Wat vind jij ervan?

Hioe gaat u de contractbesprekingen over aardappelen oogst 2015 in?

2


De fritesaardappel bracht in oogstjaar 2012 veel op bij vrije verkoop. Het jaar erna bracht wat dat betreft een teleurstelling, doordat de prijzen almaar verder wegzakten. Het lopende seizoen is voor de teler van vrije verwerkingsaardappelen een drama. Hoe gaat u de contractbesprekeingen in, die nu op gang komen? En als u op contract wilt telen, wat wordt dan de rol van de 'overtonnen'?

Laatste reacties

 • aqwzsx12

  héél simpel: een contratbespreking bestaat niet, het is een dictaat, afgeleid van het woord " dictator". wil je dat ik er enkele noem? best niet zeker want met al die kwieten is het in het verleden slecht afgelopen!


  nu is het anders: het domme boertje wilde zekerheid en heeft het gekregen in de vorm van slaafdom. je kon het op Interpom zien. De grote frieters gaven gratis-over-mee-llever freiten weg aan hun dienaren, met een paar pinten er bovenop.

  die slaafboeren hebben de vrije markt naar de kl.....ten geholpen, en die keert niet meer terug, tenzij héél onder water komt in mei, net als de Hedwige polder. Ik zou er mijn deun in hebben!


  Boertje, lees maar eens je contract, samen met een advokaat. JE HEHT PICHTEN, maar geen rechten. en voor wat? voor iets dat je gewoon niet weet, of je het in de grond krijgt, of het wil opkomen , of je de ziektes meester kunt en of je het nog uit de grond krijgt. chapeau, doe zo verder.

 • maatje 1904

  Helemaal gelijk de aardappelteler is de slaaf van de frite industrie en dat verandert nooit meer..

Of registreer je om te kunnen reageren.