Wat vind jij ervan?

PropyDos: automatisch exact doseren van propyleenglycol

2


U wilt gezond melkvee en een hoge melkproductie. Het toedienen van propyleenglycol ligt dan voor de hand. Maar met de hand bijvoeren is niet praktisch en speciaalvoer is erg duur. De oplossing: PropyDos van Hanskamp AgroTech, een beproefde, duurzame techniek waarmee u per dag en per koe heel makkelijk de juiste hoeveelheid propyleenglycol doseert. Slim, snel en betaalbaar. PropyDos doseert vloeibaar propyleenglycol als een jus over de brokken. En dat vinden koeien heerlijk! PropyDos kan ook worden ingezet als dosator voor andere additieven, zoals verdunde glycerine.Hoe werkt PropyDos?
U koppelt PropyDos direct aan uw krachtvoerstation of melkrobot, geeft aan welke koeien welke hoeveelheid propyleenglycol nodig hebben en het doseersysteem doet de rest. Het resultaat: gezondere koeien die meer melk leveren en veel minder kans hebben op slepende melkziekte. Deze resultaten zijn door onderzoek aangetoond.Wat u bespaart
Propyleenglycol kost slechts een paar euro per liter. Per koe per lactatie kost het u hooguit 20 euro. Terwijl uit onderzoek blijkt dat u per koe per lactatie tenminste 300 kg meer kunt melken. Propyleenglycol verlaagt daarnaast de kosten van zieke en onvruchtbare koeien. En dankzij het gebruik van duurzame materialen gaat de PropyDos doseerautomaat jaren mee. Tel uit uw winst!

Laatste reacties

  • ErikEveleens

    wij hebben er geen ervaring mee. maar het lijkt mij idd wat je al zegt dat er na de regen water op blijft staan, en inderdaad inregenen, ik zou er niet aan beginnen in ieder geval.

  • piethein

    werkt inderdaad heel goed, let wel op dat je ze op de goede manier rond de kisten spant, op de hoeken de elastieken tussen de sleuven van de planken doen, zelden waait er 1 af bij ons. Inregen van de kist via de zijkant is slechts minimaal, alleen niet binnenzetten als het net flink geregend heeft, maar inregenen is alleen een beetje aan de buitenkant vd kist, binnen korte tijd weer droog, aardappels worden bij de spleten wel groen natuurlijk, voor consumptie is buiten drogen niet toepasbaar. Langer dan 4 weken buiten drogen zou ik niet doen, ivm gewichtsverlies door temp. wisselingen, maar buiten drogen werkt wel beter als bij ventilator (niet gelijkmatiger) Ik vindt de prijs vd zeiltjes behoorlijk hoog. wel even opletten als je de bovenste kist van een stapel afhaalt en als er een plas water op t zeiltje staat (natte douche voor de heftruckchauffeur)

Of registreer je om te kunnen reageren.