Wat vind jij ervan?

wat voor gps

8


ik zoek een gps systeem voor mijn bedrijf, ik heb hem niet super vaak nodig. Er hoeft geen autosteer op tezitten. hoef alleen maar te zien of ik recht rij iemand ervaring en weet welke ik moet hebben

Laatste reacties

 • DennisW

  Ik ben van mening dat alleen voor rechtrijden Gps te duur is.


  Mocht je dit toch willen zou ik voor een John deere starfire 300 kiezen, Qua prijs goed en vrijwel met alle machines te combineren. Als je dit dan samen met een John Deere Greenstar Lightbar rechtrijhulp doet denk ik dat je een heel eind komt.


  M.v.g Dennis

 • dylanreij

  Ik zou gaan voor Raven Cruizer ll.


  Dit is een vrij simpele maar toch uitgebreid GPS systeem en overzichtelijker als een trimble 250. Ik heb met beide ervaring maar de cruizer is preciezer als de trimble. Het mooie van dit kleine scherm is dat je het kunt uitbreiden met RTK correctiesignaal en autosteer. Als basis een leuk systeem en niet al te duur. En als het eenmaal bevalt, zeer goed uit te breiden terwijl je basis scherm hetzelfde blijft

 • martin-limpers

  Als reactie op Dennisw, iedereen gebuikt de gps om recht te rijden

 • DennisW

  @Martin1998


  Dat is niet helemaal waar, en je kan er uiteraard veel meer mee als alleen rechtrijden. Denk bijvoorbeeld aan het besparen van brandstof, kunstmest, zaaizaad, spuitmiddel, slijtage en tijd.

 • schoenmakers1

  ik ken er wel de gps hebben en dan niet per rij kunnen afsluiten, ik zou de keuze snel gemaakt hebben


  verders zijn sommige zo met de gps bezig dat het eigenlijke zaaien geen aandacht meer heeft


  als de kantrij niet recht is en je maakt het met gps recht dan zit hier dan ook weer en fout, laat maar een beetje slingeren

 • bert bert

  ik denk toch dat een kromme rij langer is als een rechte

 • Dpj

  Laten we bij het begin beginnen. Wat wil je er mee doen? Voor alleen kunstmest strooien bijvoorbeeld, is een simpele balk met lampjes genoeg. Er is al de Cruiser genoemd. Geen eigen ervaring mee maar hoor goed spul. Een voordeel van een goed gps scherm is ook dat het inkleurt waar je al geweest bent. Ook geeft het aan perceelsgroote en evt al bewerkte oppervlakte. Wil je er mee zaaien of iets dergelijks dan moet je naar een zuiverder systeem, en eigenlijk naar een stuur hulp want op het oog lampjes op een scherm in het midden proberen te houden is niet makkelijk.


  Het verhaal van diesel besparen klopt, maar dan moet je wel uitleggen waarom, een gps is niet gekoppeld aan de motor van de trekker dus de trekker wordt niet zuiniger! Je bespaart diesel doordat je minder overlapt dus in minder tijd hetzelfde perceel bewerkt!


  Een gps kan ook heel goed in een bocht rijden, of een slinger in een perceelrand volgen maar ik zie liever rechte strepen.

  Vertel dus eerst eens wat je er mee wil gaan doen.

 • ggiesberts

  Wat praktische zaken: alleen een lichtbalk is niet handig om sporen op te slaan en kan b.v. ook geen perceelsgrens opmeten. Een systeem met scherm(pje) kent vaak diverse extra functies zoals gebogen sporen, inkleuren van bewerkte oppervlakte etc. Met inkleuren worden hectares geteld en kunt u zien waar u gebleven bent.


  Andere praktische zaken zijn kopakkerlijnen, snel en eenvoudig wisselen tussen de verschillende sporen binnen een perceel.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.