Wat vind jij ervan?

India als rundvlees-exporteur?

3


Zitten we echt te wachten op rundvlees uit India (http://www.boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/2012/4/India-grootste-exporteur-rundvlees-2012-1015900W/)? EU hamert op hormoonvrij, weinig antibiotica en dergelijke, volgens mij weet je met zo'n land niet wat je binnen haalt.

Laatste reacties

 • mtsdebacker1

  dat is het grote probleem met alles waartoe we verplicht worden. De maatregelen werken kostprijsverhogend maar dan moet er een hogere opbrengstprijs voor deze produkten of een belemmering voor die die niet aan de eisen voldoen tegenoverstaan. Andere landen moeten de toegevoegde waarde ervan inzien anders verlies je op de wereldmarkt je afzet aan degene die deze maatregelen niet nemen

 • Agriwerker.nl

  India exporteert vooral naar regio's en landen waar de prijs van belang is: Vietnam, ZO-Azië, Africa, Midden-Oosten. Kortom naar landen waar het belang van kwaliteit (o.a. hormoonvrij, weinig antibiotica) wat minder belangrijk is. Een land als Australië zal ongetwijfeld last hebben van de groeiende export vanuit India en de ontstane prijsdruk. Met de enorme groei van de Indiase melkveehouderij zal het aanbod in de toekomst alleen maar toenemen.
  Heb in het begin van de jaren 90 een aantal jaren in India gewoond en gewerkt. Een prachtige tijd gehad. Echter, de gedachte Indiaas rundvlees te eten doet me huiveren. In een ronduit smerig land als India liggen dooie koeien op straat. Soms "ploffen" ze na een aantal dagen in de verzengende hitte. Met rundvlees uit India weet je volgens mij wat je binnenhaalt: "een berg smerigheid voor weinig geld". Dat is een West-Europese perceptie. Er is echter een markt voor het Indiase rundvlees in gebieden waar de koopkracht lager is. En dat is prima.
  PS: India is absoluut een aanrader als vakantieland. De drukte, de kleuren, de steeds wisselende geuren, prachtig cultuurgoed. Wil je gezond blijven tijdens je vakantie in India: eet geen vlees!

 • Anne-Marie van der Linde

  Zolang het daar blijft ok, maar dan liever niet dat de huidige aanbieders op goedkopere markten andere afzetterreinen gaan zoeken. De Europese prijzen van het afgelopen jaar zijn voor die partijen misschien heel aanlokkelij.

Of registreer je om te kunnen reageren.