Wat vind jij ervan?

Sluithek

1

Sluithek: Rustig vreten zonder opdringerige koeienU kent het wel: vaarzen die in de voerbox net aan hun portie krachtvoer willen beginnen en vervolgens door dominante oudere dieren letterlijk uit de box worden gejaagd. Het is ellende voor u en uw topkoeien in spé; ze krijgen niet de juiste dosering krachtvoer én lopen grotere kans op verwondingen en uierbeschadigingen. De oplossing: het innovatieve Sluithek van Hanskamp AgroTech. Een slim systeem dat heel makkelijk aan uw voerbox is te installeren en dat garandeert dat iedere koe in alle rust kan vreten. Hierdoor weet u zeker dat al uw koeien de goede hoeveelheid krachtvoer binnenkrijgen en bespaart u op dierenartskosten. Het Sluithek past op elk merk en type voerstation; u bepaalt zelf de hoogte en de lengte.

Hoe werkt het Sluithek?


Een rvs-cilinder op perslucht drijft het Sluithek aan. Zodra een koe aan haar krachtvoer begint, wordt de ingang van het voerstation in één geruisloze neergaande beweging hermetisch afgesloten. Zo kan het dier rustig haar brokken opvreten. Wanneer het voer op is, gaat het Sluithek weer omhoog. Hoe snel omhoog bepaalt u zelf: u kunt de bewegingssnelheid van het Sluithek simpel traploos instellen. Echt praktisch is dat het Sluithek geen extra ruimte vraagt: het heeft geen klapdeurtjes of flappen. Ideaal dus als u efficiënt met uw stalruimte wilt omgaan. Bij stroomuitval gaat het Sluithek automatisch omhoog en opent de voerbox. Dieren kunnen dus onmogelijk worden opgesloten in de voerbox of beklemd raken tussen het Sluithek en het voerstation.

Meer weten over het Sluithek van Hanskamp AgroTech?


Wilt u meer informatie over het Sluithek van Hanskamp AgroTech of wilt u het bestellen? Neem dan gerust contact met ons op.

Eén reactie

  • janskip

    Op ons pluimveebedrijf liepen wij vast met de bestrijding van Coli niks werkte meer en de uitval bleef oplopen later bleek ook dat deze dieren al op de broederij werden gesprayd met een antibiotica en daarom ongevoelig waren voor deze middelen.
    Momenteel gebruiken wij maar ook een collega varkenshouder Producten van Vitados door het voer en drinkwater heen om zodoende een gezond dier te houden , dit werkt bij ons voortreffelijk lagere uitval betere voer efficientie en werkplezier dus een betere boterham

Of registreer je om te kunnen reageren.