerd beeld van de melkveehouderij. Als ze reageren, doen ze dat in hun eigen "Nieuwe Oogst' ; hiermee bereik je geen burgers. En als ze in de landelijke media reageren is het door de heer Romijn; bedankt meneer Romijn voor het opblazen van de hele melkveehouderij in Nederland. Hoe moet Nederland nog concureren met het buitenland in de toekomst. • j.verstraten1

  Boevermans,


  Als je lid bent van de NMV


  waarom maak je je dan druk over de LTO.


  Of ben je van allebei lid? • kiepel

  ZLTO behartigt de belangen van meest intensieve boeren uit brabant. Varkens kippen champignonsetc..Koienboeren(met te weinig grond of teveel koeien). Gelijk hebben ze want dit zijn hun leden. Ik ben ook lid maar ik sta meer achter LTO noord omdat ik wel grond heb en niet teveel mest. ZLTO doet niks verkeerd, als ze meer landelijk gaan discussieren gaat de hele beerput open. Nu lobbyen ze vooral achter de schermen met Sharon en wat milieuclubjes. Prima toch. • PetervanKempen

  Wat LTO betreft vindt ik het jammer dat zij als bestuurspartij namens alle boeren concessies doen in hun lobby werk, waardoor de gehele agrarische stand positie verlies leidt tov hun oorspronkelijke rechten. Wat ik zie gebeuren is dat de linkse hoek in dat lobby en overleg circuit telkens boeren rechten aantast en afkalft en dat al dat verloren terrein nooit weer terug gegeven wordt. Wat dat betreft is bij Veehouders de NMV en de DBB meer consequent in belangen behartiging. Uiteindelijk: Hoeveel % van de leden van de LTO zijn veehouder en waarom kan de LTO namens hen inleveren aan de natuurlobby ? Volgens mij heeft de LTO geen achjterban die zijn woordvoorderschap voor die sector bewijst. Deze uiting moet los gezien worden van wat men daar wel gedaan heeft maar het is vaak te laat, te weinig en te diplomatiek om nog inpact te hebben op de besluitvorming. Waar is nu de LTO over de nieuwe aantastingen van boeren rechten die verstopt zitten in de nieuwe wet natuur en integrale waarde van het dier? Wij hebben het geprobeerd maar het is blijkbaar niet een item daarginds men wil meepraten en niet opponeren als er weer aantastingen aan komen van de positie van de boer. Ok boer beslist.Alleen zijn zij niet alle boeren maar beslissen als gesprekspartner bij de regeeerders wel het te laten gebeuren, jammer, gemiste kans. (vind ik)

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ik denk dat de positie van de LTO overschat wordt en ook onderschat. Om met dat laatste te beginnen. Vanuit ministerie wordt allerlei broddelwerk op papier gezet en daar kan door partijen op geschoten worden. Op dat niveau zijn er diverse ambtenaren van de LTO aan het werk om de teksten bij te schaven. Voor boeren nadelige zinnen en paragraven worden eruit gehaald en zinvollere dingen toegevoegd. Uiteraard zijn er meer partijen aan tafel, maar op dat niveau bereikt de LTO al heel wat. Het zijn dingen die wij niet zien. Wat van dat broddelwerk over is stuurt ministerie naar de Kamer. Dan kunnen kamerleden erop schieten. Hier komen de LTO bestuurders in beeld, die proberen via de kamerleden dingen bijgeschaafd te krijgen wat eerder de LTO ambtenaren niet gelukt is. Dat zijn dingen waar LTO sterk en goed in is. Maar wij zien het niet. Wat zien en horen wij wel. Een radiospotje van Wakker Dier wat nergens op slaat komt dagelijks voorbij. Moet de LTO Wakker Dier aanklagen wegens smaad? Ergens zeg ik ja. Maar het kost handenvol geld, eerdat de rechter uitspraak doet zijn we een jaar verder. En een positieve uitspraak voor ons heeft over een jaar geen nieuwswaarde en komt niet in de pers. De onzin van Wakker Dier wordt derhalve niet publiekelijk rechtgezet. Moet LTO daar dan geld en tijd investeren?


 • gerrit coppens
  Panellid

  Wakker Dier cs hebben niet te verliezen en kunnen enkel winnen. Bij LTO is dat juist andersom. Veronderstel dat LTO wel tijd en geld in reacties op Wakker DIer besteedt dan kan die inzet niet meer ingezet worden op het broddelwerk van het ministerie en dan laten we daar belangrijke steken vallen

 • j.verstraten1

  Gerrit: Lto ambtenaren? Op hetzelfde niveau aan het werk om texten bij te schaven? Ik denk dat dit hoort bij de categorie overschat.was het maar zo.


  We leven simpelweg in een andere politieke tijd heren. CDA is een minderheid. VVD weet je nooit echt wat je eraan hebt. SGP wel, maar die zijn ook klein.Het werk moet vóór het in den haag op de agenda komt plaatsvinden want dan word je te vaak speelbal van politieke partijen die graag scoren en kom je er bekaaid vanaf.


  Wakker dier aanvechten is zinloos. We leven in een vrij land. Als je ziet wat Wilders zich straffeloos kan permitteren dan begrijp je wel dat Wakker dier juridisch niet te pakken is.


  De sector moet dus zijn eigen campagne voeren en daar heeft íedere boer zijn eigen verantwoordelijkheid in.

 • PetervanKempen

  @ Coppens, ik geloof zeker in uw opmerkingen dat LTo ongezien goed werk doet. Maar de reactie van @j.verstraten is ook waar: wil je wat bereiken dat moet je actie of verzet voeren VOORDAT het item zoals de nieuwe wet natuur met de intrensieke waardes van dieren anti booer uitgelegd erin, in Den haag komt. Komt toch weer de vraag op tafel welk vertegenwoordigers recht LTO eigenlijk heeft?


  bovendien denk ik ALS LTO zou samenwerken met NMV en DDB inzake veehoudersbelangen ( waar dat mogelijk is!!) er in het voortraject meer kan worden geschaafd dan op het moment dat de LTO, als schaamlap voor inbreng van de sector, er in dat circuit ook iets van mag vinden. ( Nogmaals expres aangedikt want ik heb inderdaad wel eens een LTO gezamenlijke actie meegemaakt, en die had wel degelijk impact, maar gebeurt TE WEINIG!). Punt dit artikel: lidmaatschap LTO van Veehouders is m.i. niet de weerspiegeling en draagvak voor hun maatschappelijke positie in allerlei overleg de veehouderij betreffend. Of wel soms?

 • j.verstraten1

  Organisaties doen altijd schimmig over het aantal leden dat ze hebben Peter. Weet jij hoeveel leden de NMV heeft? Ik dacht iets van 2000. LTO dacht ik iets meer dan 10.000 ( melkvee) dus als dat je vraag beantwoord.........


  de wet natuur en de intrinsieke waardes is trouwens een lastige. Emotiemet argumenten bestrijden is ondoenlijk. Blijft over werken aan je imago op alle fronten. Des te meer koeien op stal, des te meer gezeik Peter. Beter om te verkassen naar landen waar dit geen issue is als je er niet tegen kunt. Varkens niet meer castreren, kippen niet meer snavelbranden, denk je echt dat melkveehouders gespaard zullen blijven?

 • gerrit coppens
  Panellid

  LTO en de Vakbonden hebben elk hun eigen plek. De taal van de vakbonden is herkenbaarder voor de boer. Ik ben er geen lid van, wel passief lid LTO. Echter de vakbonden geven de leden het gevoel dat ze ergens voor staan. Veel stellingen die ze verkondigen ben ik het mee eens. Echter ze krijgen in de maatschappij de handen niet op elkaar. Als we het als boeren op alle punten met elkaar eens zijn zijn we bij verkiezingen gezamelijk maar amper 1 kamerzetel waard. Dus wat is het rendement van wat de vakbonden bereiken, noem het 10%, 20% is niet haalbaar. LTO profileert zich minder, dat is jammer. Maar omdat ze voor ons niet zichtbaar zijn is onduidelijk wat ze voor elkaar krijgen. Maar ik denk dat het toch aardig richting 50% komt. Alleen we zien het niet. Omdat dat lobbywerk gebeurd voordat de stukken de publiciteit bereiken.

 • farmer135

  in Frankrijk kunnen ze er wat van, en daar bereiken ze ook veel mee.

 • gerrit coppens
  Panellid

  In Frankrijk kan de boerenstem het presidentschap beteken. Macht van het getal

 • boer drenth

  Ik ben het met veel sprekers eens. Die LTO organisatie is lang niet fel genoeg . ZE moeten eens een standpunt innemen en niet vanaf wijken. Ze geven die natuurmensen direct al half gelijk. Dus bji voorbaat verloren. Kom op LTO wat heb je te verliezen.

 • PetervanKempen

  Dutch Diary board heeft ook best veel melkveehouders als lid.


  ik denk zelfs evenveel of meer dan LTO. Aanhang is blij met duidelijke positionering , in Brussel hoor je ze ook, niet slecht.


  Samen werken is dus , vooral voor de minderheden, heel aantrekkelijk .


  Je bundelt elkaars krachten als je de verschillen even laat rusten.


  Tijdens de ganzen onderhandelingen in Fryslan en Overijssel was dit het geval, en er was resultaat, met ook nu nog een stevige stem in het kapitel ook richting Politiek/Staten. De stille diplomatie van de "grote "LTO en de KNJV heeft voor veel jagers en boeren teveel terrein gekost en te weinig winst opgeleverd. Samen sta je sterker en beter vroeg gekraaid dan nog slapend , laat geslacht ( zelf bedacht spreekwoord)

 • kiepel

  Wanneer LTO alles eerst moet overleggen met NMV komen ze te laat. Pas als hun standpunten een beetje overeen komen, kunnen ze in
  den Haag gaan lobbyen. Maar hun standpunten komen nooit overeen! Anders kan je het NMV wel gewoon laten fuseren met LTO.

 • Henk j

  Waarom is de NMV ontstaan !!!!!!! Alleen om dat LTO steken heeft laten vallen door de vergader cultuur en baantjes jagers en niet voor de boer • koeien10

  lto is liegen tegen ondernemers.

 • Foxxy

  ooit vergadering van dajk zuid west Drenthe bijgewoond, Siem Jan Schenk namens Lto,Peter huppeldepup namens NMV,en Dirk Bruins namens AJK, ze vertrokken na afloop ieders met 1/3 een deel van een bord met de tekst: Eendracht maakt macht!


  Laten ze die nou eens samensmelten!

 • koeien10

  is al eerder gebeurt met wijlen wien van de brink is vande vakbond varkens naar de lto gegaan maar er vervolgens weer uit geknikkerd je krijgt gewoon nooit alle neuzen de zelfde kant op, goed samen werken levert net zoveel op. lto moet meer naar de boeren en tuinders luisteren en niet alles klakkeloos over nemen van brusselse en de nederlandse politiek (en niet lto leden ook horen).

 • I J Zeinstra

  Brrrr, O O O, Hebben jullie alles wel gelezen wat er vanaf het begin van deze blogg is geschreven tot het eind. Jammer dat jullie dan nog zo over Lto denken.


  Even over de Najk. Ik ben ook provinciaal bestuurder geweest van Najk. Ik kwam zelden NMV tegen bij gesprekken. Natuurlijk zou ik bijna zeggen. Een kleiner achterban dus minder geld om te lobbyen. Dat we nu samen met o.a NMV, NAJK en de verschillende Lto organisaties om tafel zitten is dus een goed blok om met o.a Sharon Dijksma in gesprek te gaan. Als het maar heet onder onze voeten wordt dan kunnen we als agrarische sector toch als "een" naar buiten treden.


  Menige sector is hier jaloers op.


  Menig buitenlandse organisatie is hier jaloers op.


  Veel buitenlandse lobby bestaat uit vele kleine versnipperende organisatie die geen blok kunnen maken richting politiek e.d. Denken alleen maar regionaal en zijn ook grote concurenten van elkaar.


 • I J Zeinstra

  Als NMV en DDB dan zo geweldig zijn waarom behalen ze dan zo weinig resultaten. Waarom is er dan zo'n verzet geweest tegen bepaalde acties van DDB???


  Waarom zijn er ook LTO boeren lid van NMV en DDB.??? misschien om het actie gevoel te houden maar ook omdat ze weten dat deze partijen te weinig kunnen betekenen voor de agrarier en de Lto's wel?????


  En waarom moet LTO ook naar niet leden luisteren???


  ze kunnen hun mening toch laten horen door lid te worden??? kunnen we nog meer mensen sturen om te lobbyen.


  Het is makkelijk om iets te roepen dat het anders moet. Maar werkelijk iets veranderen valt tegen. Is het niet? Anders hadden we nu allemaal goed renderenden bedrijven gehad. Maar nu is er nog steeds ongeveer 25% die jaar op jaar niks verdiend.


  en begin dan niet met jamaar die zo en dit zus. Dat Zal Wel. Maar kijk vooruit en ga anders naar het buitenland waar alles zo "mooi lijkt".


  Ik wens jullie nog veel plezier toe met boeren

 • japke33

  LTO heeft te veel petten op om mij als melkveehouder goed te vertegenwoordigen, daarom heb ik al sinds 2009 mijn lidmaatschap opgezegd. En ben trots lid van NMV.(en DDB).


  LTO maakt veel fouten en wordt hier niet op afgerekend (kijk eens naar de ganzenproblematiek). NMV en DDB kunnen zich eigenlijk geen fouten permiteren, want dan grijpt LTO (en veel leden) meteen hun kans om hun door het slijk te halen. (Dit is mijn persoonlijke mening, als ik hier om me heen kijk is dit wat ik beleef bij de boeren).


  NMV en DDB hebben al veel successen geboekt, alleen omdat de pers vooral LTO gezind is, komen die successen maar heel mondjesmaat in de pers. Ook worden er veel dingen gepubliceerd die helemaal niet kloppen. Maar bezoek gerust eens een vergadering van 1 van de 2 en je zult horen dat er heel wat bereikt is. En ze vechten nog steeds door.

 • I J Zeinstra

  Dat heb ik ook al gedaan. En ik ben van mening dat je ook een aantal partijen nodig bent om vooruitgang te boeken. Wat ik aan wil geven is dat je hier niet kan zeggen dit is fout of goed. verschillende boeren verschillende belangen. Maar iets afkraken is niet moeilijk. Oja hoe zit het met het zelfstandig lobbyen van NMV? Hoor ik geen reactie op. En met de de actie van melkstop van DDB? Maar luister goed ik ben er niet op tegen dat er meerdere partijen zijn. • PetervanKempen

  Dus eigenlijk zegt iedereen eendracht maakt macht en waarvan je lid bent is dan niet meer een punt. Alle groepen samen zijn natuurlijk het beste middel van druk uitoefenen en resultaat bereiken. Blijkbaar is het enige probleem: elkaar kunnen vinden op een punt waarover je actie voert. Je hebt dan de Lobby, de Aktie en de Vertegenwoordiging zo sterk neergezet dat er haast wel succes moet volgen.


  De reacties dat dit te lang zou duren is meer een excuus als een motivatioe bovenstaand niet te doen. Dus , veehouders, LTO, NMV, DBB en meer, verenigt u tegen de ganzen politiek van onbeperkte opvang, tegen de intrensieke waarde van het dier in de nieuwe wet natuur of je bent na 2016 geen baas meer over je eigen vee en je eigen grasland. Ook geen verhaal later van ik wist het niet.


  Dat gaat dan niet meer op: de kans is er NU.

 • koeien10

  omdat lto niet alleen de dienst uit maakt het is dat u het weet.

 • Martin Oldenhof

  LTO zet zich achter de schermen wel in, alleen dat zien we nooit direct terug. Misschien dat ze daar wat meer aandacht aan kunnen geven in hun blad de nieuwe oogst.


  Verder ben ik van mening dat LTO rustig wat vaker zijn tanden mag laten zien en ook meer moet investeren in social media (FB en Twitter) en radio (evt. tv). Dat kost wat, maar je bereikt er zeer veel mensen mee kijk maar naar bv. WD en de uitzending(en) van radartv. Veel agrarische ondernemers komen daar tegen in het verweer, maar samen kun je een veel grotere vuist maken. Ook af en toe een pagina kopen in de landelijke bladen zou een goede optie kunnen zijn.

 • PetervanKempen

  LTO: meer actief profileren en op social media , helemaal mee eens , geldt voor alle agrarische belangen verenigingen. Doen!

 • Jeroen Rohaan

  Voorstel: ALLE agrariërs bijvoorbeeld €100 per jaar (NOG GEEN €10-tje PER MAAND!!!!) inleggen voor dit doel en moet je dan eens kijken hoeveel zendtijd en media je kan kopen!!!!!

 • PetervanKempen

  Dit is nu een inbreng die eigenlijk meteen in de praktijk gebracjt kan worden. IEDEREEN, en ALLE verenigingen zijn blij als er een uiting in de krant staat die de hunne is.


  Doe het nu.


  Een kerstgevoel van dergelijke samenhorigheid op een gemneenschappelijke issue geeft weer kracht om met elkaar , voor en nadelen ter zijde, de gemeenschappelijke belangen even goed neer te zetten.


  Als de vos ( Links nederland) de passie preekt : Boer pas op je kippen.

 • PIETER123

  Voor de belangenbehartiging een goede zaak dat er een luis in de pels van de 'LTO zit.Immers na de fusie uit het tijdperk van de zijlenstructuur werd was het een club van ja knikkers en baantje jagers.Nu moet je alleen nog voor kwaliteit gaan.Rechten studie is bijna een must om nog op dit niveau te kunnen mee praten.Bekijk het vooral positief dat nog vergaderboeren hebben.


  Leden zijn gelukkig erg verschillend maar elk is uniek


  Immers inkomen daar moeten we het van hebben

 • meerveld

  die lto denkt alleen om d'r eigen hachje, dus allemaal bedanken en laat ze maar lekker failliet gaan

 • meerveld

  het zijn alleen maar potverteerders

 • koeboertje

  Op plaatselijk niveau doet doen de plaatselijke LTO afdelingen ook zeer veel werk wat in eerdere reacties nog niet zijn benoemd , bestemingsplannen, overleg met gemeente besturen over b.v. wegbermen maaien , landbouw verkeer.


  Hier hebben leden direkt voordeel van , maar er wordt vaak niet gezien hoeveel tijd en energie de plaatselijke bestuurders hierin hebben gestoken .

 • gerrit coppens
  Panellid

  @koeboertje, een terechte opmerking. Dit soort zaken ligt buiten het werkgebied van de vakbonden en het zijn dingen die wel moeten gebeuren

 • meerveld

  hoepel toch op die lto doen helemaal niets voor de boer

 • gerrit coppens
  Panellid

  Leemweg, ergens op de Veluwe? Ik kan me voorstellen dat je wat nare ervaringen hebt uit het verleden. Ik heb ook LTO-afdelingen geteld waar de bestuurders alle speldjes hadden voor 25 jaar bestuur en in mijn ogen elke maand bij elkaar kwamen voor de kaartavond. Tegenwoordig is doorstroming geregeld in de statuten en komen ondernemers in het bestuur die vooruit willen. Dat is ook goed voor de LTO. Vroeger konden ze dingen regelen via de eigen wethouder. Die is er in de meeste gevallen niet meer en moeten ze zelf aan de bak. Dat doen ze in de meeste gevallen ook. Bij jou misschien niet, dat kan ik niet beoordelen. Maar ik verwacht dat jij geen lid bent en de beste stuurlui staan toch vaak aan wal

 • koeboertje

  meerveld ,


  Wat doet u als er een nieuw bestemingsplan bij u plaatselijke gemeentehuis ter inzage ligt ?


  Als de wegbermen niet meer gemaaid worden onderneemt u dan actie?


  Als de ganzen bestrijding niet naar wens verloopt , gaat u dan met de provincie in gesprek?


  graag een inhoudelijk antwoordt hierop.

 • japke33

  Ganzenbestrijding is misschien niet zo'n goed voorbeeld! Daar heeft LTO heel wat steken laten vallen!

 • meerveld

  dat was vroeger toen het nog Gelderse Maatschappij van Landbouw heten

  maar nu het ambtenaren doen ze niets meer
  hoe groter hoe minder doen ze voor de (kleine) boer

 • meerveld

  laat die lto mooi failliet gaan

 • koeboertje

  Meerveld ,


  Geef nu eens een antwoord op mijn vragen, of kun je dat niet?

 • koeboertje
  Japke33


  Het is nog steeds belangrijk om hier energie in te stoppen anders gaan we weer terug naar af !

 • japke33

  Zeker weten, helemaal mee eens! En daarom ben ik blij dat de jagers samen met NMV hier bovenop zitten.

 • PetervanKempen

  Ik moet helaas vaststellen dat de LTO moeite heeft om actievere belangenbehartiger te zijn. Na al die jaren van meedoen en meepraten is dat moeilijk. Vergeet niet dat alleen de LTO vaak een zetel heeft in al die inspraak organen, koeboertje! De NMV en de DDB komen er niet eens aan te pas. Bij de bijna doorgegane G8 akkoorden over ganzen was de LTO het draagvlak namens de boeren. Gelukkig voelden zelfs zij nattigheid toen bleek dat de beloofde 130 % schade uitkering voor gedogen van ganzen er nooit kon en nooit zou komen. Het was te mooi om war te zijn maar ze trapten er wel eerst in. Vergeet niet als je een concessie doet aan linkse natuurclubs ben je de piel van het ganzen bord. Net als begripvol zijn over nitraat nu worden de boeren erop afgerekend. Bewijs voor het aandeel van boeren is er niet, hangen doe je!

 • beeldman
  Panellid

  Ik meen dat we wel eens vergeten dat de LTO op regionaal gebied ook veel doet. En ik weet ook wel dat je alles niet goed kunt doen, zeker niet voor iedere individulele boer. En we vergeten ook vaak die dingen die wel bereikt zijn door overleg. Het lijkt ook steeds moeilijker om bestuursleden te vinden. Deels komt dit ook door het gebrek aan waardering en respect voor diegenen die zich voor een algemenere zaak willen inzetten dan primair het eigen belang.


  Maar in Nederland waar we misschien wel een economische factor van belang zijn, maar geen numerieke tijdens de verkiezingen, zullen we het van het overleg en de rede moeten hebben. Ik geloof dat een grote organisatie daar meer kan bereiken. Neemt niet weg dat de 'luizen in de pels', de 'hardliners' wel een functie hebben. Zijn we misschien niet zo goed aan de onderhandelings/overlegtafel; ze kunnen wel makkelijker de aandacht van de (massa-)media genereren.


  Ik durf wel te zeggen dat ik blij ben dat er mensen zijn binnen de LTO die proberen om de belangen van het platteland en zijn bewoners te behartigen. • 1961

  Ik ben het helemaal met meerveld eens,en dat koeieboertje moet gewoon lid blijven,als die niet zelf op het gemeentehuis kan gaan kijken!!!!alsof LTO daar wat mee doet!!!!Dan zal toch je architect ermee aan de slag moeten!!!!Daar hebben we dat LTO volk helemaal niet bij nodig!!!!!

 • gerrit coppens
  Panellid

  Het is en-en. LTO gaat op gemeentehuis kijken maar zelf moet je ook zeker gaan kijken. LTO kent de grote lijn en niet de details van jou bedrijf. Als bepaalde zaken van het gemeentelijk plan je hard raken dien je zelf een bezwaarschrift in. Je meld dat ook bij de LTO dan nemen zij jou argumenten mee in hun bezwaar. Dat geeft jou bezwaar een extra gewicht en wordt daardoor minder snel opzij geschoven

 • Jeroen Rohaan

  Ik mis nog steeds de antwoorden van MEERVELD op de vragen van KOEBOOERTJE.

 • koeboertje

  Ja Jeroen .ik wacht ook nog steeds  1961

  Als individu red je het niet, mischien heeft jouw architect wel wat klaar gespeeld op het gemeentehuis , maar deze moet zich wel aan het bestemmingsplan houden .

  In de voorbereidingen van een nieuw bestemmings plan is de winst te behalen , en daar zitten de plaatselijke LTO s bovenop .

  Alleen ziet niet iedereen dit , en denkt dat hij een goede architect heeft maar deze plukt de gratis vruchten van de boom die LTO jaren ervoor geplant heeft

 • 1961

  Dat is waar het aan mankeerd bij dieLTO club,ze kunnen nog geen boom planten,ze roepen maar wat,en kijken dan waar het schip strand!!! het is te hopen dat het NVV verstandig is ,en gewoon zelfstandig doorgaat!!! De melkveehouders zijn ook weer onder de pannen met een eigen gezicht,de rest volgt vanzelf!!!Dit krijg je vanzelf als een club als LTO de macht naar zich toe wil trekken,en zo alles wat we in jaren opgebouwd hebben te verkwanselen aan de overheid!!!!!Ze kunnen beter naar mn.poetin gaan(LTO).Dat beleid past in de lijn van LTO!!!!!!!!

 • PetervanKempen

  Ik ben van mening dat boerenorganisaties het niet meer kunnen maken om hun eigen weggetje te gaan. ook niet als zij zichzelf die rol toebedelen zoals ik toch lees uit sommige pro LTO betogen in dit blog. Het elkaar verketteren lijkt me ook niet de weg, blijft over wat boven gezegd: treedt samen naar buiten en laat degene die met meest belang heeft of meest is betrokken de penvoerder zijn , (ook al is die kleiner dan de grote broer)


  Dan is het sommetje 1 plus 1 is 3 of zelfs wel eens 4


  Dat ziujn 30000 boeren die over komen als 120000 boeren.


  De groene anti clubjes kunnen het: wanneer leren wij het?


  Nu doen, straks is het te laat

 • Martin Oldenhof

  Als het LTO bestuur bovenstaande reacties en tips leest dan worden ze nog druk dit jaar om hiervan een gedeelte te gaan uitvoeren.

Laad alle reacties (50)

Of registreer je om te kunnen reageren.