Wat vind jij ervan?

Meer of minder criminaliteit op het platteland

4


Vandaag goed nieuws van de politie. De criminaliteit in Nederland daalt. Inbraken in schuren is vier procent afgenomen (1e halfjaar 2014 vergeleken met 1e halfjaar 2013). Exacte criminaliteitscijfers met betrekking tot het platteland en/of boerenerven heeft de opsporingsdienst niet. Mijn gevoel zegt dat boeren vaker slachtoffer zijn geworden van mensen die het niet nauw nemen met de regeltjes. Denk aan diefstal van trekkers en diesel, maar ook aan hennepteelt tussen gewassen en druglabs in schuren. Wat is jullie ervaring?
Reageren per mail mag ook; martijn.ter.horst@reedbusiness.nl.

Laatste reacties

 • Marcel

  er is geen database waar alles word bijgehouden ! Daardoor kun je ook mogelijk niets aan elkaar koppelen. • gerrit coppens
  Panellid

  Ik heb geen cijfers. Een buurdorp/gemeente is gelegen aan de snelweg en heeft middels op en afritten een korte verbinding met Belgie. Daar schijnen regelmatig ongewenste bezoekers te komen. Huis voor huis wordt bezocht en ik dacht niet dat die lui onderscheid maken tussen burger of boerenwoning. Huishoudelijk spul in de kofferbak, loadertjes en grasmaaiers op de aanhanger en grens over is het motto

 • koestal

  Hier in Drenthe ook een dorpje aan de snelweg heet Spier wordt het vaakst ingebroken,dus ze zijn snel weer weg

 • jehanvankroaks

  Dit jaar zal vlgs mij het 3e of 4e opeenvolgend jaar zijn dat de broeders van het dievengilde zo'n beetje alle fietsen ,grasmaaiers en weet ik allemaal hebben opgeruimd bij ons in de regio. ( Salland 150 mtr vd Duitse grens) Maar ze zijn dit jaar nog niet geweest ! dusssss we wachten dit jaar af !


  Maar dan moeten ze vlgd jaar natuurlijk geen 2 x komen.


  Zolang de nachtelijke activiteiten nog voldoende geld in het laadje brengen, blijven ze doorgaan, tja wat moeten ze anders ??Of registreer je om te kunnen reageren.