Wat vind jij ervan?

Het grote aanbod beren verstoort de varkensmarkt

8

<p>Slachterijen besloten recent extra te korten op beren, veel keurslagers willen alleen vlees van gelten en de veehandel laat weten dat het grote aanbod beren een negatief effect heeft op de opbrengstrprijs van varkens en vermarktingsmogelijkheden van biggen. Alle signalen opgeteld lijkt het hoog tijd dat varkenshouderij snel met slachterijen afstemt hoeveel beren zij wekelijks kunnen verwerken en daar het aanbod op af te stemmen. Wat denken jullie hiervan? </p><div style="clear:both;"></div>

Laatste reacties

 • joannes

  De Politiek naait een eigen naad met dat Beren beleid. De Varkens kunnen niet protesteren, De boeren worden niet geloofd en nu na jaren van Eigenwijs volhouden, komt de Aap uit de mouw bij de Consumenten! Kiezen lijkt eenvoudig, zeker als je er met sprookjes in geluist wordt. Jammer van de economische verstoringen in de sector; nationaal en internationaal!

 • kees.van.dooren1

  @Joannes, hoe moet het dan verder met de Verklaring van Noordwijk? Het door Wyno Zwanenburg en Annechien ten Have getekende akkoord om in 2015 te stoppen met castreren in Nederland. Hoe zie jij dit?

 • Popejapie

  Beste Kees,


  Er is tot op dit moment helemaal geen praktijkrijpe oplossing voor het probleem beregeur, die had er nu moeten zijn.Het buitenland wil geen berenvlees , ook niet als het niet stinkt. Dit feit is gewoon van tafel geveegd, door iedereen die bij de verklaring betrokken was, en misschien zou je de rest van de ondertekenaars ook even kunnen noemen. Er zit dus niets anders op dan weer het mes ter hand te nemen, om in ieder geval de uitbetalingscapaciteit weer op een acceptabel nivo te krijgen

 • joannes

  Ten eerste Kees, moet je met met alle partijen constateren dat het akkoord in de markt niet werkt! Het Berenvlees is niet gewild; wanneer er een doorslipt zijn er ontevreden klanten. De Boeren en Verwerkers zijn verleid met betere technische resultaten en hebben het beheer en de consumenten ontvangst onderschat. Consumenten ontvangst in Binnen en Buitenland. In het Binnen land voor die enkele beer die er tussen door slipt en waar de hele buurt over praat wanneer die in de pan stinkt, en in het Buiteland, met meer dan 50% export heel belangrijk, omdat de inkopers het niet mogen en/of aandurven op het risico dat er een stinker tussen zit. Dat vastgesteld, betekent dat er een akkoord getekend is wat niet werkt omdat er geen markt voor Beren is. Precies zoals nu blijkt! Dan het doel; biggetjes geen pijn doen! Wel, de video van een hok met raggende en verkrachtende Beren is nog niet vertoond maar die bewijst dat het af en toe een bende is in het Hok met veel leed. Dus ook daar is men het doel voorbij geschoten. zie Vervolg

 • joannes

  Vervolg Wanneer dan verstandige mensen met deze resultaten weer bij elkaar komen, kunnen alleen eigenwijze principie&euml;le deelnemers, zich verzetten tegen castreren. Casteren, waarvan bewezen is, door de eeuwen, dat het werkt; de Borgen zijn sociaal en handelbaar in de rest van hun leven. Kortom terugkomen op besluiten is geen schande wanneer je je vergist hebt. Dat akkoord was getekend om met Diervriendelijkheid te showen, waarbij Boeren en Producenten/Verwerkers te veel risico&acute;s genomen hebben, ten eerste voor de Beren (met het zal wel lukken en goed gaan) en ten tweede met de afzet (met we kunnen dit beheersen); nu op alle 3 de aspecten wordt gefaald. Maak het duidelijk en wijzig het akkoord zou ik zeggen. Mijn mening is dat terug komen op foute beslissingen een pluim verdient in plaats van schande. Je hebt geleerd met de slechte ervaring en kan met gezond verstand in de verbeterde vorm verder. Voor diegene die aan Medicatie denken, Improvac inzetten, zou ik zeggen, wanneer je de consument wil verjagen moet je gaan vertellen dat je hormoon of ontwikkelings onderdrukkers gebruikt op vlees. Daar zal de Partij van de Dieren blij mee zijn, want een grotere antireclame kan je niet bedenken in mijn ogen.

 • kees.van.dooren1

  @Joannes en @popejapie, als ik jullie reacties lees dan is het is het advies om snel weer borgen en gelten te gaan mesten in Nederland. Er is toch wel een beperkte markt voor berenvlees, denk aan het Beter leven of het Tesco-concept in Engeland?

 • Popejapie

  Ja, er is natuurlijk een markt voor berenvlees. Alleen is die veel minder groot dan we met elkaar hadden gehoopt. Dit maakt maar weer eens duidelijk hoe klein de binnenlandse afzet is, Nederland is per definitie een exportland, dat veel meer had moeten kijken naar de wens van de ( buitenlandse ) klant, voordat massaal het mes aan de kant werd gelegd. En probeer het nu nog maar eens terug te draaien.

 • joannes

  Kees, Tesco heeft inmiddels dikke problemen in haar bedrijf en het zou me niets verbazen dat hun varkensvlees consumptie &oacute;&oacute;k geleden heeft onder dat &uml;op het randje van wat kan&uml; voor de winstgroei Beleid! Ik zou me voorlopig niet door Tesco beleid laten leiden! Wanneer hun de beren willen, ok&eacute; contracteer een paar stallen exclusief voor Tesco, hoewel, zeer waarschijnlijk zullen ze niet het hele varken afnemen en daarmee loop je toch weer in de problemen! Dat Beter Leven verhaal is van het begin af te smal bekeken onder leiding en begeleiding van de Dierenbescherming en PvdD. Die wilden scoren voor hun achterban en liet all&eacute;&eacute;n dat zielige biggetje van een paar dagen zien, de rest, dat van raggende en verkrachtende Beren in de puberteit hebben ze buiten de aandacht gehouden. Boeren werden als wrede ondernemers afgeschilderd die alleen maar castreren voor m&eacute;&eacute;r winst! Onzin natuurlijk! Boeren wisten al eeuwen lang dat wanneer je die Beer een Borg maakt, hij socialer en handelbaarder is. En, per saldo heeft de Boer zelfs nog meer werk en kosten. Het grote voordeel is voor de betrokken Varkens en de Consument, die geen Stinkers meer in de keuken krijgt!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.