Wat vind jij ervan?

Nieuwe Tobroco schijven bemester

2


De Tobroco sleufkouterbemester is al jaren lang een van de meest verkochte sleufkouter bemesters van het land. Door zijn eenvoud en degelijkheid en goede prijs kwaliteit verhouding was deze bemester door heel Nederland populair. Nu de mest regelgeving voor sleufkouter bemesters op zandgronden een stuk strenger is geworden, valt het niet mee om te werken volgens de regelgeving.Tobroco heeft daarom een nieuwe bemester ontworpen. Deze nieuwe Zoden-schijfkouter bemester past op het zelfde hef frame als de oude sleufkouter bemester. De nieuwe bemester is voorzien van schijfkouter elementen. Een voorsnij schijf van 25 cm ø loopt voor een koutervoet die de sleuf verder opentrekt waardoor er meer mest in de grond geïnjecteerd kan worden. De schijfkouters zijn zwaar gelagerd en hebben een onderlinge afstand van 22 cm tussen de elementen. Deze dubbele elementen hebben een goede bodemvolging. De bodemdruk word door veer druk geregeld. Door het frame verder te kantelen worden de elementen evt. verder de grond in getrokken. De gehele bemester is gegalvaniseerd. De verdeling van de mest gebeurd door een hydraulisch aangedreven hakselverdeelkop. De injectie voeten hebben een rubberen uitloop en zijn voorzien van automatische mechanische afknijpers. Tussen de tank en bemester zit een 4” toevoerslang.

De nieuwe bemesters zijn in 3 varianten leverbaar 5 – 6 - 7 mtr. werkbreedte. De bruto prijs voor een 5 mtr. bemester is Eur 19.500,00 incl. aanbouwdelen, cilinders en slangen.

Laatste reacties

 • Gijs
  Panellid

  Voor een loonwerker misschien, voor een gemiddelde veehouder denk ik dat een triplomaaier voordeliger is. en dan kun je altijd nog met je frontmaaier de hoeken hut maaien. daarnaast de 2 dikke zwaden die de maaier neer legt is ook meer vermogen nodig om die weer goed gechud te krijgen. ik zie het persoonlijk niet zo zitten. maar zo is er voor iedereen weer iets anders.

 • henk fledderus

  ik vind een omkeer inrichting een leuk consept maar ik geef het niet heel veel potentieel.
  voor maaiers denk ik dat achter op de trekker een ideale plaats is vanwege de sterkere hef en minder vervuiling van de radiator. ook zijn die maaiers vaak wat dichter op elkaar gemonteerd zodat in bochten minder bijft staan. Een maai combinatie met 1 voor en 2 achter heeft een betere balans. Verder kan ik niet zo direckt werk bedenken waar het ideal zou zijn. Mais hakselen misschien?
  Mocht je een achter lader monteren voor het vullen van de voerwagen of zo dan gaan deze werkzaam heden weer overlappen en dat kan wel eens lastig worden.
  omdat een trekker kabine eigenlijk gemaakt is met het idea of vooruit te werken vraag ik me af hoe goed en comfortable het is om andersom te zitten. Ik heb er geen ervaring mee.
  Ik zie het ook niet dierect zitten

Of registreer je om te kunnen reageren.