Wat vind jij ervan?

Aan welke eis moet een nieuwe dieseltank voldoen?

2


Bij iedereen waar ik geinformeerd heb na een andere (goed gekeurde) dieseltank heeft weer andere voorwaarden waaraan deze moet voldoen. Kan iemand mij uitleggen (of laten zien op een overheidsite) waar de eisen staan waaraan de nieuwe dieseltank moet voldoen zoals ondergrond, afstand tot bebouwing en is er verschil tussen een kunststoftank en ijzeren tank hierbij?

Laatste reacties

 • Brokerchris

  Hier lijkt wat in te staan:


  http://edepot.wur.nl/314689


  Ik weet niet of je erbij kunt, maar in het kort staat er dit:


  - Per 1 januari 2015 is het verplicht om zowel in bezit te zijn van een tankcertificaat als van een tankinstallatiecertificaat.


  - De afstand tussen de tank en een brandbaar gebouwonderdeel moet minimaal 5 meter bedragen (bij een tank kleiner dan 5 kubieke meter moet de afstand minimaal 3 meter zijn), en de afstand tussen de tank en de erfscheiding minimaal 3 meter.


  - Als een tank kleiner is dan 10 kubieke meter en een dubbele wand heeft, hoeft hij niet in een lekbak te staan. In alle andere gevallen wel.


  - Als er kans is op aanrijden of vallende voorwerpen moet de installatie zijn
  voorzien van een aanrijbeveiliging.


  Tevens moet een tank met kathodische bescherming (van toepassing bij ondergrondse leidingen) eens per jaar door of namens KIWA gecontroleerd worden,


  En 15 jaar na eerste ingebruikname of de laatste inwendige keuring moet de tank worden herkeurd op punten als dichtheid, wanddikte, en drukproeven.

 • simon van weerden

  onze tank ,van 3000 liter,van ijzer,dubbelwadig mag op 15 cm. van onze schuur staan

Of registreer je om te kunnen reageren.