Wat vind jij ervan?

stage buitenland rundveehouderij

2


Ik ben opzoek naar stageplaatsen in het buitenland. Ik volg de opleiding Dier en Veehouderij aan de HAS in Den Bosch en bij deze opleiding mag ik stage lopen in het buitenland. De stage is aansluitend 2 x 10 weken of 1 keer 20 weken en start rond 30-8-2015. Het moet een periferiestage zijn als oriëntatie op bedrijfsorganisaties en beroepsmogelijkheden. Tijdens de stage moet ik bewijzen dat ik zelfstandig kan functioneren in een arbeids-/bedrijfssituatie. Mijn voorkeur gaat uit naar de rundveesector en het liefste in Nieuw-Zeeland maar ik sta open voor andere mogelijkheden.
Bij zo'n stage kun je denken aan opdrachten als:
- Beweidingonderzoek bij melkvee.
- Onderzoek naar de preventie van het optreden van melkziekte bij afgekalfde koeien, de theorie en de inventarisatie van de praktijk bij melkveehouders.
- Onderzoek naar de kostprijs van een kg geproduceerde kaas (en eventueel hoe deze kostprijs zo laag mogelijk te houden).
- Onderzoek naar voeren van vleesvee.

Mocht je tips hebben dan hoor ik dit graag.Groetjes Anne Jansen

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

 • hessel70

  Hoi Anne,

  Je kunt via www.aequor.nl bij buitenlandse bedrijven kun je de Nieuw-Zeelandse bedrijven die veehouderij stagaires willen opleiden vinden. Ook bdrijven in de pereferie.

  Succes

  Hessel Bierma


  Bedrijfsadviseur Aequor

Of registreer je om te kunnen reageren.