Wat vind jij ervan?

MaisChallenge
Bedrijf

Foto's van het mais hakselen

17


Deel hier je foto's van de maisoogst!

Laatste reacties

 • 'trot

  wij hebben voor het tweede jaar op rij proterra maize groenbemester gezaaid onder de maïs. ook dit jaar zijn we erg tevreden over het resultaat!

 • keescaptein

  Dat ziet er erg goed uit. Dat je meer draagkracht hebt en de weg minder bevuilt is altijd goed. Bemest je daar dan wel extra voor vraag ik me dan af?


  Ik heb geen proterra maize maar de 1e hectares 30211 zonder problemen aan de hoop sinds zaterdag. As za staat de 30248 van de challenge op de planning!


  Ik schat hem op 35% benieuwd naar de opbrengst!!

 • 'trot

  beste keescaptein,


  er komt bij de nieuwe teelt zo'n 40 kilo stikstof vrij wat de plant vorig najaar opgenomen heeft. wel bemesten wij 50 kilo kalkamon meer voor de vertering van het gras, dat vraagt namelijk ook stikstof. na het rottingsproces komt er dan weer 40 kilo stikstof vrij.


  wat extra bemesting is dus noodzakelijk.

 • jvhoof

  Als je de groenbemester dood spuit dan ontstaat er geen verrotting maar verteerd het.

 • wdebruin

  Top Kees


  Mooie profielfoto joh

 • TerCoulster

  Hier gisteren eind van de middag de 30209 gehakseld, nog weinig keren onder zulke goede omstandigheden gehakseld. De opbrengst zag er erg goed uit, maar we mogen hier dan ook niet klagen over de weersomstandigheden van dit jaar. Niet teveel water gehad, en wel een lekkere temperatuur. Nu zo snel mogenlijk de groen bemester erin. Het streven is binnen 2 dagen na het hakselen, de sloten schoon te hebben, de cultivator er door te trekken, en het gras zaad erin te hebben.

 • Louisa Britos Carbajal Rutten

  goedemiddag landbouwers, is het werkelijk zo,dat de jagers aan de kant zitten om trofeen binnen te halen? terwijl jullie de oogst binnen halen?


  vossen, herten,konijnen enzovoort, op zo,n manier worden afgeknald? kunnen jullie dat niet tegengaan? of ze weg sturen van jullie akkers?


  mvg Louisa

 • TerCoulster

  Hoi Louisa,


  ik weet niet hoe het in de rest van Nederland gaat. Maar bij ons zijn er wel eens jagers aanwezig tijdens het hakselen, maar deze schieten vooral de vossen, herten en konijnen zitten hier niet. Ik heb daar persoonlijk niet zo'n probleem mee, ons land ligt vlak bij een vuil stort plaats. En als je de populatie vossen niet in de hand houd, dan hoef ik volgend jaar niet meer om de weidevogel nesten heen te werken. De keuze is dus of de vos laten lopen, en volgend jaar veel minder weide vogels. Of de weide vogels een kans geven en de vos te schieten. Onze voorkeur gaat dan uit naar de weide vogels, maar als jij daar anders over denkt hoor ik het graag. • ter_weele

  Bij ons staan er geen jagers aan de kant omdat er toch niks te halen valt. Als de maiskneuze begint maakt deze wel zo veel herrie dat alle dieren die eventueel in de mais zitten wel gaan. Tevens is het ook veel te gevaarlijk om te gaan schieten waar andere mensen volop aan het werk zijn.

 • Martin Oldenhof

  Bij ons stonden ze in het verleden wel langs de kant, maar de laatste jaren al niet meer. Het wild is hier minder geworden. Hopelijk komen ze binnenkort nog wel even de duiven verjagen anders blijft er niet veel van mijn groenbemester over.

 • WLeeuw

  Afgelopen vrijdag is de mais gehakseld. De geschatte opbrengst is 55 ton per hectare. Een dergelijke grote oogst heb ik nog niet meegemaakt. De wagens bleven maar komen. Dikke prima!

 • marienheem

  Dinsdag 30 September de LG 30.248 geoogst.


  Zeer goede opbrengst er is nog een paar hectare blijven staan omdat de silo vol zat!! Nu wachten op wat de analyse uitslag zal wezen van de kuil.

 • W Burema

  Wij hebben ook op 30 september gehakseld, paste wel precies in de silo.


  Mooie opbrengst. • MaisChallenge
  Bedrijf

  De oogst van de LG 30.248 van deelnemer Koen Bolscher is over de weegbrug gegaan en geanalyseerd door Mark de Beer. Bekijk de fotoreportage daarvan hier >>>

 • E.Dijkstra

  Maandag 6 oktober is onze mais geoogst.


  De oogst liep voorspoedig, met een goede opbrengst.


  Eerst 6.5 ha LG 30.209, het gewas was inmiddels al redelijk bruin. Ik schat wel meer als 40%.


  Vervolgens 4 ha LG 30.211, dit gewas is nog mooi groen, maar de kolven waren wel goed rijp. Op de foto van de bult is het verschil ook goed te zien.


  Om 14.00 uur zat de mais onder het plastic.


  De volgende dag is de groen bemester ingezaait door de loonwerker, en hebben we zelf 2 ha geploegt en geegaliseerd. Dit is die zelfde week nog ingezaait met gras. • joohoo

  Dit jaar het hakselmoment laten bepaalen door een exper , ik deed het nooit goed. Stro onderin de kuil gemaakt. Nog nooit zoveel last gehad van perssappen uit de kuil. Zijn reactie was sorry volgende keer beter.

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.